YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • FzlFzl 12 yıl önce Şikayet Et
    cennet mekan.... savaş döneminin en umutsuz günlerinde bağımsızlık şuurunu, yüreğinden kalemine süzülen şiirleriyle milletimize aşılayan, istilal şairi mehmet akifi hasretle yad ediyoruz. mekanın cennet olsun büyük kahraman, bu millet seni asla unutmayacak...
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    bir m.akif üzerinden pirim yazısı.... o iyiydi diyerek aslında kendinizi yukarı çekiyorsunuz mu ne!! cesaretiniz yoksa Akif ten bahsetmeyeceksiniz mirim..kalplerine buzağı yedirilmiş israiloğulları gibi musa dağdan dönmeden üzerlerinde korku krallığı kuran firavunların putlarını inşa etmelerine benziyor tavrınız! Atatürk Akif hakkkında bişey dememiş miş de..eşi hastaymış da..bu topraklarda islama topyekün savaş açıldığını bunun bir iman küfür savaşı olduğunu söyleyemeyeceksen Akif in ağzını adına almayacaksın arkadaş..!!
    Cevapla
  • hacı mustafa ersözlü 13 yıl önce Şikayet Et
    İNCİTME YAZIKTIR. O Kuran ahlakı ile ahlaklanmış olduğu için vatanın ve milletinin menfaatlerini her zaman için kendi nefsinden önde tutmuştur.
    Cevapla
  • kenan elli 13 yıl önce Şikayet Et
    mehmet akif bu milletin sesi.. mekanı cennet olsun. Allah, bu milleti yeni istiklal marşı yazma ortamınından korusun
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 13 yıl önce Şikayet Et
    Akif. Artık bir delikanlı tarihçi çıksın da, Başkumandanlık Müessesesinin içerdiği münhasır Yasama-Yürütme-Yargı yetkileri ile beraber Padişahlık döneminde bile kimsede olmayan yetkileri içerdiğini ve bunun da ülkede binlerce yıllık Türk tarihinde görülmemiş bir otokratik idareye yol açtığını anlatsın.. Aslında Cumhuriyetin getirilmediğini, hafif istibdada karşı hürriyet mücadelesi yapılarak kurulan Meşrutiyetin de kaldırılıp mutlak istibdadın geldiğini anlatsın.. Yok mu tabuları yıkacak bir delikanlı..
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    RAHMETLİNİN DUASI TÜRK İSLAM BİRLİĞİYDİ. Hars milliyetçisi, imanlı, Allah korkusu çok olan bir vatanseverdi Mehmet Akif.
    Cevapla
  • mysel 13 yıl önce Şikayet Et
    Vakit çok erken.... Her söylediğin doğru olsun,her doğruyu söylemek senin hakkın lakin her doğru her yerde söylenmez.diyor üstad ve biz susuyoruz...dilsiz şeytan gibi değil lakin susmamız...vakit geldiğinde en gür nida ile seslenmek için aleme...sus dediği için büyüklerimiz susuyoruz...ibret manzaları bir bir geçiyor gözümüz önünden, uzatıyoruz elimizi çoktandır çekip almak için zulmün göbeğinden insanımızı çabalıyoruz,gayret ediyoruz ama yine de susuyoruz.vakit çok erken biliyoruz...takdir edilene boyun eğiyoruz.bekliyoru
    Cevapla
  • Selahattin ERTÜRK 13 yıl önce Şikayet Et
    KONUŞULAMAYAN YANLIZCA AKİF Mİ. Birinci meclisten sonra olanlar bu ülkede tartışılamaz neden konuşursanız cumhurityetçilerden daha cumhuriyetçi olduğunuz halde cumhuriyet düşmanı olursunuz. Hemen Atatürk ilke ve inkılaplarına muhalefetten açılmadık dava kalmaz hakkınızda. İşte Mehmet Akif Ersoyun durumunun izahı budur.
    Cevapla
  • Kadim Kültür 13 yıl önce Şikayet Et
    oZeybek a. Bence Bu büyük mazlum çilekeş insana karşı iyi niyetinizi koruyun. Abdülhamit han şüphesiz büyük insandı ama tarihçiler belirtiyor ki evhamlı insandı onun evhamı uygulamalarına yansımış, bazı büyük zatlar Akif olsun Said Nursi olsun hata etmiş bu nedenle olabilirler, O zaman için argo tabirle gaza getirilmiş olabilirler. Zamanın keşmekeşi ve üretilen hürriyyet teraneleri içerisinde bunları normal görmek lazım. 4 Halifeden sonra Ashabın düştüğü tefrikayı düşününüz, bu hatalar onların yanında hiç
    Cevapla
  • Mustafa Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    Akifi anlamak... O günlerin gelmesi onun gibi düşünen adam gibi adamların çoğalmasıyla mümkündür. yoksa heybesini doldurmaya çalışanlarla bir yerlere varılmayacağı aşikardır. Akif bir medeniyet ve irfan pınarıdır. ondan bu anlamda yararlanmak şartttır. Safahat baş ucu kaynağı olmalıdır. Yazar hanımefendiye çok teşekkürler.
    Cevapla
  • zinnur ceyhan 13 yıl önce Şikayet Et
    rehber insan. yazar hanım efendiye teşekkür ederim.akif hakkındaki güzel yazısı için.Akif ersoy gibi gençlik yetiştirmek lazım onu herkese tanıtmamız rehber etmemiz gençlik için çok fayda getirecektir.Gençliğimizin hastalığı ancak böyle çözebiliriz.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    Din-ü Devlet,Mülk-ü Millet pencesi-3. Kafasını meşgul eden iki mevzu:Milleti ve İslamiyet.Bütün gayreti:Hür müstakil,müreffeh istikbalinden emin,aynı zamanda vicdanı mamur,ahlakı sağlam imanı bütün millet.Düşündüğü Milet:atalet batağını kurutmuş,ilim ve fen diyarına atılmış sanayiye sarılmış,ticaretini yaymış,hür ve temiz vicdanlı millet.Bütün gayreti böyle bir toplumun oluşması için çalışmış.Kısaca Asım ın neslini örnek alan bir toplum isteği.Şuan böyle bir millete ne kadar muhtacız gün gibi AŞİKAR..VesSELAM
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    Din-ü Devlet,Mülk-ü Millet pencesi-2. Doğru bildiklerini yapmaya çalışan cemiyet adamı.izzet-i nefis sahibi.Şeref ve haysiyetine ömrü boyunca çok düşkün.Sözünü tutan,yalan konuşmayan,haksız kuvvete boyun eğmeyen,haksızlığa tahammülü olmayan.Ne olduğu belirsiz renksiz,meşrepsiz insanları hiç sevmeyen.Cahiliye taasubunun müthiş düşmanıdır rahmetli.Allah cc gani gani rahmet eylesin.Amin.Ruhuna Fatiha.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    Din-ü Devlet,Mülk-ü Millet pencesi-1. Rahmetli M.Akif:Osmanlı ile birlikte.çökmekte olan bir milletin/ümmetin kurtulması için öne çıkan fikir akımlarından İslamı çare olarak savunanlardan birisidir.Yeni Cumhuriyette ise daha çok batıcılık bakış açısını esas alanların ya da o yörüngede gidenlerin yönetimde olanların ağırlıkta olduğu anlaşılıyor.Bu bakımdan Rahmetli M.Akif tercih edilmemiş olabilir.Bu husus sonraki yıllarda açık şekilde ortaya çıkacaktır.Rahmetli Akifin Mısır a gidişi açıktır.VesSELAM
    Cevapla
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akifi kim istemez?. Sayın yazarın da belirttiği üzere yalaka ve menfaatçi tipler istemez. Akif gibi adamlarımız sayesinde bu ülke ayakta duruyor oysa. Hayatı boyunca dünya nimetleri için kendini satmamış nadir insanlardan birisidir. O her zaman hakkın kılıcı gibi doğrucu davut rolünü en iyi göstermiş ve kimseye boyun eğmemiş ciddi, namuslu, vatansever, dindar bir dava adamıydı. Allah rahmet etsin inşallah.
    Cevapla