YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim nasıl yapmasın karısı burnundan gelmiş adamın
    Cevapla
  • osman bereket 13 yıl önce Şikayet Et
    Anlayış.... Bilirim bildiğini, Bilmesin bildiğimi, Bilseydin bildiğimi, Anlardınlardın sevdiğimi. Hayat ve ona ait her şey anlamaktan ve anlaşılmaktan geçiyor.
    Cevapla
  • Kaan28 13 yıl önce Şikayet Et
    Semih Bey bu yorum mu şimdi?. sizin amacınız üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek. saçma sapan bir yorum yapmışsınız. Oysa sayın yazar gayet güzel bir yazı yazmış tabii anlayana. kusura bakma ama senin ki işgüzarlık bayım! Değerli yazarımıza teşekkürler ve saygılar.
    Cevapla
  • semih senturk 13 yıl önce Şikayet Et
    yazı yazmak için yazı yazmak.... O zaman yazmayalım. Neden Sadi nin reklamını yapıyoruz yazar hanımefendi? Yazmayalım, 13.yy yazarı Şirazlı Sadi nin reklamını yapmayalım onun o "sakat" düşüncelerinin daha fazla yayılmasını engelleyelim!.. değilmi ama?
    Cevapla
  • muhammet fatih 13 yıl önce Şikayet Et
    Sadi bayanların haedenine söylemiş.. Dediğim gibi sadi hak edene söylemiş.Peki hınzır huylu erkeklere ne demeli. O Allah'ın bizlere nadide birer inci olarak emanet ettiği bayanlara insanlığa sığmayacak hareketleri yapanlara ne demeli?
    Cevapla
  • Mustafa Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Suna kardeşim bu hangi anket?. Sanki biraz üfürmüşsün meseleyi gibime geldi. Yahu benim bildiğim dayak yiyen kadının çalışmayan, ekonomik bağımsızlığı olmayan kadınlar olduğu yönünde. Senin söylediklerin senin anketin olmasın! Bence kadın eğitimli oldukça, parası pulu oldukça öz güveni geliyor daha iyi kadın oluyor. Yoksul kadının ve eğitimsiz kadının kişiliği de sekteye uğruyor ne yazık ki. sana katılamıyorum. Sadi şirazi de senin gibi kadınları farklı görenlerden. sayın yazarın görüşlerine katılıyorum. Saygılar.
    Cevapla
  • MUSTAFA SUNA 13 yıl önce Şikayet Et
    SULTAN KADIN. Sultan kadın; akşama kadar kocasının özlediği kadındır. Kadın eğer her türlü özelliğiyle kocasına kendisini özletebiliyorsa, o kadın evinin sultanıdır. En çok kocadan şiddet gören kadınların; çalışan ve tesettüre uymayan kadınlar olduğu anketlerde ortaya çıkıyor. Günümüzün kadını: düşmüş bir karıyer peşine; akşama kadar, karıyer, karı-yer olunca akşak adama karı kalmıyor.Kadına da dayak yemek kalıyor demek. Yarası olan kocunur.
    Cevapla
  • Adil Ses 13 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kadın-güzel erkek. Şirazi'nin güzel ve çirkin kadın tariflerini, KADIN yerine ERKEĞİ de koyarak okursak daha anlaşılır güzel ve çirkin İNSAN ortaya çıkar.Sadece kadın değil.
    Cevapla
  • Cenkay Güvener 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir şirazi modası var almış başını gidiyor. Özellikle bayanların bilinmeyen bazı şeyleri; karakter tahlili,tipoloji,fal gbi hazır farklı veya ilginç yollar üzerinden öğrenme tutkusunun olduğu gibi bu şaire de bir merak var.
    Cevapla
  • nakkaş Hacı 13 yıl önce Şikayet Et
    sadece yorum'a. Sadi Şirazi hakkında hanımefendi oturup yazı yazmış siz kalkmış burada döktürüyorsunuz maşallah. Şimdi size sorarım daha önce bu zat hakkında hangi yazar iki satır karaladı. Bir de yazarı batalı olmakla suçluyorsunuz da bütün yazılarına bakarsanız onun batılı görüntüsü altında ne kadar doğulu olduğunu görürsünüz. bildiğim kadarıyla bu yazar bir Türkolog. Yani kendisine burada ders verecek konumda değilsiniz, zira biz yazıyı çok beğendik hatta katıldık da. Kadına bir islam şairinin bakışı biraz daha merhametli olması gerekmez miydi. Düşmanca ve kaba bir şekilde kadına giydirmiş. Sayın yazar tespitinde yerden göğe kadar haklıdır vesselam.
    Cevapla
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    Sâdi az bile söylemiş!. Hiç bir kadın kusura bakmasın ama Sadi bugün yaşasaydı, hiç güzel ve iyi kadın yok mu derdi. Kadın günümüzde ruhsuzlaştı, maddileşti, duygusuzlaştı, hatta çirkinleşti de. Şişmen kadınlar, aşırı zayıf kadınlar, estetikli kadınlar, bakımszız kadınlar hepsi aynı kefeye. kadınlar evet daha çirkin ve kötü bir imaj içinde. Herkes ah eski kadınlar diyor. Herhalde bildikleri bir şey vardır! Öyle değil mi?
    Cevapla
  • Sadece Yorum 13 yıl önce Şikayet Et
    Meryem Hanim goruslerinize cok dar bir alanda malesef. ''Sâdi Şirazi gibi asırlara meydan okuyan ve eserleri günümüze kadar gelen önemli bir şair ve düşünce adamının kadın hakkındaki görüşleri pek çok açıdan kusurludur.'' diyorsunuz. Ben bu kitabi okudum ve hicte sizi gibi dusunmedim. Kendisi sonrada fikir degistirmiyor, sadece konumunda bulundugu kisinin yerini degistiriyor. Seyh Sadi Siraziyi anlamak icin mesnevi egitim almis olmalisiniz. Yoksa olaylara batili tarzla aldiginiz egitim sonucu boyle yorumlar yaparsiniz. birde ''Gönül asr-ı saadet düşüncesinin kadına biçtiği değeri arzuluyor.'' demissiniz. Kadinlarin bugun bu degeri hakkatmek icin o devirde yasamis olan Guzide Kadin Sahabelerin gittikleri yolu da devam etmeleri gerekir, malesef. Seyh Sadi eserlerinin ve yazilrinin guzelligi ile yillarca hala dilimizde... Peki senin yazdiklarinin omru ne kadar olacak ki... Saygilarimla...
    Cevapla
  • Erdoğan AYDIN 13 yıl önce Şikayet Et
    Sorunuzun cevabı!. Sayın Aybike Hn., siz sorunuzun cevabına olumlu cvp verebilyor musunuz? Bekar iken çirkin kadın yoktur, ama siz onu evli olanlara sorun derim...!:)
    Cevapla