Trump duyurdu! 2 ülke daha İsrail için sıraya girdi

Son Dakika haberi; ABD Başkanı Donald Trump, Kosova'nın İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğini, Sırbistan'ın da büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 20:04 GÜNCELLEME 05.09.2020 12:04 DÜNYA
Trump duyurdu! 2 ülke daha İsrail için sıraya girdi
Trump duyurdu! 2 ülke daha İsrail için sıraya girdi

Daha sonra Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Trump, "Sırbistan'ın büyükelçiliğini temmuz ayında Kudüs'e taşıma kararı için tebrikler Sayın Başkan Vucic. Cesur ve tarihi bir adım." ifadelerini kullandı.

 

 

Trump, ayrıca bir paylaşım daha yaparak, "Orta Doğu'da barış için bir başka önemli gün: Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Kosova ile İsrail, ilişkilerini normalleştirme ve diplomatik ilişkiler kurma konusunda anlaştı. Çok iyi. Daha fazla İslam ve Arap ülkesi yakında bunu takip edecek." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ARA BULUCU ÜLKE ABD!

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde her iki ülkenin de anlaşmaya ara buluculuk yapan ABD yönetiminin ricasına karşılık, İsrail ile ilişkileri normalleştirme ve geliştirme noktasında karar aldıkları belirtildi.

BEYAZ SARAY'DA İMZALAR ATILDI

Beyaz Saray'da bugün Trump'ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende Kosova ile Sırbistan ekonomik normalleşme konusunda anlaşmaya varmış ve ortak metne imza atmışlardı.

NETANYAHU: KOSOVA İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS’TE AÇACAK

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kosova Başbakanı Avdullah Hoti ile yaptığı görüşme sırasında Netanyahu’yu arayarak, İsrail ile Kosova arasında ilişkilerin normalleştirilmesi nedeniyle iki başbakanı tebrik ettiği kaydedildi.

Görüşmede Hoti’nin Kosova’nın İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e açacağını söylediği aktarılan açıklamada Netanyahu’nun şu ifadelerine yer verildi:

“Kosova, Kudüs’te büyükelçilik açan nüfusunun büyük bölümü Müslüman ilk ülke olacak. Daha önce dediğim gibi barış çemberi ve İsrail’in tanınması genişliyor, başka ülkelerin de katılması bekleniyor."

NETANYAHU GİZLİ GÖRÜŞMELERİ İTİRAF ETMİŞTİ

İsrail Başbakan Netanyahu, ülkesinin diplomatik ilişkiye sahip olmadığı bazı Arap ve Müslüman ülkelerin liderleriyle kamuoyuyla paylaşılmayan çok sayıda gizli görüşme yaptıklarını söylemişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 194 TÜMÜ
  • Enver Hakikatci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlaşmaların hic bir değeri yok bilakis türkiye açısından artıları var en azından musluman ve mazlum diye el uzattiklarimizin aslinda birer hıristiyan ve yahudi dostları olduklarını anlıyoruz TÜRKIYE bunlari not etti.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz,kime yardım etse hep sırtımızdan vuruyolar. Kosovoya yapılan yardımlar bize hançer olarak geldi.ileride suriyeliler de sırtımızdan vuracak. Çok üzüldüm.
    Cevapla
  • İhtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs,Golan ve diğerleri zamanı gelecek elbet.sizi oralardan da süreceğiz
    Cevapla
  • Türkistan Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah filistinli kardeslerimizinbyar ve yardimcisi olsun oyle bir zamanki şeytan müslüman mintanı giymiş orta geziyor yazık vallahi
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kosova yanlış yapıyon.Bunlar terörist gruplar onlara yaklaşman hiç iyi olmamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR