Kuveyt'den BAE-İsrail anlaşmasına rest: İsrail'e izin vermeyeceğiz

Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasına tepki göstererek, "Birleşik Arap Emirlikleri’ne İsrail’den gelen uçakların Kuveyt hava sahasını kullanılmasına izin verilmeyecek" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2020 16:22 GÜNCELLEME 03.09.2020 16:22 DÜNYA
Kuveyt'den BAE-İsrail anlaşmasına rest: İsrail'e izin vermeyeceğiz
Kuveyt'den BAE-İsrail anlaşmasına rest: İsrail'e izin vermeyeceğiz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasına Kuveyt resti çekti. Kuveyt basınının haberine göre, Kuveyt yönetiminin Birleşik Arap Emirlikleri’ne İsrail’den gelen uçakların Kuveyt hava sahasını kullanılmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

 

Resmi hükümet kaynakları Al-Qabas’a gazetesine verdiği demeçte "İsrail uçaklarının Kuveyt hava sahasını geçerek BAE'ye ulaşmasına izin verme olasılığı hakkında söylentiler tamamen yanlış" ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan hava sahasını BAE-İsrail uçuşlarına açtı

 

İSRAİL'DEN KALKAN İLK TİCARİ UÇUŞ SUUDİ ARABİSTAN'DAN GEÇMİŞTİ

Pazartesi günü İsrail'den Abu Dabi'ye giden ve İsrail ve Amerikan heyetini taşıyan ilk ticari uçuş, Suudi Arabistan hava sahasından geçti. Heyet, son normalleşme anlaşmasını görüşmek üzere BAE'nin başkentine gitmişti. Bu durum, diğer Körfez ülkelerinin Suudi Arabistan'ı takip edeceği ve BAE'den "tüm ülkelere" uçuşlara izin vereceği yönündeki spekülasyonlara neden olmuştu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İslam ülkelerini acilen toplamali gelişen olayları masaya yatırıp Türkiye'nin tezleri doğrultusunda karar aldirmali
    Cevapla
  • KaaN 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu Toplanması Gereken Ülkeleri Bir Saysan? Nerede O Müslüman Ülkeler? Gözlerinin Önündeki Zulme Göz Yuman Müslüman Olamaz, Eğer Onlar Müslüman İse Biz Neyiz?
    Cevapla
  • Savaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil, haydut ve lanetli yahudi olan bir insan topluluğuna bu kadar yakın durmaya çalışmak eminim ki Allah'ın gazabını üzerine çekmek için çaba sarfetmektir. Umarım Allah şiddetli bir şekilde gazabını üzerinize yağdırmaz. Mutlak galip olan O'dur. O ne derse öyle olur.
    Cevapla
  • Bnas29 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunları gazabıyla perişen etsin. Yahu mubarek beldelerin, Hz. Muhammedin hiçmi hatırı kalmadı. Saygısız soysuz insanlar.Arap toplulukları bu soytarıları izlemeye devam ederse Allah onlarıd kahreylesin.
    Cevapla
  • Beniadem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuveyt halkı Müslüman Türklerle sırt sırta verdiğinde yüce Allah yanında olur
    Cevapla
  • Hulusi demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarın dünyadaki Biz Müslümanların birbirine kilitte bu münafıklara müsaade etme Bütün dünyada ezilenler Müslümanlar
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Aferin kuveyt, haysiyetli araplarda var demekki..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR