YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • ali velioglu 11 yıl önce Şikayet Et
    İki Taraf ta Müslüman. Emin misiniz
    Cevapla
  • Kamil 11 yıl önce Şikayet Et
    Sıkışınca Hristiyanlardan yardım dilenen sistem olunca. başka bir şey beklemek hayal olurdu ,siz zannediyormusunuz Abd. Irak'a demokrasi getirmek için okyanus aştı ? peki Fransa muhalifleri çok sevdiği için mi Kaddafi'yi bombaladı ,peki biz Esad' a niye karşıyız ? hem Abd. ve Ab.yi yerden yere vuruyoruz hemde onlar için deli oluyoruz , diğer taraftan müslümanlara yanaşalım desek bu defa da hangi müslümanı seçeceğiz ,Arabistan müslümanlığı mı ,Türk müslümanlığı mı ,İran müslümanlığı mı ? ,artık yazmaktan gına geldi ama bizim durumuz "dinlerini parça parça edip her biri kendi yaptığıyla övünenler" ayetindeki ile birebir uyuşmuyor mu?
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    Çom güldüm yav tutun beni!. Aşağıdaki bir vatandaş oryantalizmi kıvrak dans ile karıştırmış galiba. Yahu oryantalilzm "şarka,doğuya ait olan" anlamında kullanılan bir terim. Ama yorumcu arkadaş muhteşem bir tespitle! beni kahkahaya boğdu. Allah da seni güldürsün emi! Ancak batıdaki demokrasi de vals oluyor o halde! mezdeke ne ki!
    Cevapla
  • exalted 11 yıl önce Şikayet Et
    oryantalmi. güzel yerinde ama az bile türkiyedeki demokrasi mezdeke olmuş
    Cevapla
  • imran 11 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi sorunundan ziyade paylaşım sorunu var. Demokrasiye ters olan anayasal yapı ayrıcalıkları belli bir kesime vermiş durumda ve bunlar yıllardır bu kaymağı yemeye devam ediyor.Biraz ayrıcalık kaybedince çareyi darbede buldular. Mısır da tam bir insanlık suçu işleniyor. Modern demokratik ülkelere buna yardım ediyor.
    Cevapla
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    Oryantal demokrasilerin tümü sorunlu!. Hatta buna Türkiye de dahildir. Nitekim lider sultasının egemen olduğu bir siyasi oluşum söz konusu olup halkın kendi vekilini seçme iradesi yoktur. Hal böyle olunca sesini duyurması, fikrini dikte ettirmesi ve yönetime müdahale etmesi zor olmaktadır. Siyaseti geçtik, meclisi geçtik bu belediyelerde bile böyledir. Biz beğendiğimiz insanı başka seçebiliyor muyuz? O halde Türkiye'de de oryantal bir demokrasi sözkonusu olup ileri demokrasi rüyası görmeye devam edeceğiz demektir...
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel yazı. Gerçekten de doğru ve güzel tespitler. Şarka mahsus demokrasiler ne yazık ki bir kelebeğin ömrü kadar kısa oluyormuş! Yazık oysa islam beni bil ve beni dinle diyor! Kim duyuyor kim işitiyor?
    Cevapla
  • translator 11 yıl önce Şikayet Et
    Mısır zaten bilinegelen helvadan put demokrasinin. Batı'nın kitleleri idare ve sömürü amacıyla kullandığı bir araç olduğunu bir kez daha tescillemiştir. Batı'nın demokrasi konusundaki ikiyüzlülüğüne rağmen hala demokrasi talebinde bulunuyor veya demokrasiyi içselleştiriyorsak bu yaşananlara müstehakız demektir. Yazıda yanlış bir okuma yapılmış. Aksine Mısır demokrasi'nin yeniden sorgulanmasına/tanımlanmasına veya gerçek yüzünün anlaşılmasına vesile oluyor. Hayatın dinamik yapısı ve çokça değişken unsurlar içermesinden dolayı sosyal bilimlerde standart bir tanım olmaz,yapılan tüm tanımlar birçok açıdan subjektiftir. Meselenin itikad, teslimiyet, samimiyet, ahlak, şuur vs birçok yönü vardır. Mısır vb ülkelerde demokrasi bizdeki gibi takiyye unsuru olarak kullanılmaz, zaten onlarda bizdeki demokrasi tartışmaları yaşanmamıştır. İttifakla küfürdür. Türkiye'ye ayarlı bir zihinle sağlıklı tespitler yapılamaz..
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    bu işin sonu ne olur???. müstekbir kuvvetler darbelerini sonbaharın sonları ve kış aylarında yaparlar..zira hava soğuktur herkes içeri tıkılı haldedir..yani meydanlar boştur.ve evlerden insan avlamak,tutuklamak,kulak çekmek gayet kolaydır.zira bir iki konu komşu olayın farkındadır ve müstekbirlerin gücü bir mahalleyi yok edecek güçtedir..haliyle komşuların içinden kulağı tutularak götürülen masum insan görmek zor değildir...mevsimsel ölçütler göz ardı edilemez,yazın sokakta yatabilirsin fakat sonbahar yağışları,ilkbahar yağışları ve kış soğuğunda dışarıda yatamazsın.bu nedenle mısırda ıhvan,başarılı olmak istiyorsa kışın ölmekten bu dönem ölmeyi yeğlemeli,kışın gayretinden yazın gayretine yönelmeli,ve düşmanlarından daha fazla efor sarf etmeli.aksi halde daha fazla ölüm,daha fazla,işgence,daha fazla onursuzlaştırma olacaktır..
    Cevapla