Trump, TikTok için tarih verdi

ABD ile Çin arasında kriz çıkartan dünyanın en popüler uygulamalarından olan TikTok için çözüm arayışı devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesindeki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de ülkede yasaklayacaklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2020 00:10 GÜNCELLEME 04.08.2020 00:20 DÜNYA
Trump, TikTok için tarih verdi
Trump, TikTok için tarih verdi

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere,  Çinli "ByteDance" şirketine ait TikTok'un ABD'de yasaklanması tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

 

"ABD MERKEZLİ BİR FİRMALI ALMALI"

Güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'un Çin'in kontrolünde olmasını istemediklerini vurgulayan Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok'un ABD kolunu alması gerektiğini belirtti.

 

Trump, "Microsoft ya da başka bir firmaya satılmadığı takdirde, TikTok'u 15 Eylül'de kapatacağız." ifadesini kullandı. 

- MİCROSOFT'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Trump, cuma günü yaptığı açıklamada, TikTok'u ABD'de yasaklamak için bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtmişti.

Microsoft'tan bugün yapılan açıklamada, Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella'nın, Trump ile görüştüğü ifade edilmişti. 

Trump ve Nadella'nın görüşmesinin ardından şirketin, TikTok'un ABD kolunu satın almaya yönelik araştırmalara başladığı bildirilen açıklamada, "Microsoft, Başkanın endişelerinin ele alınmasının önemine değer veriyor." ifadesi kullanılmıştı.  

Açıklamada, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için görüşüldüğü belirtilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    yapacak bir şey yok birileri donumuzun rengine kadar bilmek istiyor
    Cevapla
  • Yazıyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    abd diyor ki Dünyayı bir tek ben seyredebilirim.
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    biz niye kapatmıyoruz
    Cevapla
  • vatanislam 3 yıl önce Şikayet Et
    içimizde ki hainler yüzünden bunlar ülkemizden çatır çatır paracıkları kazanıyor. Hükümet bunlardan vergi alınsın yoksa kapatırız deyince hemen başlıyorlar sosyal medyayı devlet kapatıyor diye.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd merkezli bir firma almalı.. Sözü bizim için de NE KADAR ÖNEMLİ..
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    E kendi elinde bi dünya casus yazılım var an be an dünyayı takip ettikleri, (microsoft, facebook, whatsap, ınstagram, telegram vs vs mobilde android, ios ) elinde olmayan baska casus yazılımları asla kabullenemezler tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR