Fırında enfes çinekop tarifi

D vitamini bakımından oldukça zengin ve kış aylarında tam da mevsimi olan çinekop balığıyla muhteşem bir lezzet hazırlamak ister misiniz? Kokusu buram buram olan ve diyetisyenlerin de mutlaka bir öğün olarak tercih edilmesini önerdiği fırında enfes çinekop balığının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2019 08:15 GÜNCELLEME 10.02.2019 08:16 Yemek
Fırında enfes çinekop tarifi
Fırında enfes çinekop tarifi

Balık hem çok sağlıklı hem de doğru malzemelerle buluştuğunda tadına doyum olmaz bir hale gelecek kadar da lezzetli oluyor.  Bu lezzetli balıkların arasında vitamin deposu olan çinekop da yer alıyor. Çinekop balığını kekik, biberiye, fesleğen, sarımsak ve limon ile harmanlayarak enfes bir ana yemek yapabilirsiniz. Yanında yalnızca bir salatayla sunabileceğiniz pratik  fırında çinekop tarifi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

FIRINDA ÇİNEKOP TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet çinekop
4 diş sarımsak
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 dal biberiye

fırında çinekop tarifi

YAPILIŞI

Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin. Bir kabın içerisine sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. 

Ardından çinekopların üzerine tuz serperek zeytinyağlı karışımla güzelce ovalayın.

Hazırlanan balıkları yağlı kağıt serili tepsiye dizip(Bu adımda dilerseniz yanına sevdiğiniz sebzeleri koyabilirsiniz) 180 derecede 15 dakika kızarana kadar pişirin.

Pişen balığı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR