Mutlu bir aile olmanın sırrı nedir?

Empati kurmayan ailelerde ortaya çıkan sorunlar, çiftleri kısa zamanda boşanmaya sürüklemektedir. Peki eşler arasındaki empati ilişkisi nasıl kurulur? Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha sık empati kurar? İşte yanıtı...

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2018 11:40 GÜNCELLEME 06.10.2018 11:41 Aile
Mutlu bir aile olmanın sırrı nedir?
Mutlu bir aile olmanın sırrı nedir?

Boşanma olaylarının gerekçesi olarak sunulan anlaşamama durumu, pek çok çiftin yollarını ayırması ile sonuçlanıyor. Eşlerin birbirleriyle anlaşamamalarının altında yatan en önemli faktör yeteri kadar empati kurmamalarından kaynaklanıyor.

Yapılan araştırmalara göre, erkek ile kadının beyni empati yeteneği arasında farklılık gösterir. Empati kurmamamızı sağlayan beyindeki ayna nöronları, kadınlarda daha fazla mevcuttur. Allah (c.c)'un insanları kendi sorumluluklarına uygun yaratması nedeniyle, kadınlar kendilerini ifade edemeyen bebekleri anlayacak sezgide ve hassasiyette yaratılmıştır.

Dolayısıyla kendisini başka birisinin yerine koymak ve halden anlamak kadınlarda daha sık görülür. Ancak bu özellikler aynı zamanda bir başkasından olumsuz eleştiriden ve telkinden daha çok etkilenmelerine de neden olur. Erkekler ise yaratılışları gereği girişken, cesur ve idareci olacak gibi yaratılmıştır. Kadınlar gibi daha nazik ve hassas olsalardı ciddi sorumlulukların altına girmeye cesaret edemezlerdi. Kadınların daha anlayışlı olmasının temel sebebi ise budur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR