Trump duyurdu! Bir ülke daha İsrail'e boyun eğdi

Son Dakika haberi; ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2020 20:13 GÜNCELLEME 11.09.2020 22:46 DÜNYA
Trump duyurdu! Bir ülke daha İsrail'e boyun eğdi
Trump duyurdu! Bir ülke daha İsrail'e boyun eğdi

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığını duyurdu.

 

TRUMP: TARİHİ BİR KIRILMA NOKTASI

 

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün önemli bir tarihi atılım daha. İki büyük dostumuz İsrail ve Bahreyn, bir barış anlaşması konusunda anlaştı." ifadesini kullandı. 

Bayreyn'in son 1 ayda İsrail ile barış anlaşması yapan ikinci Arap ülkesi olduğunun altını çizen Trump, ABD, Bahreyn ve İsrail'in anlaşmaya ilişkin yaptığı ortak açıklamayı da paylaştı. 

NETANYAHU: DÖRDÜNCÜ ARAP ÜLKESİYLE ANLAŞMAMIZ 26 YIL DEĞİL 29 GÜNÜMÜZÜ ALDI

Netanyahu yayınladığı görüntülü mesajda, İsrail ile Bahreyn arasında varılan anlaşmadan memnuniyet duyduğunu belirtti.

İsrail'in 1994'te Ürdün ile vardığı barış anlaşmasına atıfta bulunan Netanyahu, "Bir Arap devleti ile yaptığımız barış anlaşmasının ikincisinden (Ürdün) üçüncüsüne geçmemiz (BAE) 26 yıl sürdü ve üçüncüsünden dördüncüsüne (Bahreyn) ulaşmamız 26 yıl değil 29 günümüzü aldı. Ne büyük değişim." ifadelerini kullandı. 

Arap ülkeleriyle barış anlaşmasına varmak için uzun yıllardır çaba gösterdiklerini kaydeden Netanyahu, "Bu yeni bir barış çağı. Uzun yıllardır barışa yatırım yaptık. Şimdi de barış bize yatırım yapacak ve İsrail ekonomisine büyük yatırımlar getirecek." dedi.

Netanyahu, varılan anlaşmadan dolayı ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'a teşekkür etti.  

Bahreyn'in ihanetine jet tepki! Büyükelçisini geri çekti

BAHREYN KRALI İSRAİL-BAE ANLAŞMASININ İMZA TÖRENİNE KATILACAK

Trump'ın Bahreyn Kralı Bin İsa'ya 25 Haziran 2019'da ABD'nin desteğiyle Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen "Refah için Barış" adlı ekonomi çalıştayına ev sahipliği yaptığı için memnuniyetini dile getirdiğinin aktarıldığı açıklamada, tarafların İsrail-Filistin çatışmasına "net, kapsamlı ve kalıcı" bir çözüm bulunması için çalışacakları vurgulandı. 

Açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ziyareti ve ibadetine açık kalacağı, Kudüs'teki diğer kutsal mekanların da aynı şekilde tüm inançlardan kişilerin ziyaretine açık kalacağı konusunda taahhüdünü yinelediği belirtildi. 

Ayrıca, Bahreyn Kralı Bin İsa'nın, İsrail ve BAE arasında varılan anlaşmanın, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da yapılacak resmi imza törenine Trump'ın daveti üzerine katılacağı bildirildi. 

Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi oldu. İsrail ile BAE arasındaki anlaşmanın imza töreni, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da yapılacak.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Trump'ın bugün bir görüşme yaptıklarının bildirildiği açıklamada, bu görüşmede, İsrail ve Bahreyn'in "tam diplomatik ilişki kurma" konusunda mutabık kaldıkları belirtildi. 

Açıklamada, "Bu iki dinamik toplum ve gelişmiş ekonomi arasında doğrudan diyaloğun ve bağların kurulması, Orta Doğu'daki olumlu dönüşümü devam ettirecek ve bölgede istikrar, güvenlik ve refahı artıracaktır." ifadesine yer verildi.

FKÖ: 'Bahreyn-İsrail anlaşması Filistin davasına indirilmiş hain bıçak darbesidir'

BAYREYN İSRAİL İLE NORMALLEŞME ANLAŞMASI İMZALAYAN DÖRDÜNCÜ ARAP ÜLKESİ OLDU

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada da İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

Bahreyn, 1979'da Mısır'ın, 1994'te Ürdün ve 13 Ağustos'ta BAE'nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan dördüncü Arap ülkesi oldu.

YORUMLAR 102 TÜMÜ
  • mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    israile değil amerikaya boyun eğdi olucaktı
    Cevapla
  • Şenol Y. 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE'yi ülke olarak görmeyi doğru bulmuyorum, olsa olsa bunlar kabile olur. Deve çobanı ülkem var diye ortada dolaşıyor. Biri bu çobanı deveden indirecek az kaldı
    Cevapla
  • medo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne ülkesi ne devleti. Osmanlıyı yağmalayıp, zincir market açar gibi kurulan yerler. Tabi ki başındaki atanan müdürler de patronun istediğini yapacak. Ama inşallah mekanın esas sahibi bir gün tepenize çöker.
    Cevapla
  • SelimSM 3 yıl önce Şikayet Et
    İste bu yuzden iyiki turkum
    Cevapla
  • savas 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi elinden kaciran, boslugu zaten ipleri elinde ooan capulcu guruplariyla dolduruyor. adi gecen kabile cadirlarini zaten bati yonetiyor, ortadoguda kendinibyoneten iki devlet var biri turkiye biri israil. dunya savas duzenine hazirlaniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR