Gaffar Yakınca
Gaffar Yakınca
HABER7 YAZARI
TÜM YAZILARI

Korsan toplantı, kısmi darbe

GİRİŞ 03.06.2026 GÜNCELLEME 03.06.2026 YAZARLAR

Özgür Özel ve onu destekleyen milletvekilleri TBMM’de toplantı yaptılar. Onlar “Grup Toplantısı” diyor, Kendi televizyonları da “grup toplantısı” diye yayınlıyor.

Ancak CHP’nin Genel Başkanı, “bizim grup toplantısı planımız yok, bu yapılan da partimizin grup toplantısı değildir” diyor. Demekle kalmıyor, bunu yazılı olarak Meclis başkanlığına bildiriyor.

Çelişki açık…

Özgür Özel’in grup başkanı olmasında bir sorun yok gibi görünüyor, grup üyesi milletvekilleri tarafından seçilmiş. Fakat parti grup toplantısını yapma veya yapmama kararı da Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkisi dahilinde ve O da “toplantı yapmayacağız” demiş.

Meclis Başkanlığı, “CHP’nin iç meselesidir biz karışamayız” diyor. Dün akşam saatlerinde TBMM internet sitesi de toplantıyı “CHP Grup Toplantısı” olarak haberleştiriyor.

TBMM Başkanlığının ne partilerin iç işlerine müdahale yetkisi var ne de mahkeme gibi hüküm kurabilir. Herhangi bir fiili durumu engelleyecek enstrümanı var mıdır onu da bilmiyoruz… Amenna..

Ancak kocaman soru orta yerde duruyor: Bu toplantı grup toplantısı mı yoksa korsan toplantı mı?

Önemsiz bir soru mu dersiniz? Kesinlikle değil. Aksine çok, çok önemli bir soru.

Çünkü bu soru ile beraber CHP’ye ait bir iç çatışma, Türk demokrasinin en üst organına, TBMM’ye taşınmış oluyor.

Parti grupları, canı isteyenin kafasına göre kurduğu topluluklar değil. TBMM’nin kurumsal yapısının bir parçası ve demokrasimizin içinde işlevleri olan yapılar. Tıpkı Meclis komisyonları gibi tıpkı Meclis Genel Kurulu gibi.

Dolayısı ile bir parti grubuna yapılan hukuksuz müdahale veya orada oluşabilecek bir karmaşa, demokrasinin itibarına ve Meclis’in manevi gücüne dair bir soruna dönüşebilir. Üstelik bir de söz konusu grup ana muhalefet partisinin grubu ise!

CHP Yönetimi “biz grup toplantısı yapmayacağız” dediği halde bir toplantı yapılabiliyor…

Yarın bunun başka bir partinin grubunda da olmayacağını kim garanti edebilir?

Yarın, bir grup milletvekilinin kafalarına göre bir komisyon ilan edip çalışma başlatmayacağını kim garanti edebilir?

Hatta daha ötesi… Bir grup vekil çıkıp kendi kendilerine korsan genel kurul oturumu yapsalar, bu oturumda korsan yasalar çıkarsalar buna nasıl dur denilebilir?

CHP içindeki kavga tabi ki en önce CHP’lileri ilgilendirir. Ama kavgayı tutup Meclis’e zarar verecek noktaya taşırsanız işte o zaman işler değişir. Millet size “gidin ne derdiniz varsa kendi aranızda halledin, yüce Meclis’i bu işe karıştırmayın” diye cevap verir.

Meclis Genel Kurulunu ele geçirmeye kalkana “darbeci” diyoruz değil mi?

Öyle ise Meclis’in başka bir organına el koymaya kalkmak da bir tür darbe girişimidir

İki kez gazi olmuş bir meclisten söz ediyoruz. 15 Temmuz ihanetinin bombalarına direnen Meclis’in bu küstahlığa da mutlaka direnmesi gerekir.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    meclis bu konuda kararsız kalması hoş olmadı. özel grubuna izin vermemeliydi
    Cevapla
  • Muammer 4 saat önce Şikayet Et
    Siyasi bir müdalehı siz orta bir yorum yaparak ,müdaheleya yakınmi duruyorsunuz?
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    Bunlara izin verildikce devlet organlarini yipratmak zayiflatmak yikmak istiyorlar. fetö varı taktikler . Sonunda devlete güven erozyona uğratılıyor. Topluma alıştırıyorlar ve normal gibi yıkım düşüncelerin seslendiriyorlar. İlginç bu kadar beklemeye gerek varmı..
    Cevapla
  • Özgür 8 saat önce Şikayet Et
    CHP ile ilgilenmek vaktini boşa harcamaktır...
    Cevapla
  • BUTLAN 9 saat önce Şikayet Et
    Mutlak butlana gşren partinin sonraki süreci yasalarda açık olmalıdır, şike ve hileyle ele geçirilmiş partinin vekillik ve teşkilatları lağvedilmeli, seçilme haklarından mahrum bırakılmalı, meclise sokulmamalı, butlan vekil, teşkilatıda kapsamalı, yani il ve ilçe başkanlıklarındaki kılıçdaroğlunun adaylarına da haksızlık yapılmış oluyor, seçilen vekiller ve başkanlarda Butlanlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle