Pratik burma baklava nasıl yapılır?

Burma baklava yıllardır Türk mutfağında yapılan klasik baklavadan yapımı daha pratik olan bir tatlı çeşididir. Oklavaya sarılarak yapılan burma baklavanın sunumu da muhteşemdir. Misafirlerinize bayramda enfes bir burma baklava ikram etmek istiyorsanız mutlaka tarifimizi denemelisiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2019 08:00 GÜNCELLEME 03.08.2019 08:50 Yemek
Pratik burma baklava nasıl yapılır?
Pratik burma baklava nasıl yapılır?

Sarığı burma, dolangel, oklava tatlısı, burma tatlısı gibi birçok ismi olan bu tatlı çocukluk yıllarımızdan itibaren bayramlarda sofralarda yerini alır. Evde yapılabilecek ve baklava lezzetini aratmayacak tatlılardan olan burma baklava birçok tatlı tutkunu tarafından merak ediliyor. Burma baklava tarifi hangi malzemeleri içeriyor? İşte ağızda dağılan lezzet, burma baklavanın tarifi...

burma baklava

BURMA BAKLAVA TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un

İçi için;

Yarım kilo ceviz yada fındık

Açmak için;

Nişasta

Üzeri için;

250 gram tereyağı

Şerbet için;

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Biraz limon

burma baklava tarifi

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini güzelce yoğurarak yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra açacağınız büyüklüğe göre eşit parçalara ayırın.

Bir yufkayı incecik şekilde açarak bol miktarda ceviz koyun. Sonra yufkayı ortadan ikiye bölüp oklavaya sarıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Bu işlemi bitene kadar uygulayın. Tepsi dolduğunda erimiş tereyağını üzerine gezdirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

Güzelce kızardığında hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine dökebilirsiniz. Bu adımda tatlının ılık olmasına özen gösterin

Afiyet olsun...

evde burma baklava tarifi

BURMA BAKLAVA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- Hamuru yoğururken unu kontrollü bir şekilde ilave etmelisiniz. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvamda hamur olması gerekiyor.

- Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirmelisiniz.

- Hamurunuzu açacağınız zemine nişasta serpin. Bu şekilde hamurun zemine yapışmasını engelleyecek ve daha kolay açılmasını sağlayacaksınız.

- Açacağınız bezenin üzerine de nişasta serpmelisiniz. Bu şekilde de hamurunuz oklavaya yapışmayacaktır.

- Tatlınızı kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlıya şerbeti dökerken tatlının ılık şerbetin sıcak olması gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR