Evde pratik Amerikan salatası tarifi

Kadın günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Amerikan salatası günün her saatine yakışıyor. Hem yapımı çok pratik hem de leziz olan Amerikan salatasını bir çırpıda hazırlamak istiyorsanız mutlaka yazımızı incelemelisiniz. Evde pratik Amerikan salatası tarifi:

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2019 08:11 GÜNCELLEME 13.04.2019 11:57 Yemek
Evde pratik Amerikan salatası tarifi
Evde pratik Amerikan salatası tarifi

Amerikan salatası ana yemeklerin yanında, beş çayına hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir salata. Yapımı oldukça kolay olan salatayı hazır garnitürle yapabilir sevdiklerinize bu enfes hafif salatayı sunabilirsiniz. 

AMERİKAN SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

12 adet kornişon turşu
5 yemek kaşığı maydanoz
3 adet küçük boy havuç
3 adet küçük boy patates
3 buçuk çay bardağı bezelye
10 yemek kaşığı yoğurt
Tuz

Amerikan salatası tarifi

YAPILIŞI

Patatesleri soyup minik küp şeklinde doğrayın. Havuçları da aynı şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra bezelyeleri, patatesleri ve havuçları minik bir tencere de haşlayın.

Haşladıktan sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Bir kaba turşuları minik küp şeklinde doğrayın. Daha sonra bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp üzerine tuz ekleyin ve karıştırın.

Yoğurdu eklemeden önce bir kapta üzerine mayonezi ekleyin ve iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra yoğurdu karışımın üzerine dökün ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra servise hazır.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR