Evde en kolay sufle nasıl yapılır? Enfes sufle yapımı...

Yoğun çikolata tadı ve akışkan içiyle adeta önce göze sonra da mideye hitap eden sufleyi evde kolayca yapmak ister misiniz? Dışarıda neredeyse birçok işletmenin gelir kaynağı haline getirdiği sufle, çikolatalı olmasıyla birçok kişinin en sevdiği tatlılar arasında. Evde de pratik bir şekilde yapabileceğiniz enfes sufle tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2020 21:02 GÜNCELLEME 25.04.2020 09:42 Yemek
Evde en kolay sufle nasıl yapılır? Enfes sufle yapımı...
Evde en kolay sufle nasıl yapılır? Enfes sufle yapımı...

Sufle, 18. yüzyılın başında Fransa'da ortaya çıkmış fırında pişmiş yumurta bazlı bir tatlıdır. Son yılların en çok sevilen ve satışı yapılan sufle çikolatalı kekin az pişmiş haline benzetilse de içerisinde bulunan yumurta nedeniyle, akışkan olmasını sağlıyor. Akışkan içi, enfes çikolata tadı ile gönüllere taht kuran sufle tatlısı, lezzeti nedeniyle yemek öncesi veya sonrasında tercih edilebiliyor. Tatlı krizlerinde en çok tercih edilen lezzetlerden olan sufleyi sadece 20 dakikada evde kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tatlıların en kısa sürede pişeni, bol çikolatalı akışkan içi sayesinde görsel şölen yaşatan sufleyi hazırlamak isterseniz en kolay tarifimizi denemelisiniz.

evde sufle nasıl yapılır

PRATİK SUFLE TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker 

sufle tarifi

YAPILIŞI

Fırını önceden 200 derecede çalıştırın.

Tereyağ ve bitter çikolataları teflon tavada eritmeye başlayın. Kısık ateşte eritmeye özen gösterin. Eridikten sonra ocaktan alın ve ununu ilave edin.

Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın. Daha sonra çikolatalı harcı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamurunuz hazır durumda

Sufle kaplarınızı yağlayınız. İçine eşit parçada hamurdan koyun. Ortalama bu tariften 4 kaplık çıkacaktır. 

Isıtılmış olan fırınınızda 8 dakika da sufleler pişmiş olacak. Burada akışkanlığın tam olması için 8 dakika çok önemlidir.

Afiyet olsun...

YORUMLAR 2
  • Yasemin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kakaolu kek oldu bildiğimiz sufle değil bu
    Cevapla
  • Samed 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz fazla şekerli oldu ama kıvamı güzeldi sadece şekeri biraz azaltıp birde az miktar kako eklerseniz renk olarak da çekici durabilir. Teşekkürler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR