YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Yalçın Saygın 13 yıl önce Şikayet Et
    ............ Peygamberimizn bir çok hanımı vardı, hepsi de çok güzel ve gençtiler, helal olsun annnelerimize, peygamberimizi görüp aşık oluyorlar ve kendilerini hibe ediyorlar, aşk ile bağlanıyorlar.
    Cevapla
  • İbrahim Putkıran 13 yıl önce Şikayet Et
    Kördüğüm=Sökülmez Bağlantı. Harika bir konu seçmişsiniz tebrikler.Şuna bakar mısınız,Hz.Aişe soruyor:Beni ne kadar seviyorsun Ya Resulallah. Efendimiz(s.a.s.) buyuruyor:Seni kördüğüm gibi seviyorum. Hz.Ayşe zaman zaman soruyor:Kördüğüm ne alemde ya Resulallah? Efendimiz buyuruyor:İlk günkü gibi ya Aişe.Sadece yılda bir defa sevmiyor veya anmıyor. Her zaman ve daima.Çünkü O alemlere rahmettir.
    Cevapla
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    güzel yazı. sayın yazarın müdavimlerinden birisi olarak bu yazısını çok beğendiğimi belirtmekle beraber, kadın ve erkek hakkındaki görüşlerine çok fazlakatılamayacağımı belirtmek isterim. kadın modernleştikçe neden kadınlığından soyunsun Aybike Hanım? neden dişiliğini yitirsin. Hem öğretmen, hem doktor, hem sizin gibi yazar, hem hemşire olup da dişiliğini ve kişiliğini muhafaza eden çok kadın var. saygılar.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Bayanlarda Parlayan Nur... Aslında eşyada gizlenmiş olan faziletin. Rahmet,şefkat ve cemal gibi esmanın maddi varlıklarda hayy sıfatıyla kendini göstermesinden ve olabildiğince tezahüründen başka bir şey değildir.Bu onları erişilmez yapıyor. Bayanların rekabette Tabiat ve Doğayı bile aşarak.Venüs kadar parlamalarına yol açıyor.Sevgilerin onlara dönmesinden bir hisse alarak mutlu oluyorlar ama gerçekte bu sevgi ve nehirdeki damlacıklarda görülen olağünüstü bu ihtimam..asli güneşten kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • zawa zalal 13 yıl önce Şikayet Et
    cıstak isimli yorumcuya 2. yüce rabbimiz kuranda, "allahı anmak için o peygamberde sizin için çok iyi bir örnek vardır" der, aşkı yaşamak için bir örneğin olduğunu söylemiyor yüce rabbimiz, yaşamımız, namazımız ve ölümümüz alemlerin rabbi olan allah için olduğunu enam suresinde söyler yaşamımız için ne güzel örneğin bulunduğu o peygamberi gereksiz aşk mevzularından evel yaşadığımız ülkede ve dünyadaki yaşananlara dikkat etmeliyiz insanlar öldürülürken yeryüzünde bozgunculuk yaparak kargaşa çıkartılırken müslümanların malı olan yeraltı zenginlikleri için katliamlar yaparken peygamberi algısını bu alanda ve yaşamın her alanında cidiyetle algılayalım
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    ...... hz peygamber der ki..bana dünyanızdan 3 şey sevdirildi..1-güzel koku 2- kadın 3-gözümün nuru namaz...bu bir insan peygamber figürüdür!denge iklimidir..insanidir.o yüzdendir ki fitri ve tekrarlanabilir,örnek alınabilirdir...denge budur.
    Cevapla
  • zawa zalal 13 yıl önce Şikayet Et
    cıstak isimli yorumcuya. allahın peygamberini getirdiği mesaj ile anlamanın neresi ruhbanlık açıklarmısın,ruhbanlık aldatma ve yalan üzere insanları tevhidde değilde kendi menfaat ve çıkarlarını ön plana alıp ahiret algısı üzerinden nemalanmaktır. peygamberi s.a taşıdığı mesaj ile algılayıp anlamalıyız getirdiği mesajın gereği üzere yaşamalıyız getirdiği mesaj bize yaradanımız tarafından verilen son fırsattır insanlığın bu fırsatı dikkate alması gerektiğini söylemek ruhbanlık olarak algılıyorsan bir kez daha düşünmeni tavsiye ederim
    Cevapla
  • ayetullah genco 13 yıl önce Şikayet Et
    aşk;bu kadar anlatılabilinir.. ağzınıza ve de kaleminize sağlık. defalarca bıkmadan okuyabileceğimiz bir yazı.sizden sürekli bu türden yazılar istiyoruz.allah kaleminizin mürekkebini bitirmesin.selametle.
    Cevapla
  • zawa zalal 13 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ PEYGAMBER ALGISI 2. o peygamberin bizim için aziz olan Allah katından getirdiği son uyarıyı yaşamımızın her alanında yaşamamız için getirmiştir,insan yaşamı çok kısa ölüm gelmeden, daha vaktimiz varken kurtuluşumuz için gönderilen o dini gereği üzere anlayıp yaşayalım cehenneme girenin birdaha asla çıkmayacağını hatırlayıp yaşamımızı aziz islam ile biçimlendirelim aşkla meşkle oyalanıp oyuna dalıp zamanı heba etmeyelim, bizim için usvetülhasene güzel bir örnek olan o resulü gereği gibi ciddiyetle örnek alan kullardan olma dileğiyle
    Cevapla
  • zawa zalal 13 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ PEYGAMBER ALGISI. allahresulünü aşklarda meşklerde ararsınız hatırlarsınız, oysa o alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber cehennem çukurunun kenarında bulunan insanoğluna aziz olan Allahın ipine sarılarak o çukurun kenarından kurtuluşu getiren şirke dinine (her türlü islamdışı yaşambiçimi) karşı tevhid dinini getiren o güzide peygamberi (Elbetteki ailesini eşlerini seven biriydi)aşk meşk gibi konularda kullanmak ancak tevhid dininden nasiplenmemiş islamı duygu ve hislerinde yaşatanlar yapar
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    İNSAN SEVDİĞİNİ KARŞIDAKİNE SÖYLEMELİ-1. Sevgili peygamberimizin(sav)en çok sevdiklerinden biriside şüphesiz hanımlarıydı.Aynı zamanda Allahı da(cc) seviyordu.Kızlarınıda,eshabınıda seviyordu.Peki!Bütün bu sevgilerin hepsi nasıl bir arada toplanıyordu?Allahı(c) sevmesi akıl ve iman gereğiydi.Çocuklarını/torunlarını sevmesi şefkat gereğiydi.Hanımlarını sevmeside şehvet duygusu gereğiydi. Neticede Oda bir insandı.Nura daldırılmıştı.Fakat bizim gibi değildi.Melek de değildi.Her şeyi olması gereken yere koymak,peygamberlerin,alimlerin ve kamil insanların hüneriydi.Asrımızda insanlar bozulunca,aralarındaki ilgi ve münasebetlerde bozuldu.Kadınlarda bundan en çok menfi yönde nasiplendi sanırım.Düzeltilmeli!VesSELAM
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    hayal aleminde yaşamak üzerine.... bir aşk pazarlamasıdır gidiyor...peki meyvesi ne? dindar camiada artan boşanmalar...yazarın kaleme aldığı kör düğüm hadisesi doğrudur ve çok da hoştur.ve fakat hz peygamberin hanımlarını kaç kez karşısına alıp da..(kafamın tasını attırmayın modunda) hepinizi boşarım dediğini de yazsa! iftira hadisesinde hz peygamberi evden ayrıldığını ve 50 gün boyunca yani ayet gelene kadar hz aişe ile görüşmediğini de yazsa! tahrim suresine konu olan olayda biizat eşlerin ayet ile uyarıldığınıda...ha..bir de eve gelen bir görme özürlüden dolayı tesettüre bürünmeyen eşinin ama o kör dü sözü üzerine ' ama sen kör değilsin' sözünü de hatırlayıp sınırlara dikkat etse...ama yok..siz bol efendimli sevgi pazarlamaya devam edin..
    Cevapla
  • nakkaş Hacı 13 yıl önce Şikayet Et
    süper bir yazı. tebrikler sevgili kardeşim. O güzel ellerinizden öpüyorum. harika bir tazı olmuş.
    Cevapla
  • aydın aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    Önceki yazı ile bu yazı aynı kişinin mi?. Geçen haftaki yazı "aşk" üstüne idi..Bu yazı da "sevmek" üstüne...İyi,güzel de,kelimeler niye kendi yerlerinde değil... Gayr-ı meşru ilişki özlemleri "aşk" olur da,içinde hiç bir olumsuzluk taşımayan müstahkem mevkiler üzerinde aşk'ın esamesi okunmaz mı?.. Bu,nasıl bir "edebi" bakıştır?..
    Cevapla
  • müslüm urfalı 13 yıl önce Şikayet Et
    yüreğine sağlık. sizi kutlarım.yazınız süper olmuş.daima böyle güzel yazılarınızı görmek istiyoruz.
    Cevapla