Çıtır baklava nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının en güzel armağanı olan baklava bayram sofralarının baş tacı olmayı sürdürüyor. Bayrama az bir zaman kalan misafirlerinize sunabileceğiniz aynı zamanda kendi ellerinizle baklava yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Peki, çıtır bir baklavanın sırrı nedir? Baklava nasıl yapılır? İşte sizlere en güzel baklavayı yapmanın sırrı:

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2019 08:26 GÜNCELLEME 11.08.2019 09:14 Yemek
Çıtır baklava nasıl yapılır?
Çıtır baklava nasıl yapılır?

Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan baklava çıtır çıtır lezzeti, muhteşem şerbeti ve ağızda dağılan dağılan kıvamıyla gönülleri fethediyor. Türk mutfağının en meşakkatli tatlısı olarak bilinen baklava özellikle bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Baklavanın, hazırlanışı ve içeriğinin bölgelere göre değişse de ortak kültürümüz halinde geldi ancak bu enfes lezzet becerinin yanı sıra zaman istiyor. Evde çıtır baklava nasıl yapılır? İşte bayramda evinize gelen misafirlerinize sunacağınız çıtır baklava tarifi:

HAZIR YUFKADAN PRATİK BURMA BAKLAVA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

ev baklavası

FARKLI VE LEZZETLİ BİR BAKLAVA TARİFİ DENEMEK İSTİYORSANIZ LEBLEBİLİ BAKLAVA TARİFİNİ DENEYEBİLİRSİNİZ tarif için tıklayınız...

BAKLAVA TARİFİ:

Hamuru için;

2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1  su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
4.5 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
İçine serpmek için

2.5 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

125 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon(küçük boy limon)
Bir fiske tuz

SADECE 100 KALORİLİK ÇITIR BAKLAVA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

YAPILIŞI

Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzu 36 parçaya ayırın. 

Her bir bezeyi yuvarlayıp 20 dk dinlendirin. Bezeler 6 gruplar halinde açılacak. 6 bezeyi fincan tabağı büyüklüğünde açıp aralarına 1 tatlı kaşığı nişasta serpin ve üst üste dizin.

TATLI ŞERBETİ NASIL YAPILIR? ŞERBET SICAK MI YOKSA SOĞUK MU DÖKÜLÜR? BU YÖNTEMİ KİMSE BİLMİYOR... öğrenmek için mutlaka tıklayın...

BAKLAVA HAMURU

Elinizle hafif bastırarak hamuru biraz büyütün. Bu yöntem yufkalar çabuk kaymasın diye yapılıyor. Ardından bir oklava ya da merdane ile hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.

12 bezeye de aynı işlemi uygulayın ve ortasına cevizlerden bolca koyun. İsteyen fısıtk da koyabilir.

Diğer 6'lı 3 beze grubunu da açıp üzerine cevizlerden serpiştirin. Hamurunuzu ister baklava dilimi ister kare şeklinde kesin. Eritilmiş tereyağ ve zeytinyağını baklavanın üzerine gezdirin. 

Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

EV YAPIMI BOL CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

BAKLAVA şerbeti

Şerbetin yapılışı: Şeker, su, tuz ve limonu tencereye koyup, ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Tuz şekerlenmeyi önlemek için etkili bir yöntem.

İçine limonu kabuklu atmayın. Çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 10 dk. önce ekleyin. Şerbet tamamen kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın, tam 30 dk. kaynatın.

Baklava soğuduktan sonra şerbeti ocakta ılınana kadar bekletin. Daha sonra dökün. En az 4 saat bekledikten sonra çıtır baklavalarınızı misafirlerinize servis edin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Yufka açmayı bilmeyince tarife kızmamak gerek..bsklavada açma çok önemli..bende tam bilmediğim için iki iki açtım fazla olunca hamur oluyordu
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben defalarca baklava denedim olmadı, dün gece belki olmaz diye bu ölçünün tam yarısını küçük tepsi m için yaptım.. çıtır çıtır oldu çok mutlu oldum teşekkürler
    Cevapla
  • Nazıfe 4 yıl önce Şikayet Et
    Denedim ck guzel oldu
    Cevapla
  • Emine 4 yıl önce Şikayet Et
    Denedim harika bir baklava oldu
    Cevapla
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Baklava
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR