Çin'den Microsoft'a: TikTok'u alamayacaksınız!

Çin’de yayın yapan bir yerel gazete, Çin hükümetinin ABD tarafından zorlanan TİkTok-Microsoft anlaşmasını kabul etmeyeceğini ve bu duruma yönelik bir yaptırıma hazırlandığını yazdı. Microsoft, TikTok’un ABD’de yer alan operasyonlarını satın almak için görüşmelere başlamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2020 14:42 GÜNCELLEME 04.08.2020 15:16 TEKNOLOJİ
Çin'den Microsoft'a: TikTok'u alamayacaksınız!
Çin'den Microsoft'a: TikTok'u alamayacaksınız!

Trump’ın TikTok açıklaması sonrası başlayan süreçte Microsoft’un ABD’deki TikTok operasyonlarını satın alması gündeme gelmişti. TikTok’un sahibi olan ByteDance firması ile Microsoft arasında yapılan görüşmelerin bizzat Donald Trump’ın isteği doğrultusunda gerçekleştiğini biliniyor.

 

 

Bugün ise devlet destekli China Daily gazetesinde yayımlanan bir makaleye göre bu olaya Çin devletinin de ağırlığını koyacağı bildirildi.

Yayınlanan makalede yer alan açıklamada, “Cuma günü kısa video paylaşım uygulaması TikTok’u yasaklayacağını duyuran ABD hükümeti, Microsoft’un uygulamanın ABD operasyonlarını satın almasına izin verdiğini bildirdi. Böylesine vakit öldürücü bir hareket, ABD yönetiminin Çin ile ticaret anlaşması müzakerelerinde kullandığı bir taktiktir” ifadeleri yer aldı. Devlet destekli gazete, ABD'nin Çinli teknoloji şirketlerine "zorbalık" yaptığı açıklanırken, bu şirketleri boyun eğmeye zorladığı belirtildi.

 

 

ABD yönetimi, son birkaç senedir pek çok Çin menşeli firmaya benzer suçlamalarda bulundu. Huawei ve ZTE gibi firmalara da çeşitli yaptırımlar uygulayan Trump yönetimi, ABD - Çin arasında devam eden ekonomik savaşı daha da fazla körükleyecek gibi görünüyor.

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • Hilmi 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD pazarda satın alırsa tekel olma özelliğini devam ettirecek.. Tik-tok inanılmaz yukseldi bunu hazmedemiyorlar...
    Cevapla
  • Anti-tikitok 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırılsın mağazadan oldu bitti.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR