Nefes kesen derbide Galatasaray Icardi'yle güldü!

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2023 21:03 GÜNCELLEME 22.10.2023 09:57 Beşiktaş
Nefes kesen derbide Galatasaray Icardi'yle güldü!
Nefes kesen derbide Galatasaray Icardi'yle güldü!

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Beşiktaş ile karşılaştı. Galatasaray mücadeleyi 2-1 kazanarak maç fazlasıyla zirveye yerleşti.

İlk yarıda bir gol bir kırmızı!

Karşılaşmanın ilk yarısında baskılı bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 26. dakikada Beşiktaş savunmasındaki anlaşmazlığın ardından Mauro Icardi'nin ayağından ilk golü buldu.



Bu pozisyondan hemen sonra Beşiktaş kalecisi Mert Günok, ceza alanı dışında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve sarı-kımızılılar soyunma odasına 1-0 galip gitti.

 

VAR'dan uyarı geldi! Beşiktaş derbide 10 kişi kaldıVAR'dan uyarı geldi! Beşiktaş derbide 10 kişi kaldı




Chamberlain denge getirdi

Derbinin ikinci yarısında 10 kişi mücadele eden Beşiktaş, Galatasaray'ın kaçırdığı gol pozisyonlarının ardından oyuna ortak oldu. Siyah-Beyazlılar oyunda dengeyi sağladıktan sonra Alex Oxlade-Chamberlain'in 70. dakikadaki golüyle skoru 1-1'e getirdi.



Icardi bir kez daha sahnede

Galatasaray derbinin 80. dakikasında penaltı kazandı. Sağ kanattan Mertens'in ceza sahasına gönderdiği ortada Amir Hadziahmetovic'in elinden seken top dışarı gitti. Maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Galatasaray'da Mauro Icardi penaltı atışını gole çevirierek 82. dakikada karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti: 2-1



Beşiktaş zirvenin uzağında kaldı

Bu sonucun ardından Galatasaray, puanını 25'e yükseltti. Derbiden mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, 16 puanda kaldı.

Galatasaray, 24 Ekim Salı günü Bayern Münih'i ağırladıktan sonra Çaykur Rizespor deplasmanına gidecek. Beşiktaş ise 26 Ekim Perşembe günü Bodo/Glimt deplasmanına gittikten sonra Gaziantep'i ağırlayacak.


 

Galatasaray taraftarından muhteşem koreografi!Galatasaray taraftarından muhteşem koreografi!


Galatasaray, Beşiktaş’a evinde 7 maçtır kaybetmiyor

Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla siyah-beyazlılara karşı evindeki üstünlüğünü sürdürdü. Aslan, rakibe son olarak 27 Şubat 2017 tarihinde sahasında yenildi. Cimbom bu derbinin ardından oynadığı 7 karşılaşmayı da kaybetmedi. Aslan bu süreçte 6 galibiyet elde ederken, 1 kez berabere kaldı.



Galatasaray’dan Süper Lig’de üst üste 8. galibiyet

Lige Kayserispor beraberliği ile başlayan Aslan daha sonra oynadığı Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor ve Beşiktaş’ı mağlup etmeyi başardı. Galatasaray ligde gelecek hafta deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynayacak.


 

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde Filistin'e destekGalatasaray-Beşiktaş derbisinde Filistin'e destek


Icardi bu sezonki gol sayısını 14’e çıkardı

Galatasaray evinde karşılaştığı Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederken, Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi de rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Müsabakanın 26. dakikasında baskı sonucu kazanılan topu ceza sahası içinde alan Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Başarılı futbolcu, 82. dakikada da kazanılan penaltıda topun başında geçti ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 30 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’deki gol sayısını 10’a çıkardı. UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 3, gruplarda da 1 golü bulunan Mauro Icardi toplamdaki gol sayısını da 14'e yükseltti. Mücadeleye 11’de başlayan Icardi, 90 dakika sahada kaldı.



GALATASARAY 2-1 BEŞİKTAŞ

STAT: Rams Park

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

GALATASARAY: Muslera - Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino (Dk. 79 Bakambu), Torreira (Dk. 86 Ndombele), Kaan Ayhan, Tete (Dk. 65 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 85 Kerem Demirbay), Zaha (Dk. 64 Mertens), Icardi

BEŞİKTAŞ: Mert Günok - Rosier, Amartey, Colley, Zaynutdinov (Dk. 46 Masuaku), Hadziahmetovic, Tayfur Bingöl (Dk. 83 Rebic), Gedson (Dk. 46 Chamberlain), Ghezzal, Rashica (Dk. 32 Ersin Destanoğlu), Aboubakar (Dk. 79 Cenk Tosun)

GOLLER: Dk. 26 ve Dk. 82 (P) Icardi (Galatasaray) - Dk. 69 Chamberlain (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Sanchez, Bakambu, Muslera (Galatasaray) - Amartey, Tayfur, Hadziahmetovic, Burak Yılmaz, (Teknik sorumlu), Masuaku, Rebic (Beşiktaş)

KIRMIZI KART: Dk. 30 Mert Günok (Beşiktaş)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 301 TÜMÜ
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Beşiktaş gol attıda sayılmadımı. Penaltısımı verilmedi.
    Cevapla
  • Gsgsgsgs 6 ay önce Şikayet Et
    Bu hakem hakkında konuşanlar hakem GS ya nasıl yardım etti hele bir anlatın bizde bilelim... Bjk futbolcuları futbol değil Amerikan futbolu oynadılar resmen gsli futbolcuları sakatlamak için oynuyorlardı... GS Münih maçı için kendini yurmadi bile .. adam gibi oynayın kazanın.
    Cevapla
  • Ali Eten 6 ay önce Şikayet Et
    Halil Umut Neler ile hep gülüyor...
    Cevapla
  • stg908 6 ay önce Şikayet Et
    Hala ağlayan kuşlar var :)
    Cevapla
  • korona 6 ay önce Şikayet Et
    BJK 10 kişi kalınca karşısında Fener yoktu bu sefer, aynı senaryo bize tutmaz, mancesterı deplasmanda deviren bir takım var karşınızda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR