YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • nidayi sevim 13 yıl önce Şikayet Et
    Güzel. İnfak kültürümüzün ne kadar gelişmiş olduğunu dile getiren güzel bir yazı. Tebrik ve teşekkürler...
    Cevapla
  • MUSTAFA SUNA 13 yıl önce Şikayet Et
    SADAKAYA MUHTAÇLAR!!. İatanbul'da, yardıma muhtaç bir aile bilgisi ailenin oturduğu eve ulaşıldığında, durum son derece, dar bir evde oturan bir sürü insan. Denmiş ki" Biz sizin için geniş bir ev tutalım, orada oturun, kirasını biz ödeyelim. Bu teklif ev halkınca kabul görmemiş ve maddi yardımda bulunulması istenmiş. Araştırılınca; bu ailenin duygu sömürüsü yaparak bir-çok kuruluştan maddi yardım aldığı ve bu yardımların on bin tl ye ulaştığı tespit edilmiş. Şimdi böyle bir ortamda, gel de sadaka taşlarına para koy. Maazallah; Konya Şehrimizde, çalışmak yerine fakirlik edebiyatıyla kırk bin civarında hazır yiyici bir grubun türediğini duymuştum .Bu rakam değişebilir.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    YAPILAN HER İYİ İŞ SADAKADIR!-1. Şu -İslam- ne kadar güzel ve mükemmel bir dindir!Ve onun Peygamberi Rasulüllah/Muhammed(as)ne kadar güzel/örnek/numune bir insandır.İşte en güzel/mübarek tavsiyelerinden birisi:-Küllü mağrufin sadagatün/Yapılan her iyi iş sadakadır-(Buhari-edep bab 33)..Başka söze hacet var mı?..Güzel yazınız için teşekkürler!..EsSelamü aleyküm..
    Cevapla
  • Mustafa Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. bize önemli bir görevi hatırlattığınız için. Gündemin içine sıkıştığımız şu günlerde asli görevlerimizi de birileri hatırlatsın bizlere. Sağ olasın bacım.
    Cevapla
  • Mürsel Yıldız 13 yıl önce Şikayet Et
    Güzel yazı.... Gerçekten doğru yazılanlar. Allah herkesi sadakasını verir duruma getirsin ve kimseyide sadakaya ihtiyacı olmayacak şekile getirsin inşaAllah. Nerede o güzel günler, ah Osmanlı aaah, nerede paylaşımcılık, kardeşlik...
    Cevapla
  • demokrat 13 yıl önce Şikayet Et
    Sadaka vermek günahları örter. ne yazık ki günümüz insanı yazarımızın da değindiği gibi sadece gösteriş için iş yapmakta, gösteriş için vermekte gösteriş için konuşmaktadır. ciddi bir tükenme ve bitme var insanın doğasında.Bir an önce silkinip kendimize gelmemiz lazım aksi takdirde dizlerimizi döveceğiz.
    Cevapla
  • veysel 13 yıl önce Şikayet Et
    vereceğimiz 2-3 tl sadaka... bizim bir iki bardak çay paramızdır... bu çayı içmesekte birşey kaybetmeyiz... gerçekten ihtiyacı olan kişiye verirsek sevabı var... ihtyacı olmayan biri o parayla zengin olmak bir tarafa; ne bu dünyada ne de ahirette o paranın hayrını göremicektir... bu şekilde düşünerek sadakalarımızı verelim...
    Cevapla