Alman başbakan adayından şok hareket!

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) başbakan adayı Peer Steinbrück'ün bir gazeteye orta parmağını göstererek poz vermesi tartışmalara sebep oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2013 21:30 GÜNCELLEME 13.09.2013 21:30 DÜNYA
Alman başbakan adayından şok hareket!

Süddeutsche Gazetesi'nin magazin ekinin kapağında Steinbrück'ün hakaret olarak algılanan orta parmağını göstermesini bazı kesimler 'cesaret örneği' olarak nitelendirirken bazıları "Almanya'nın başbakanı olacak politikacısı bunu yapamaz" yorumunu yaptı.

Muhabirlerin fotoğraf çekimi sırasında Steinbrück'e bazı lakaplarla seslenmesi üzerine politikacının bu pozu verdiği belirtildi.

Hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti Genel Başkanı Philip Rösler, başbakan adaylığının bazı şeyleri yapmaya engel olduğunu ifade ederek "Bu kabul edilemez" dedi.

Büyük ortağı Hıristiyan Demokratların Parlamento Grubu İdari Sorumlusu Michael Grosse-Böhmer ise "Steinbrück'ün yaptıklarına sözler yetersiz kalıyor. Halk böylece Steinbrück hakkında genel bir kanaat ediniyor." ifadesini kullandı.

Federal Sağlık Bakanı Daniel Bahr'a "Bir başbakanın sitili bu olamaz." tepkisini verdi. SPD'nin olası koalisyon ortağı Yeşiller'in birinci sıra milletvekili adayı Katrin Göring- Eckadrt da Steinbrück'e tepki gösterdi. "Benim yapabileceğim bir şey değil." diyen Göring-Eckardt, Steinbrück'ün orta parmak hareketini SPD'ye ve Steinbrück'e oy verecek seçmenlerin değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Orta parmak işaretini savunan Steinbrück ise "Bu kadar şaka olmayacak mı?" yorumunu yaptı.