YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Ayşe Reşad 13 yıl önce Şikayet Et
    Sahabi hanimalra bakalim 2. Bunlardan bir tanesine bakalım; Cafer-i Tayyar'ın hanımı Esma binti Umeys Eşi Mu'te savaşında şehid olunca, iddeti biter bitmez Ebu Bekir radıyallahu anh ile evlendi..O'nun vefatından sonra da Ali bin ebi Talib ile.. Hem de nasıl bir eşti Esma'nın Eşi! -Habeşistan'a hicrette Necaşi ile olan muhaveresi meşhurdur, yine Mu'te de gösterdiği kahramanlıklar, ellerinin kesilmesi ve TAYYAR lakabını alması.. Ve gayrısı ila ahir- -Eğer hatırasına hürmetten, bir nev'i sadakatten evlenmiyorlarsa bizim hanımlar, Esma'ya baksınlar- Hepsinden de çocukları oldu Esma'nın.. Hatta bu çocuklar birbirleriyle " Benin babam daha üstün, yok benimki" vb. yarış ederlerdi, anneleri de, her 3 eşini de över ve onları teskin eder, sevindirirdi.. Yûsuf Karadâvi -İqra Televizyonu
    Cevapla
  • Ayşe Reşad 13 yıl önce Şikayet Et
    Sahabi hanimlara bakalim... Yas 3 gündür, sadece kadın eşinin ardından 4 ay 10 gün -iddet müddetince- yas tutar..Bizim toplumumuzda maalesef herşey ters yüz edilmiş; Başsağlığına gidilirken siyah giymek, yası uzatmak hatta bir ömre yaymak vb. Sahabi Hanımların hallerine baktığımızda şu an uyguladıklarımızın tersini görüyoruz.. Bizde-Mısır'ı kasdediyor- bir hanımın eşi öldüğünde genç bile olsa asla evlenmez, hayatını dul olarak sonlandırır.. -Türkiye'de de genelde böyledir- Çevre de bunu destekler. Neden? Örneğimiz o sahabi hanımlar değil mi? O aziz hanımlar peki ne yapıyorlardı?
    Cevapla
  • Şiran 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylediklerin 10 yıl önce vardı. 30 yıl hatta inanmayacaksın 50 yıl önce de birçoğu vardı aynen böyleydi. İnsanoğlu hep cahil hep zalim olagelmiştir. Bu böyledir.
    Cevapla
  • mermus 13 yıl önce Şikayet Et
    DÖN BABA DÖNELİM.... Yüzlerce hatta binlerce yıldır aynı geyik, ''eskiden bizim zamanımızda...'' Sıkılmadınız mı hala?
    Cevapla
  • nakkaş Hacı 13 yıl önce Şikayet Et
    Yedi dağın aslanı bence on yıl öncesini bilmiyorsun.... neden mi? Sadece boşanma istatiklerine bakarsan bu topluma ne olduğunu daha iyi anlarsın. En basıtı on yıl önce internet aşkları yüzünden biten kaç evli kadın vardı? kocasını internette bulan kaç kız ve erkek vardı? çocuklar pornoyu bu kadar iyi bilir miydi? çocuklara yönelik tacizler bu kadar çok muydu? Suç oranları patlamış mıymı? olayları siyasi tarafla değerlendirme hastalığından vazgeçin. Bu tespitlere yazarın dediği gibi bilip de bilmezden gelmeyin. VESSELAM.
    Cevapla
  • yedidağınaslanı 13 yıl önce Şikayet Et
    10 YIL ÖNCEYİ DE BİLİRİZ. Evet bir çöküş bir kötüye gidiş var. Ama bu sadec 10 yılla izah edilemz.Mesela M.Ö 350 yılında buluna bir belgede şunlar yazılı.; "Duurm çok kötü ahlak çok bozuldu. Bu gidişle dünya batar..."
    Cevapla
  • Göktürkçü 13 yıl önce Şikayet Et
    Size ne yahu?. Insanlarin isine, evliligine, dinine karismakta ustunuze yok! Yahu adam ya da kadin gelmis 70 yasina, senden mi ogrenecek ne yapacagini? Istedigini yapar! Size ne? Siz kendinizi ne zannediyosunuz ki insanlarin hayatina karisabiliyorsunuz?
    Cevapla
  • bahaddin yolcu 13 yıl önce Şikayet Et
    SANIRIM YANLIŞ ANLAŞILMIŞ. yazarımız evliliğin yaşıyla ilgili değil,isteniliş şekliyle ilgili bir eleştiri yapıyor.dikkat edelim buna!
    Cevapla
  • nejdet aydogdu 13 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu Kim?. Tesbitleriz doğru.Aynı dertlerden muzdaribiz.Ama bir türlü suçluyu bulamıyoruz.Tecahülü arif sanatını iyi yapıyoruz.Suçlu biziz ama bilmemezlikten geliyoruz.Herkes evinin önünü süpürürse çöpçüye ihtiyaç kalmaz...Yazıyı okuyanlar lütfen önce kendimizdeki eksikleri giderelim.Saygılar
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    -NİKAHTA KERAMET VARDIR-derler.Allah cc için EVLENMEK İSE İBADETTİR!-1. İster 18 olsun,isterse 88 yaş!Allah ın emri,peygaber(as)ın sünneti üzere evlenmek ibadettir.Bekar gezmek nahoştur.Eskiler derler ki;-Öküz alana ve evlenene ALLAH CC yardım eder-Buradaki öküzden maksat;aile maişetini/rızkını temin için gayret sarfedenler..İster genç,ister yaşlı birbirini beğenen ve sevenlerin Allah cc rızası gözetilerek evlenmesi ve velilik sonrası birbirlerine muhabbetleri ya da bu yoldaki sabırları İBADETTİR.Alimlerin beyanı vechile:-ömür boyu bekar kalarak gezenlerin yaptığı nafilelerden,evli çiftin bir gece kalkıp çocuğu üşümesin diye üzerini örtme zahmetinin karşılığı ondan fazla kıymetli.Zaten onun için -cennet anaların ayakları altındadır-buyurulmuştur.Bu bağlamda;evlenmek isteyen yaşlılar yardırganmamalıdır.Meğer ki,sefahate dalmak için evlilik yapılmasın..Toplumdaki gidiş, bekarlığı güzel,evlennmeyi çirkin göstermek gibi yanlış bir mecradadır.Ki,sakıncalı!Hayırlı insan neslinin çoğalması NİKAH İLE EVLİLİĞİN artmasına bağlıdır.Evlilere mutluluklar!VesSELAM
    Cevapla
  • nakkaş Hacı 13 yıl önce Şikayet Et
    Seheri doğru söylüyorsun da kardeş yalnız.... Şu da var ki bazı şeyleri icra ederken çirkinleştirmeden yapmak lazım. etrafına fısıltıyla "evlenmek istiyorum" demek başka, aptal programlara çıkıp ev için, maaş için, tip için, cinsellik için eş aramak başkadır arkadaşım. Sen ninenin ekrana çıkıp evlenmek sitiyorum ey ahali diye bağırmasını ister misin? soruyorum. Bizim geleneklerimizi küçükseseniz de onlardır hayatımızı güzelleştiren seviye veren. Bazı normlara kulak tıkarsanız kızınız gidip internette ilan verir yarın koca arıyorum diye, bunu da kabul eder miyiz acaba? yani sorun şurda adabı muaşereti unutmamak kaydıyla edeple yapmak lazım her bir şeyi. vesselam.
    Cevapla
  • seheri 13 yıl önce Şikayet Et
    nineler de gençler de tv ekranlarından bağırmasınlar ama.... Toplum da bu kadar duyarsız olmasın. Kuran'ı Kerim'de "içinizden bekarları evlendirin!" buyuruyor Rabbimiz. İbadetin ve taatin neşveli yollarına gençler de yaşlılar da vurmalı, amenna. Ancak evlilik buna engel mi ki?.. Rasulullah s.a.v "Bir kişi eşini geceleyin uykusundan uyandırıp birlikte namaz kıldıklarında, Allah'ı zikreden erkekler ve kadınlar arasına yazılırlar." buyurur. İslam hayat veren bir dindir. Yaşanabilir bir dindir. Kolaylaştıran bir dindir. Lütfen bir çirkinliği eleştirirken de ölçülü olun. İslam, evliği yasaklamaz bilakis teşvik eder. Bunun için de yaş haddi koymaz. Eşi ölmüş olanlara rahip-rahibe gibi bir hayat teklif etmez.
    Cevapla
  • mehmet şahin 13 yıl önce Şikayet Et
    ELİNE DİLİNE SAĞLIK. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler...
    Cevapla
  • mehmetbakım 13 yıl önce Şikayet Et
    evlenmek ayıpmı?. meşru ve helal olan evliliği istemek ayıpmı veya kınanacak birşeymi gayet normal bir şey yaşlı insanlarda ne sepeple olursa olsun evliliği isteyebilir ve yapabilirler çok normal ve dogal bir durumdur. kimse yaşlı insanları kınamasın veya ayıp gözüyle görmesin.
    Cevapla
  • xmenbln 13 yıl önce Şikayet Et
    10 yil degilde sunu 30 yil yapalim ...... birde 10 yil önce bu kadar SOV programlari yoktu.. belki oilsaydi olabilirdi yani ...birde sunu belirtmek lazim 20-30 sene evvel yasli nine-dede büyük ailenin bir ferdi olarak evde yasardi en kötü ihtimal hemen yan dairede oturtulmaya calisilirdi ... ya simdi ?onlardan ya uzaklara kacis basladi veya hemen BAKIM EVLERINE POSTALANDI!! YALNIZLIKTA ALLAHA MAHSUS ... yilda 1-2 defa ziyaret edilen bir nesne gibi gören yeni NESILin hicmi hatasi yok? ...evet TOPLUM olarak baya bir CAG atliyoruz!!!!
    Cevapla