YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Y.S. 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkeler arsı çıkarların ön planda olduğu ve bu savaşın kazananları ile kaybedenlerin arasındaki fark bağlılıktır osmanlı bağlılığı ve imanı sayesinde daha az şehit vermiş daha çok kafir öldürmüştür japonya ise kendi ülkelerine bağlılıklarını savaşa sözde katılarak en kazançlı taraf olmuş ve ispatlamıştır ayrıca bu pandemi sürecini ekonomi alanında en iyi yöneten ülkeler arasındadır.
    Cevapla
  • M.B.A.R.Z.U 7 yıl önce Şikayet Et
    Oamanlı dev. savaşı kaybetme sebebi batıya ayak uyduramamasıdır
    Cevapla
  • Şirvan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben osmanlının savaşdığı cepelerdeki askerleri merak ediyorum bilen varsa lütfen söylesin
    Cevapla
  • Oğuzhan Güngördü 8 yıl önce Şikayet Et
    Savaş zaten Osmanlı ve AvusturyaMacaristan imparatorluğunu ortadan kaldırmak için yapıldığı için katılmamamız daha doğru olurdu, kolayca bizi dağıtırlardı
    Cevapla
  • Rfk 8 yıl önce Şikayet Et
    Rakamlar yanlış. Ordulardan ziyade Nüfüs yazılsaydı daha sağlıklı oludu. hava gücü önemli bir çarpandı tüm dünya savaşlarında bu tabloda yok. G. safi milli hasılalar üzerinden maliyet daha sağlıklı olacaktır. Velhasılı yukarıdaki tablolar sayı değerleri dışında sonuç verici hiçbir mana içermiyor.
    Cevapla
  • selman 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı 1. Dünya Savaşı'na girmek zorundaydı. Bir de beyefendi neden vikipedia'dan bilgileri aldığınızı söylemiyorsunuz?
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarih ma'lumatımıza istinaden, Osmanlı harp yapmakta şerbetliydi lakin devletin inkırazı hengamında, hesap etmeden öyle azim bir harbe iştirak etmek aymazlık, gaflet vedahi hıyanet olarak vasıflandırılabilir kanaatindeyim.
    Cevapla