Hem ekonomik hem lezzetli: Fırında tavuk köftesi tarifi

Fırında tavuk köftesi; tavuk kıymasının yumurta, ekmek içi, kaşar peynir ve baharatlarla yoğurulmasıyla hazırlanan ve fırında kızartılmasıyla elde edilen dana köftesine alternatif bir tariftir.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 09:23 GÜNCELLEME 25.04.2024 09:23 YAŞAM
Hem ekonomik hem lezzetli: Fırında tavuk köftesi tarifi
Hem ekonomik hem lezzetli: Fırında tavuk köftesi tarifi

Fırında tavuk köftesi, klasik dana köftesine alternatif yapabileceğiniz oldukça lezzetli ve basit bir tariftir. Toplamda 35 dakikada hızlıca hazırlanarak servise hazır hale gelir. Spagettilerin, mantının ya da patates kızartmasının yanına çok yakışacağı gibi biraz daha küçük ebatlarda yaptığınızda çorbaların içerisine dahi ekleyebilirsiniz.

Fırında tavuk tarifini fazlaca yaparak bir kısmını dondurucuda muhafaza edebilir ve ne yemek yapsam diye düşündüğünüz zamanlarda buzluktan çıkararak şipşak fırınlayabilirsiniz. Tarifin içeriğindeki baharatları damak tadınıza göre değiştirebilir, taze sarımsak yerine sarımsak tozu da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hem ekonomik hem lezzetli: Fırında tavuk köftesi tarifiFırında tavuk tarifiyle hindi köftesi de yapabilir, klasik köfte tariflerinin dışına çıkarak çeşit çoğaltabilirsiniz.

İşte enfes lezzeti ve kolaylığı ile fırında tavuk köftesi tarifi…

20 dakikada yemeye hazır: 4 malzemeli çikolatalı örgü böreği20 dakikada yemeye hazır: 4 malzemeli çikolatalı örgü böreği

FIRINDA TAVUK KÖFTESİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Hem ekonomik hem lezzetli: Fırında tavuk köftesi tarifi

Fırında Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 kg tavuk eti, kıymalık çekilmiş
  • 1 adet büyük yumurta
  • Yarım su bardağı ekmek içi
  • Yarım su bardağı kaşar peynir, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak, rendelenmiş
  • Yarım çay kaşığı soğan tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı karabiber

Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?Sadece dört malzeme ile akıl almaz lezzet: Cevizli İtalyan kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

Fırında Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Hem ekonomik hem lezzetli: Fırında tavuk köftesi tarifi

Adım 1

Fırında tavuk köftesi tarifini yapmak için öncelikle fırını 200 dereceye ayarlayın ve çalıştırın. Fırın tepsisi içerisine yağlı kağıdı serin. Köfte için tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabında bir araya getirin.

Adım 2

Tüm malzemeler iç içe geçene kadar iyice yoğurun. Köfte harcı yapışkan bir kıvam alacaktır. Yoğurma işlemi bittikten sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp koparın. Ellerinizi yağlayın ve bu parçalara yuvarlak olacak şekilde şekil verip fırın tepsisine yerleştirin.  

Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?Sevmeyeni yok: Patates mücveri tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Hazırladığınız tavuk köftelerini fırına verin ve altın sarısı olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişirme işleminin yarısında köfterlerin daha iyi kızarmaları için bir tur çevirin. Tavuk köfteleri piştikten sonra fırından alın ve servis tabağına koyun.

Fırında tavuk köftesi hazır afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR