Vanilyalı sufle tarifi.

Son yıllarda hem restoranların hem de marketin en çok satılan ürünleri arasında yer alan sufle, çikolata krizlerini bastırmak isteyenlerin bir numaralı tercihleri arasında yer alıyor. Ancak bugün hazırladığımız tarif diğerlerine hiç benzemiyor. Mutfağınızdan buram buram vanilya kokusu gelecek enfes vanilyalı sufle tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2018 11:03 GÜNCELLEME 25.07.2019 11:24 Yemek
 Vanilyalı sufle tarifi.
Vanilyalı sufle tarifi.

Çikolata sevenlerin sık sık tükettiği üstelik çok pratik olan sufleye yeni bir rakip mi geliyor? Dünyaca ünlü restoranların ve şeflerin üzerinde çalıştığı çikolatalı sufleye rakip olacak enfes vanilyalı sufle yapıldı. Hem çikolata tüketmeyenlerin çok beğeneceği hem de çok hafif olan vanilyalı sufle klasik tarifleri unutturacak türden. Peki bu kadar övdük, bu kadar anlattık nasıl yapılır vanilyalı sufle? Yazımızı inceleyebilirsiniz...

VANİLYALI SUFLE TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurtanın akı 
4 adet yumurtanın sarısı 
35 gram tereyağı 
Yarım paket vanilya 
75 gram toz şeker 
25 gram un 
1 çay bardağı süt

Üzeri için; 

Pudra şekeri 

YAPILIŞI

Aldığınız sufle kabının içine tereyağı sürüp üzerine toz şeker serpin. Ardından un ile tereyağını karıştırıp süt ve vanilya ekleyin.

Koyu bir renk alana kadar kaynattıktan sonra bir tane yumurta akını çırpıp karışıma ekleyin.

Soğuduktan sonra yumurtanın sarı kısmını karışıma ilave edip güzelce çırpın. Şekeri ve kalan yumurta aklarını da ekleyip karıştırın.

Ortaya çıkan karışımı kaplara bölüp önceden ısısı 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin ve pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR