Gözlerinizi dört açın: Kedilerin arasında saklanan tavşanı bulabilir misin?

Eğlenirken görsel zekânızı geliştirebileceğiniz zekâ testi ile karşınızdayız. Aşağıda yer alan görselde kedilerin arasında saklanan tavşanı 10saniye içerisinde bulmanızı istiyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2023 08:25 GÜNCELLEME 19.12.2023 09:28 YAŞAM
Gözlerinizi dört açın: Kedilerin arasında saklanan tavşanı bulabilir misin?
Gözlerinizi dört açın: Kedilerin arasında saklanan tavşanı bulabilir misin?

Zekâ testi çeşitleri arasında en popüler olan optik yanılsama testleri, görseller içerisine ustaca saklanan detaylardan oluşmaktadır. Bu detaylar bazen bir obje bazen bir canlı bazen de görselin içerisinde düzeni bozan detayı bulmanız üzerine kurulabilir.

Optik yanılsama testlerinde kural oldukça basittir. En temel kural, istenilen ögeyi bulmaktır. Ancak bu testler, işleri zorlaştırmak ve göz yanılsamalarına sebep olmak için ustaca tasarlanmıştır. Aklınızı kullanarak, bakış açınızı genişleteceğiniz optik alıştırmalardır.

Bugünkü test görsel algınızı keskinleştirecek ve ayrıntılara daha fazla dikkat etmenize yardımcı olacak. Optik yanılsama testi için mücadeleye hazırsanız hadi başlayalım!

KEDİLERİN ARASINDA SAKLANAN TAVŞANI KAÇ SANİYEDE BULABİLİRSİN?

Gözlerinizi dört açın: Kedilerin arasında saklanan tavşanı bulabilir misin?

Yukarıdaki kedi çizimleri olan bir illüstrasyon görseli görüyorsunuz. Bu kedi çizimleri arasında sizden saklanan bir tavşan yer alıyor. Bu tavşan öyle ustaca saklanmış ki onu bulmak için gözünüzü dört açmanız gerekecek. Sizden kedilerin arasında saklanan tavşanı 10 saniye içerisinde bulmanızı istiyoruz.

Kedilerin arasında saklanan tavşanı bulmak için bakış açınızı genişletmeli, şekillere, hatlara, desenlere ve dokulara dahi dikkat etmelisiniz. Sabırlı ve sistematik bir şekilde kedilerin arasında saklanan tavşanı bulmanız gerekir.

Zamana karşı zorlayıcı mücadele: Genç kızın odasında kaybolan diş fırçasını 5 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Zamana karşı zorlayıcı mücadele: Genç kızın odasında kaybolan diş fırçasını 5 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Gözlem ve görsel becerilerinizi geliştirmeniz için büyük olanak sunan bu test sizin için bir fırsattır. Görseli yakınlaştırın ve diğer çizimlerden farklı olanları bulmaya çalışın. Optik yanılsama testi sizi aldatmak üzere tasarlandığı için çizimlerin birbirine olan benzerliği sizi şaşırtmasın.

Tavşan kedilerden farklı olarak dişlere, kulaklara ve gözlere sahip olabilir. Bu detayları düşünerek kontrol edebilirsiniz. Süre bitiyor. Son kez bir göz gezdirip cevabınızı hazırlayın.

Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?

3…

Kartal gözlerinizi test edin: Resimde saklı olan pengueni 7 saniye içerisinde bulabilir misin?Kartal gözlerinizi test edin: Resimde saklı olan pengueni 7 saniye içerisinde bulabilir misin?

2…

Optik yanılsama testi: İnsanların sadece %2’si fotoğrafın içine gizlenmiş kurbağayı 8 saniyede fark edebilir!Optik yanılsama testi: İnsanların sadece %2’si fotoğrafın içine gizlenmiş kurbağayı 8 saniyede fark edebilir!

1…

Ve süre bitti. Kedilerin arasında saklanan tavşanı 10 saniye içerisinde bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Bulamayanlar ise çözüm görselini aşağıya bırakıyoruz.

İşte kedilerin arasında saklanan tavşanın yeri;

Gözlerinizi dört açın: Kedilerin arasında saklanan tavşanı bulabilir misin?

Evet, saklanan tavşan resmin sağ alt köşesine çileğin arkasında yer alıyor. Kulakları ona ele veriyordu oysa…  Peki, siz kedilerin arasında saklanan tavşanı 10saniye içerisinde bulabildiniz mi? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Akıllara durgunluk veren zekâ testi: Nilüfer yaprakları arasına gizlenmiş kaplumbağayı 5 saniye içinde bulun!Akıllara durgunluk veren zekâ testi: Nilüfer yaprakları arasına gizlenmiş kaplumbağayı 5 saniye içinde bulun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • mert 4 ay önce Şikayet Et
    bulamadım !!! gerçi onun tavşan oldugu bayagı belli oluyor ama yinede bulamadım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR