İrmik lokumu nasıl yapılır?

İrmik, buğdaydan elde edilen helva yapımında kullanılan iri taneli bir un çeşididir. "Yasemin.com" ekibi olarak irmik lokumu tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 02.11.2018 13:08 GÜNCELLEME 02.11.2018 14:09 Yemek
İrmik lokumu nasıl yapılır?
İrmik lokumu nasıl yapılır?

İrmik sağlık açısından oldukça faydalı bir yiyecektir. "Yasemin.com" ekibi olarak irmik lokumu tarifi sizlerin sofranıza sunuyoruz. 

İşte, irmik lokumu tarifi...

MALZEMELER

150 gram tereyağı
3 su bardağı kadar irmik
Yarım su bardağı ılık su
1 paket vanilya tozu

YAPILIŞI

Şerbeti için malzemeleri su ve şekeri tencerede karıştırınız, orta ateşte şeker eritiniz fokurdayana kadar pişiriniz. Sonra altını kısınız 8 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan çekiniz.
Hamurun kıvamı için irmik, vanilya ve eritilmiş tereyağı ile hamuru yoğuracağınız bir kaba ilave ederek karıştırınız. Yarım su bardağı kadar ılık su ilave ediniz. İyice yoğurduktan sonra, hamuru 10 dakika boyunca dinlenmeye bırakınız. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak şekil veriniz. Hamur parçalarını ıslatıp avuçlarınız arasında eziniz. 5 santim ebatında genişletiniz ve ortasına bir tatlı kaşığı ceviz içi koyunuz. Hamuru cevizin üzeri tamamen kapanacak şekilde örtünüz. (tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayınız)
Hazırlanan lokumu pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine diziniz.(birbirine yapışık olmadan) Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Lokumları fırından çıkardıktan sonra üzerilerine soğuk şerbet dökünüz ve şerbet iyice içine işledikten sonra servis yapınız.

Afiyet Olsun...

 

YORUMLAR 2
  • Aysee 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarifte şeker yok mu?
    Cevapla
  • Durdane 5 yıl önce Şikayet Et
    Şerbet şekerli daha ne olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR