Turşu neden yumuşar? Neden turşularım çıtır çıtır değil?

Çıtır çıtır turşu her zaman iştah açan ve yemeği lezzetlendiren bir detaydır. Her zaman turşunun yumuşaması onun bozulduğu anlamına gelmez. Bazen turşunun çıtır çıtır olmaması turşuyu kurarken yapılan hatalardan kaynaklı da olabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 08:19 GÜNCELLEME 22.05.2024 09:19 YAŞAM
Turşu neden yumuşar? Neden turşularım çıtır çıtır değil?
Turşu neden yumuşar? Neden turşularım çıtır çıtır değil?

Çıtır çıtır turşu, neredeyse her yemeğin yanında meze olarak çıkardığımız ve akla ilk gelen atıştırmalıklardan bir tanesidir. Salatalardan sandviçlere kadar pek çok yemeğin içerisinde ya da yanında severek tükettiğimiz turşu, bazen beklediğimiz çıtırtıya sahip olmaz ve bizi hayal kırıklığına uğratır.

Çıtır çıtır turşu yemek istediğiniz zaman kavanozu açtığınızda yumuşamış bir turşu ile karşılaştığınız hiç oldu mu? Bu sorunla karşılaştıysanız mutlaka turşuyu kurarken nerede yanlış yaptığınızı ya da turşunun bozulup bozulmadığını merak etmişsinizdir.

Turşu neden yumuşar? Neden turşularım çıtır çıtır değil?

Çıtır çıtır turşu yapmak için öncelikle turşuya bu çıtırtıyı veren şeyin ne olduğunu iyi bilmeli ve turşularınızın neden yumuşadığını, hatayı nerede yaptığınızı kontrol etmelisiniz.

Kalan patates püresini değerlendirme: 2 malzemeli patates püresi böreği tarifi, nasıl yapılır?Kalan patates püresini değerlendirme: 2 malzemeli patates püresi böreği tarifi, nasıl yapılır?

Matcha kartopu kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır? En iyi kartopu kurabiyesi tarifiMatcha kartopu kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır? En iyi kartopu kurabiyesi tarifi

ÇITIR ÇITIR TURŞU KILAVUZU: TURŞU NEDEN YUMUŞAR?

Turşu neden yumuşar? Neden turşularım çıtır çıtır değil?

Çıtır çıtır turşunun en büyük sırrı kullanacağınız malzeme salatalık, fasulye, lahana ya da biber her ne olursa olsun taze olmasından geçer. Taze ve sert turşu malzemesi her zaman daha büyük çıtırtıya sebep olur.

Bazı durumlarda çıtır çıtır turşu kuramamanızın sebebi taze turşu malzemesi kullanmaktan daha farklı bir sorunda olabilir. İşte turşunun yumuşamasının bazı sebepler;

  • Turşu kuracağınız malzemenin sıcak suda uzun süre bekleterek kaynattığınızda,
  • Turşu salamurasında çıtırlığı arttıracak kalsiyum klorür içeren herhangi bir madde kullanmadığınızda,
  • Tuzlu su/sirke çözeltisinin yeterince kuvvetli olmadığında,
  • Turşuyu kurduktan sonra yüksek sıcaklıkta muhafaza ettiğinizde ya da
  • Turşuyu hava geçirmez kavanozda saklamadığınızda içerisine bakteriler girerek yumuşaması kaçınılmaz olur.

Ellerdeki sarımsak kokusu nasıl geçer? Eldeki sarımsak kokusu geçirecek birbirinden etkili 4 yöntemEllerdeki sarımsak kokusu nasıl geçer? Eldeki sarımsak kokusu geçirecek birbirinden etkili 4 yöntem

Turşu kavurması tarifi, nasıl yapılır?Turşu kavurması tarifi, nasıl yapılır?

Yukarıdaki maddelerin hepsine olmasa da birçoğuna dikkat ederek ve taze turşu malzemeleri kullanarak çıtır çıtır turşu kurabilir ve turşunuzu yerken çıkan çıtırtıyla gurur duyabilirsiniz.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Meto 4 hafta önce Şikayet Et
    Limon tuzu kullanın ilk günkü gibi çıtır kalıyor
    Cevapla
  • ibrahim Gündoğdu 4 hafta önce Şikayet Et
    bence hiç uğraşmayın meşhur gedelek turşucusundan alın ohh miss
    Cevapla
  • HHH 4 hafta önce Şikayet Et
    Asitli turşulardan uzak dur...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR