Hafter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler savurup Türkiye'ye karşı cihat ilan etti

Televizyonda yayınlanan son dakika konuşmasına göre darbeci Hafter; Türkiye'ye karşı seferberlik başlatıp cihat çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da skandal sözler sarf eden Hafter, "Türkiye'nin meczup Sultanı ulusal bir savaşı körüklüyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2020 08:20 GÜNCELLEME 31.01.2020 09:51 DÜNYA
Hafter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler savurup Türkiye'ye karşı cihat ilan etti
Hafter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler savurup Türkiye'ye karşı cihat ilan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı (UMH) Al Sarrac arasında "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması" imzalandı. O günlerde gündeme son dakika olarak düşen bu anlaşma sonrası, bölgede başta Yunanistan ve İsrail olmak üzere birçok ülkenin planları alt üst olmuştu.

 

Yapılan anlaşma gereği, Libya'nın da davetiyle Türk askerine Trablus yolu görünmüştü. 2 Ocak tarihinde TBMM'de yapılan Libya tezkeresi oylaması, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin vetosuna rağmen, AK Parti ve MHP'nin evet oylarıyla kabul edilmişti.

HAFTER'DEN CİHAT ÇAĞRISI

 

Libya'da darbeci General Halife Hafter, dış müdahaleye karşı cihat ve seferberlik ilan ettiklerini duyurdu. Yayınladığı bir videoyla halka seslenen Hafter, "Bugün cihat ve genel seferberlik ilan ediyoruz. Hem erkeklere hem kadınlara, hem askerlere hem sivillere silah temin edilecek. Türkiye'nin meydan okumasını kabul ediyoruz ve cihat ilan edip silahlanma çağrısı yapıyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETLER SAVURDU

Hafter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Türkiye'nin meczup Sultanı ulusal bir savaşı körüklüyor" ifadelerini kullanırken, Erdoğan'ın Türk ordusunu ölüme gönderdiğinden emin olduğunu dile getirdi. Hafter, meselenin artık Trablus'un "İslamcı milislerden kurtarılması" olmaktan çıktığını ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olan "Libya'nın kontrolünü geri almaya çalışan bir sömürgeciye karşı" mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.

UMH'Yİ DE HEDEF ALDI

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümetini de hedef alan isyancı general, UMH'yi "vatana ihanetle" suçladı.

ASKERİ OKULDA KATLİAM

Darbeci Hafter'e ait savaş uçakları Trablus'un güneyindeki Hadbe bölgesinde askeri okula saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre, 30 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı.

KAYNAK : Ajanslar
YORUMLAR 279 TÜMÜ
  • Nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu iti niye bukadar havlatıyoruz hala anlamadım bir geçe yarısı onu çok güzel ziyaret ediçek misafir füzelerimiz yokmu var eee neyi bekliyoruz susturun bu havlayan iti
    Cevapla
  • Y.TANDIR KULA LİBYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyin kardeşlerimiz tüm dünyayı kurtaracağız İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Selim asaf 4 yıl önce Şikayet Et
    Çatışmayı Erken bitirmek için İstihbarat iyi bir ekip kurup Hafterin yerini tespit edip Sağlam bir F16 ve Füze operasyonu işi kökten çözmeliyiz
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen it Türkiye duvarına işer.
    Cevapla
  • Prof 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak hafter Libyaya bir top bir osmanlı fesi göndeririz. Çölde kaçacak delik de bulamazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR