YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • sefer sezgin 11 yıl önce Şikayet Et
    ON NUMARA BİR YAZI. Eğitim sendikaları üye kaydı yaparak aidat toplamaktan fırsat bulamıyorlar ki böyle saçma dizileri protesto etsinler.
    Cevapla
  • Ahmet Ar 11 yıl önce Şikayet Et
    sıpa büyüdü eşek oldu . meryem hanıma teşekkür ederiz. fakat bence hababam sınıfı da o kadar temiz ve masum değil. o film önce tiyatro olarak memleketi dolaşmıştı. "bu tiyatro talebelerin ahlâkını bozuyor, solculuk propagandası yapıyor" diye milliyetçi ve dindar dernekler protesto bildirileri dağıtmış, gösteriler yapmış, mani olunması için çalışmışlardı. ama bakınız yıllar bizi nasıl değiştirmiş... şimdi o filmi tertemiz, masum buluyoruz. oysa hababam sınıfı bu tür filmlerin sıpa hâliydi; sıpa büyüdü bizim okul oldu. ağlamaya hakkımız var mı? 20-30 yıl sonra da bizim okul'a medhiyeler düzmeyiz inşaALLAH. (yazıyı geç okudum, yorumum da bu yüzden geç oldu; kusura bakmayın)
    Cevapla
  • Ezel 11 yıl önce Şikayet Et
    harika bir yazı!. bu dizileri yayınlayan tvlerden birisi de muhafazakar iş adamının bir de... yazık ya, bu mesleğe, bu gençliğe, bu ülkeye ve bu geleceğe çok yazık. teşekkürler sevgili yazar, yine kaleminizi konuşturmuşsunuz!
    Cevapla
  • hüseyin yücel öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    hababam sınıfı sanıldığı gibi masum değil.. siz hiç toplu olarak maçlara giden hababm sınıfını cuma namazına giderken görebildiniz mi? günümüzdeki bu dizilerin tohumları hababam sınıfında atıldı..hayatlarında dine yer olmayan ve her türlü üçkağıtçılığı meşru gören bir gençlik konu atatürkün gençliğe hitabesine geldiğinde sular seller gibi ezbere okuyabilmektedir.hababam sınıfında asla inanca yer yoktur .
    Cevapla
  • ali eren 11 yıl önce Şikayet Et
    hedef gençler ve çocuklar. sayın meryem hanım öncelikle bu yazınızdan dolayı sizi tebrik ederim.ne demiş atalarımız ağaç yaş iken eğilir.bunun farkında olan dini ve aile yapımızı yok etmek isteyen odakların öncelikli hedefi gençler ve çocuklardır.tvlerdeki bu dizilerle bu kitlelerin ahlaki ve manevi değerleri yok edilerek aile yapısı başta feminist ideoloji olmak üzere çeşitli görüşlere göre dizayn edilmeye çalışılmaktadır. medyadaki bir çok yazarda toplumdaki bütün sorunları din ve ahlaki değerlermiş gibi göstererek buna katkı sağlamaktadır. ama sizin gibi değerli yazarlar dinden,gelenekten ve ahlaki değerlerden kopmayı esas sorunu teşkil ettiğini anlatan yazılar yazarak toplumumuza büyük katkı sağlamaktadırlar.
    Cevapla
  • Su Öykü Demir 11 yıl önce Şikayet Et
    tek kelimeyle müthiş. yazınızdan dolayı tebrik ederim hocam bana göre gayet iyi konulara değinmişsiniz düzgün bir üslupla.
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    hababan sınıfı okul içerisinde ayrı ve aykırı bir sınıftı. yani hababam sınıfı,bütün okulu veya sınıfları temsil etmiyordu..okul denilince hababam anlaşılmıyordu..okulda hababam tipleri de var deniliyordu..yani "saldım çayıra mevlam kayıra" anlayışlı velilere de göndermede bulunuyordu..dikkat edilirse hababam sınıfında ki öğrencilere verilmesi gereken karneler de velilere verilmişti..ve velilerin kendilerini sorgulaması sağlanmıştı..daha sonra yapılan eğitim dizileri ise ayrı bir sınıfı değil bütün sınıfı,bütün okulları temsil etme babında bir dayatmadır..yani modern öğrenci böyle olmalıdır tezi ile kurguladıkları hayal ettikleri,eğitimden kopmuş ve eğitimi sevgili bulmaya,bir sevgiliden başka sevgiliye geçme,kısacası öğrencileri sosyal partner yapma fikrinde ki kişilerin abuk subuklukları..eğitimden,okuldan,ekolden,mektepden "sosyal partner bulma"yı anlamışların bir senaryosu,körpelerin partnerizme kurban edilmesinin hayali..
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    harika bir yazı. bu yazıyı o dizileri çeken ve gösteren senarist ve televizyon kanallarının suratlarına çarpacaksın. kardeşim, ironiyi neden hep bu peygamber meselği üzerinde yapmak zorundasın? batılı bakan ve milletvekilleri üzerinde yaparken sizde yemiyor tabii üç günde setinizi duman edecekleri için en korumasız ve savunmasız meslek grubunu hedef alıyorsunuz. bu boş peş para etmez diziyi seyretmeyilim, seyrettirmeyilim. teşekkürler aybike hanım.
    Cevapla
  • Ahmet Kardeşler 11 yıl önce Şikayet Et
    kanayan yara.... sayın hocam toplumumuzun kanayan yarası dizilerdeki hayasızlığı dile getirip dilimize tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. saygılar
    Cevapla