YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • hemze 9 yıl önce Şikayet Et
    Harika tespitler..Ablam Madamın Dibidir :)
    Cevapla
  • Rain and Cold 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilge hanım ,yazar hanıma ''ders'' niteliğinde cevaplar yetiştirmeye çalışırken gülünç duruma düşmüş farkında değil. Kocasının yada çocuğunun maddi-manevi sömürülmesini önlemek için kadınlara yazdığı reçete aynı kadının dışarıda sömürülmesi! Aman ne zekice... Kadını bugünlerde kimler piyasaya çıkartıp anneliği eziklik olarak gösteriyorsa bilinsin ki aynı odaklar güzellik malzemeleri ,tekstil ve bilumum giyim sektöründe ki büyümenin sürdürülmesini isteyenlerdir. Kadınlar üzerinden karlarını arttırmak isteyenlere hizmet etmekte sanırım günümüz feministlerinin cafcaflı söylemlerinin ardındaki acı gerçek ve niyet.
    Cevapla
  • aklıselim 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Meral Hanım tespitleriniz için sizi tebrik ederim. Keşke hırslarımızı bir kenara koyup olaya bu kadar duru bakabilsek.Tüm bu sonuçlara senelerin boşa geçtiğinin anlaşıldığı yaşlarda farkına varmak hakikaten dram , hayata sade gözlerle bakarsak gerçekleri böyle net görürüz diye düşünüyorum.Kadınlarımız başımızın tacı ama kariyer derdi onları gerçekten gereksiz başka telaşların ağır vebalini hassas ruhlarına yüklüyor.
    Cevapla
  • Kayhan Altan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbimiz nasıl ruhlara beden verirken herkesi eşit yaratmamış bir çoğunu çeşitli eksikliklerle yaratmasına rağmen fesat çıkarmadan ve tevekkel Allah yaşamalarına karşın tüm küçük günahlarının affını ve epsine Cennet vaad etmişse kadın olarak beden verilenler de kendilerine biçilen rolü oynayıp iffetlerine sahip çıkarak iyi bir eş ve anne olmalarına karşın tümüne Cenneti vaad etmiştir. Zaten çocuk doğurmaları ile erkeklerden şanslı olmaları bir avantajdır. Asıl Cennet için işi zor olanlar erkeklerdir. İmtihan dönemi olan hayatta herkes biçileni yaşamalıdır. Bundan gocunmak sadece sersemlerin işidir.
    Cevapla
  • habil 9 yıl önce Şikayet Et
    çalışan kadına çalıştığı için asgari geçim parası vereceğine.evli kadına para verseler ya hem çocuklarının ihtiyaçlarını giderir.
    Cevapla
  • Bilge 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadın dediğimiz, kafasına yatanı yapmakta çelik gibi iradesi olan bu güç 21 yüzyılın verdiği gazla süratli bir yolculuğa başladı bile. Devletin yapacağı şey bu güçlü makinenin firenine basmak değil, ona yeni bir rota çizmek.
    Cevapla
  • Bilge 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları tarafından ötelenmeyen, cahil addedilmeyen anne olmak kolay iş değil. Bir anne öğrenme bakımdan çocuklarından daima bir adım önde olmalı. Bir eş, eşine avuç açmaktan kurtarılmalı. Bir ev hanımı,kapitilazimin dişlilerinden kurtarılıp günlük ev işi dişlilerine mahkum edilmemeli. Bunlar için ne lazım bunlar konuşulmalı.
    Cevapla
  • Bilge 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadını pasifize ederek, maddi-manevi sömürerek, yada sömürülmesine göz yumarak, onu evde tutmaya çalışmak ona yapılacak en büyük kötülük. Sizler siyasetçi değilsiniz. sizler sosyal sorumlulukları olan, bulunduğunuz mevki dolayısı ile sorumluklarının verdiği mükellefiyetle bu sorunları aşmak üzere çözümler üretmesi gereken kişilerisiniz. Siyasilerin her dedğine alkış tutarak bu iş olmaz. Kadının temel sorunlarını tespit edip bunlar üzerine fikir yürütmek sizin vazifeniz. Evvela kadın kültürlü olmalı. Okumalı. Ben ki çalıştığım halde kitap almaya yeterli bütçe ayıramazken çalışmayan bir kadının bunu nasıl yapacağını bilemiyorum. Okumayan bir kadın çocuğuna nasıl önder olacak?
    Cevapla
  • Bilge 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece çok çocuk yapın-analığın tadını çıkarın, eşinizin çayının şekeri olun, kapitalist düzenin dişlilieri arasında ezilmemek için kenara çekilin, bırakın erkekler ezilsin bu dişliler arasında. İyi de hani,nerede, gerektiğinde sırtında mermi taşıyıp cephedeki erine yardıma koşan güçlü kadın imajı?
    Cevapla
  • Bilge 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadının evinin hanımı, çocuklarının anası olmasından dem vuruyorsunuz ama bunu yükseldiğiniz kariyerinizin, ışıltılı tepelerinden bakarak söylüyorsunuz.Son günlerde özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadının yeri ile ilgili görüşleri ışığında yapılan kademeli açıklamlar kadına ne gibi artı avantajlar sunuyor, kadını geriyi teklif etmekten başka ne gibi yeni pozitif vaatlerde bulunuyor? Hiç..
    Cevapla