YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • mehmet taşdelen 12 yıl önce Şikayet Et
    zeyl. çok güzel bir zeyl yazmıştım ama ne yazıkki gelmemiş hayırlısı olsun ister isteyin ister istemeyin aziz milletimiz mirasını sahiplenecek kudrete erişti elhamdülillah bundan sonra türkiye cumhuriyeti devleti ve vatandaşını çok güzel günler bekliyor umudumuz yeni anayasa ve beraberindeki yeni fetihler evet korkanlara müjdeleyelim:ayasofya cami olacak, insanlar her yerde ve her şartta islamiyeti yaşayabilecek,geçmişte yapılan inklaplarla kaybedilen değerlerimiz iade-i itibar bulacak ve hayatımıza yerleşen bidatlar sünnet-i seniyyeye kalb olacak inşallah
    Cevapla
  • mesut2153 12 yıl önce Şikayet Et
    1) Sorumun cevabını alamadım. 2) 600 yıl şah-ı cihan iken şimdi avrupaya avuç açmak her türk evladının zoruna gider. Sorun kabullenmekte zorluk çekmemiz. Kabul etmeliyiz ki Varna mohaç ridaniye preveze her ne kadar bizimse Uşi, Kafkasya, Navarin, Berlin antl. da o kadar bizimdir. Keramet Osmanlıcada olsa biz burada olmazdık. Atamızın dili değişmezmiş eee o zaman Neden Orhun abidelerini okuyamıyoruz. Dil canlıdır doğar, değişir, ölür. Osmanlıca en az 3 evreye ayrılır a)12 yy Osmanlıcası b)15-16yy Osmanlıcası c)19 yy Osmanlıcası. En sonuncusu en zor olanıdır (19yy osmanlıcası) 20 kelimeden oluşan bir cümlede Türkçe olan kelime ya bir tanedir ya da yoktur. Nişancı padişaha imzalatacağı fermanı yazar katibe verir katip okumak için 5 tane sözlük kullanırdı. Acaba halk ne anlıyordu. 3)Meryem Aybike’nin uslubuna bakın az daha zorlasa yıldız sarayı kurtuluş savaşını başlattı, sevr antlaşmasını TBMM yaptı diyecek.
    Cevapla
  • mirages 12 yıl önce Şikayet Et
    Mesut çok kormuş. Mesut arkadaşım, korkmuşa benziyorsun.. Dur seni biraz da ben korkutayım. AĞZINDAN BAL DAMLIYOR... AH KEŞKE DEDİKLERİN OLSA...
    Cevapla
  • YUNUS 27 12 yıl önce Şikayet Et
    sevgili mesut bey... bir önceki yorumumda belirttiğim milletler hem latin hem kendi alfabelerini pekala biliyorlar. peki biz neden en az bin yıllık kendi kültürümüzü öğrenmemekte ısrar edip, sadece latin alfabesini bilelim diye konuşuyoruz anlamadım. birkaç lisanı öğrenmeyi arzulayan bizler nasıl olur da kendi tarihine bu kadar yabancı kalır. hem osmanlıca dediğimiz farklı bir değil ki. türkçenin bin yıldır kullandığımız harflerle yazımı. tekrar edeyim hem osmanlıcayı hem latinceyi bilmek bize neyi kaybettirir. aksine bu zamana kadar bilmeyerek kaybettiklerimizi bence bir hesap edelim. vesselam
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mesut2153. bu devirde bir takım kişilere kabus olan o saydıklarınız,bizim ecdadımızın kullandığı şeylerdendi..öcü falan da değildi..ölçü sistemlerine gelince örneğin takvimde çeşitlilik vardı..örneğin rumi takvimi hiç duydunuz mu bilmem ne işe yarardı??osmanlıda kullanılan 3 çeşit takvimden bir idi..dünya ile eş zamanlılığı tutturacak ölçü birimlerine ben tarafım ..ancak bu gün bile bazı devletlerin uzunluk ölçü birimlerinin inch olduğunu biliyor musun? Lcd ekran televizyon yada monitor; sana metrik sistemle değil inch ölçü birimi üzerinden ekranı söyleyeceklerdir..inch'in uzunluk ölçü birimi olduğunu biliyor musun?yani ele gelince elin ölçüsü şartsız amenna oluyorda;söz konusu osmanlı olunca neden laga luga ki..mil içinde aynı şeyi söyleyebilirm..yani osmanlıya sövmek için üretilen tabulardan kurtulun..davul zurnayada öcü derler; günün her vakti ömrün öcülerle geçmez mi??..
    Cevapla
  • mesut2153 12 yıl önce Şikayet Et
    açık olun. latin alfabesini kaladırıyoruz osmanlı alfabesini getiriyoruz deyin.sonra metre ve kilo gidiyor okka ve endaze geliyor, miladi takvim gidiyor hicri takvim geliyor deyin,şapka gidiyor fes geliyor deyin. peki ya en son ne getirip ne götüreceksiniz.
    Cevapla
  • YUNUS 27 12 yıl önce Şikayet Et
    geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez.... japonlar, ingilizler, yunanlılar, ruslar, yahudiler yazı dillerini değiştirerek mi muasır medeniyet seviyesine çıktılar. bu milletler 3-5 asır önceki kültürel birikimlerini orijinal nüshalarından okurken bizler topu topu 80 küsür sene önce yazılan milli şiirimiz istiklal marşının bile orijinal halini okuyamıyoruz. siz hala türklük davasını ortaya koyun. Madem türklülten dem vurduk. Öyleyse bir Türk atası Fatih Sultan Mehmed Han'ın hangi yazısını okuyabiliyoruz. vesselam
    Cevapla
  • turgut1 12 yıl önce Şikayet Et
    Kavimler kendini düzeltmek zorunda. kavimler madem tanışmak kaynaşmak içindir..her kavim kendini sorgulamak zorunda kaynaşacak iyi yanlar kendini sevdirecek iyi yanlar bulmak özenmek özendirmek zorundadır..kavim farklılıkları var..her kavmin artı ve eksi yanları var..her kavim birbirinden farklı yaşar..çinliler ile yamyamlar bir mi birebir montemont eşit mi?..siyahlar ile beyazlar aynı mı? hünerleri becerileri güçleri kuvvetleri monte mont aynı mı??..
    Cevapla
  • zeynep yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    Neden anlaşamıyoruz?. Yorumcular sürekli atalarımız diyor. Ben de aynı şeyi diyorum. Soy bağı genlerle kurulur, inançla değil. Diyelim ki, bir fransız hristiyan kendi dininden döndü, müslüman oldu. Müslüman olması, onu sadece hristiyan aleminden çıkarır, fransız milliyetinden değil...O adam hala fransızdır. Müslüman bir suud'lu gitti hristiyan oldu, dinden çıkması bu adamın araplıktan da mı çıkması demek? Şimdi, bizim atalarımız Osmanlı'dan önce de Türk'tü. İslamın kabuluyle birlikte Türk diline arapça ve farsça kelimeler girdi. Atalarımızı örnek alıyorsanız atalarımız Osmanlı ile başlamıyor. Osmanlıdan önce bu topraklarda yaşayanlar sizin atanız değil miydi? osmanlı da onlardan türemedi mi? Sözlerime karşı çıkacak olan varsa, önce küçük bir araştırma yapsın, ondan sonra varsa bir diyeceği ben dinlerim.
    Cevapla
  • mehmet taşdelen 12 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıca....!. herkes istediği maddeyi üstüne alabilir 1.osmanlıca liselerde zorunlu ders olmayacak, seçmeli olacaktır. 2.liselerde bu dersleri verecek olanlara gelince bunlar hem tarihçiler hem edebiyatçılar olacak. 3.türk kanı arap kanı..vs. bu tür ayrımcılık ve ifadeler biz müslümanlara yakışmıyor..bu tür ifadeler sadece insan bozması bir canavarlığın beliritisidir. 4.osmanlıca konusuna gelince osmanlıca bir kültürdür ecdadımızın bize şanlı bir mirasıdır ve islamiyet ile yoğrulmuş bir medeniyetin tezahürüdür. içindeki arapça farsça kelimeler bunlar bütünleştirici olan islamiyetin zenginliğidir.yoksa batının bir hastalığı olan ırkçılığın bize öğrettiği gibi düşmanlaştırıcı bir şey değildir. 5.halkın dili edebi ve kültürel dile yakınlaştırılmalı yoksa edebi ve ilmi dil halkın diline indirgenmemeli. 6.arapça ve farsçadan âri bir dil olan saf türkçe ile ilmi bir konu mülahaza edilemez ilmi bir tefekkür yapılamaz 7.bu tür taassublarımızdan kurtulmamız için Allah bizlere istikamet versin
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    zeynep hanım. yahu bilmiyoruz işte bir şerh etsen,anlatsan,tebliğ etsen! ben şahsen bir türk kanı ile bir arap bedevi kanı arasında,himalayalardaki yerlilerin kanı arasında,inkaların kanı arasında,pabua yeni ginelilerin kanı arasında,çinlilerin kanı arasında,sırpların,nazilerin..vb kanı arasında bir fark göremiyorum1siz görüyorsanız dinlemek zevk verir..
    Cevapla
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    zeynep Hanım ırkçılık yapıyorsunuz. Burada birleştirmek, bir olmak lazım iken kan, soy sop faslına girerek gerçekten ayıp ediyorsunuz. Sizi kınıyorum.
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıca nasıl bir dildir. edebiyat saray çevrelerinde devlet yazışmalarında mı kullanılmıştır halkın sokakta konuştuğu dil de mi osmanlıcaydı hiç bir fikrim yok.
    Cevapla
  • zeynep yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    Faran.... Türk kanı, sahip olanların nasıl olduğunu bildiği bir kan'dır.
    Cevapla
  • demokrat 12 yıl önce Şikayet Et
    . Editörün Notu: Uyarınız için teşekkürler...
    Cevapla