YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Emin 6 yıl önce Şikayet Et
    Meryem hanım siz zuleyhanin imtahanini yaşadını mi ki onu kiniyorsunuz.kiyaslamalariniz çok anlamsız.her biri Allah katında çok değerli kadınlar bizim onderlerimiz.lütfen sözlerimiz dikkat edin.
    Cevapla
  • nagihan 6 yıl önce Şikayet Et
    kadın dışarda meryem evde züleyha olmalı
    Cevapla
  • hira 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadın meryem olmalı ama kadın züleyhada olmalı.kadın gerektiği yerde sevdiğine züleyha gibi herşeyini feda etmeli kadın sevilmeli ama kadın ölümüne sevmeyi de bilmeli...züleyhayı kınamayın lütfen:)
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Zengin aday olunca bize gurbet ve hasret kalıyor. Elektrik akımını kesen yalıtım gibi zenginler de sevgiyi kesiyor
    Cevapla
  • demokrat 11 yıl önce Şikayet Et
    darknesspen kardeşim senin derdin bağcı dövmek olmuş!. Yazarın bahsettiğiniz yazısını bendeniz de okumuştum ancak sizin anlattığınız gibi değil bir kere! Burada anlattığı başka bir şey! çalışma hayatıyla ilgili bir mevzu değil, kadının iç dünyasıyla ilgili bir mevzu. Lütfen iyice anlamadan, meseleye hakim olmadan ortaya böyle mesnetsiz iddialar atmayın, Kaldi ki hacer kim? meryem Hanım her anlamda kendini ispatlamış kalem erbabı bir yazar. Yorumlarımızı hakkaniyetli yapalım lütfen!
    Cevapla
  • darkness pen 11 yıl önce Şikayet Et
    ALIŞTIĞIM İÇİN değil. ÇALIŞTIĞIM için olacak, bi önceki yorumumda harf eksiği bırakmışım
    Cevapla
  • asuman halvaci 11 yıl önce Şikayet Et
    MERYEM HANIMEFENDİYE ...... çok güzelbir yazı olmuş tekrar okumak okutabilmek ve faydalanabilmek adına kaydettim teşekkürler yüreğinize kaleminize sağlık pek günle alakam yok bidiğiniz sebeplerden ama mademolmuş gün kadınlar günü sizide kutluyorum selam sevgi dualarımı gönderiyorum....
    Cevapla
  • darkness pen 11 yıl önce Şikayet Et
    a bulaçı eleştirdiği için. hacer hanıma ateş püskürmüştünüz,siz de aynı aynı noktaya geldiniz mi meryem hanım. kadınlar çalışıyo ve evde kalıyo demiştiniz,aslında evde kaldığı için kendine bakmak zorunda olduğu için,yani yine erkekler yüzünden çalışıyodu.hacer hanımbunu demişti ama anlamadınız,yada anlamak istemediniz. e namusluyum yırtık değilim diye beni almasınlar ben de buna göre tedbir üretmek zorunda kalmayayım öyle mi. gel de çalışan bi kadın olma bu kirlenmiş dünyanın kirlenmiş erkekleri arasında. niye evlenmediğini sorduğunuz kadın, alıştığım için demememiş bakın,ne demiş,günümüz erkeklerinin zevkine hitap etmediğimiçin tercih edilmiyorum demiş, namuslu olduğum için tercih edilmiyorum demiş. benim bi akrabam da sırf kızın güzelliği için aldı kızı,kız da onu askere gidince aldattı,nasılmışş!üstelik aldattığı kişi de kızın düğün alışverişini yaptığı beyaz eşyacı adam
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 11 yıl önce Şikayet Et
    kadınları yoldan çıkaranda erkektir. çünkü namusulu kızlar ister istemez bu arsız ve yüzsüzlerin arasından ben de varım deme ihtiyacı içine giriyor. bir bakıyorsunuz namazlı abdestli bir erkek bile cilveli kızların peşinde ona ulaşma arzusu taşıyor... of anam of kısacası kirlenmiş bir dünyada temiz kalmaya çalışmak ne zor imiş...
    Cevapla
  • PUT DOLU MEYDANLARDA İBRAHİM OLMAK 11 yıl önce Şikayet Et
    turgut1 ağır ol. meryem hıristiyan değil müslümandır.
    Cevapla
  • Bab-ı esrar 11 yıl önce Şikayet Et
    Meryemce yazılmış güzel bir yazı. Meryem gibi, meryemcesine yazılmış bu güzel yazı için çok teşekkürler.
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    hıristiyan kadınlarının en hayırlısı meryemdir,müslüman kadınlarının en hayırlısı ise haticedir.. hatice olmak;son peygambere eş olmak,seriflerin ve seyyidlerin anası olmak,mekke cahiliyesinde olanca imkanlara rağmen tahir olmak...mekke ileri gelenlerinden gelen evlilik tekliflerini reddetmek fakat yetim birine de kendisi evlilik teklifinde bulunmak..malına ortak etmek,kölelerini ona hizmete adamak,hizmetçilerine rağmen allah rasulünün eve gelişlerinde kapıyı açan o olmak...sahiden hatice olunabilir mi??deyim yerindeyse allah rasulünden önce,muhammed allahın rasulüdür diye iman etmek,ilk namaz kılanlardan olmak... "Allah Hatice'den daha hayırlısını bana vermedi. Çünkü o herkesin küfür içerisinde olduğu bir zamanda bana iman etti. Herkesin beni yalanladığı bir zamanda, o beni tasdik etti. Herkesin her şeyi benden esirgediği bir zamanda, o beni malına ortak etti. Diğer eşlerinden çocuğu olmadığı halde Cenabı Hakk, ondan bana çocuk verdi " her şeyi özetler bir ifade değil midir?
    Cevapla
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda asrımızda en güzel sözü Üstad Hz.leri söylemiş.. Şer'an koca, karıya küfüv olmalı, yani, birbirine münasip olmalı. Bu küfüv ve denk olmak, en mühimi, diyanet noktasındadır. Ne mutlu o kocaya ki, kadınının diyanetine bakıp taklit eder; refikasını hayat-ı ebediyede kaybetmemek için mütedeyyin olur. Bahtiyardır o kadın ki, kocasının diyanetine bakıp "Ebedî arkadaşımı kaybetmeyeyim" diye takvâya girer. Veyl o erkeğe ki, saliha kadınını ebedî kaybettirecek olan sefahete girer. Ne bedbahttır o kadın ki, müttakî kocasını taklit etmez, o mübarek ebedî arkadaşını kaybeder. Binler veyl o iki bedbaht zevc ve zevceye ki, birbirinin fıskını ve sefahetini taklit ediyorlar, birbirine ateşe atılmasında yardım ediyorlar.
    Cevapla
  • siyahnur 11 yıl önce Şikayet Et
    Züleyha validemizin hissi aşk değil şehvettir.. Yazınıza kısmen katılıyorum. Kısmen de katılmıyorum. Bir en başta Züleyha validemizin iki ciheti var. Bir iman etmeden önce sonraki hali diye. Sizin bahsettiğiniz kısım ilk cihetine girer ki Hz. Yusuf A.S. karşı olan hissiyatı aşktan ziyade şehvettir. İman ettikten sonra o derece tekemmüm etmiştir ki Rabbimiz ona gençliğini ve güzelliğini iade etmiştir. Ondan sonra ise onun hakkında pervasızlıktan vs.den bahsetmek iftira olur. İnsan hataya günaha meyyaldir de en vasat bir erkek dahi (tefessuh etmiş batı medeniyetini içimizdeki kalıntılarını hariç tutuyorum) eşinin bir başkası ile olduğu gerçeğini kabul edemez. Böyle bir hata nasıl setredilebilir ki?
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    kocasına züleyha kalanına meryem.. ........
    Cevapla