Uyurken kilo vermek mümkün mü?

Fazla kilolardan kurtulmanın en kolay yöntemlerinden biri uyumaktan geçiyor! İşte uyurken kilo vermek için yapmanız gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2018 07:18 GÜNCELLEME 23.05.2018 13:28 Diyet
Uyurken kilo vermek mümkün mü?
Uyurken kilo vermek mümkün mü?

Fazla kilolardan kurtulmak için ağır beslenme ve egzersiz programlarına ihtiyacınız yok. Belirli bir uyku düzeniyle, vücudunuzun uykudayken yağ yakmasını sağlayabilirsiniz. 

İşte uyurken kilo vermek için dikkat etmeniz gerekenler:

PROTEİN AĞIRLIKLI İÇECEKLER

Yapılan araştırmalar sonucu, uyumadan önce alınan protein, uyku esnasında daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor. Ayrıca kas onarımını da destekliyor.

AKŞAM YEMEĞİNE DİKKAT!

Akşam yemeğinde doymaya çalışmak yerine, size yeterli gelecek kadar yemeye özen gösterin. Akşam yemeğinde yediğiniz fazla besinler, vücutta yağ olarak depolanır.

DÜZENLİ UYKU

Düzenli uyku uyuyan kişiler, uyumayanlara oranla daha fazla kalori yakıyor. Bu nedenle kendinize bir saat dilimi belirleyerek, her gün o düzene uymaya çalışın.

UYKU ÖNCESİ EGZERSİZ

Uyumadan önce egzersiz yapmak daha rahat uykuya dalmanızı ve daha fazla yağ yakmanızı sağlar. Böylece hem vücudunuzu sıkılaştırmış hem de uykunuzu almış olursunuz.

ODA SICAKLIĞINA DİKKAT!

Sıcaklığı düşük ortamda uyumak, vücuttaki kahverengi yağ dokusunun üremesine sebep olarak, daha fazla kalori yakmanızı sağlar.

YORUMLAR 1
  • atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Düzeltme. Uyku öncesi egzersiz uykuya dalmayı kolaylaştırmaz aksine zorlaştırır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR