Enfes falafel tarifi

Orta Doğu mutfağının yerel lezzetlerinden biri olan falafel, sofralarınızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alacak muhteşem bir tarif. Sebze sevenlerin bayılacağı, sevmeyenlerin ise çok beğeneceği falafel, adını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. Çıtır çıtır kaplaması ve iç harcıyla da damaklarda iz bırakacak olan falafelin tarifini haberimizin detaylarında görebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2018 08:40 GÜNCELLEME 16.12.2018 09:59 Yemek
Enfes falafel tarifi
Enfes falafel tarifi

Lübnan mutfağının en leziz ve pratik tarifleri arasında yer alan falafel, hem doyurucu hem de tadı itibariyle çocuklarınızın da severek tüketeceği bir yemek olabilir. Özellikle sebze yemeyen çocuklarına üzülen annelerin tercih etmesi gereken falafel, akşam yemeklerinde yayında hafif bir salata ile de diyet yapanlar rahatlıkla tüketebilir.  Vejetaryenlerin ve hatta veganların afiyetle tüketebileceği bir lezzet falafelin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

İŞTE PRATİK FALAFEL TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram haşlanmış nohut
6 diş ince doğranmış sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
1,5 yemek kaşığı kimyon tuzu
1 yemek kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 yemek kaşığı tahin
2 adet yumurta
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Haşlanmış nohutları robottan güzelce geçirin. Daha sonra kalan malzemeleri içerisine ekleyerek harmanlayın. İyice harmanlandıktan sonra kaşıkla alarak elinizle yuvarlayın.

Hazırlana topları 5 dakika dolapta bekletin.

Ardından kızgın yağın içerisinde çıtır çıtır olana kadar kızartın.

Afiyet olsun...

PÜF NOKTALARI:

Kızaran falafelleri dondurucuda 6 aya kadar saklayabilir, tüketmek istediğinizde mikrodalga da ya da fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR