Alman basını Karabağ meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim sürerken, Azerbaycan ordusunun ilerleyişi devam ediyor. Bölgedeki tansiyon artışı dünya gündeminin en önemli konularından biri haline gelirken Alman basını meseleyi oldukça farklı bir bakış açısıyla ele aldı. Alman basınının gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2020 10:33 GÜNCELLEME 28.09.2020 14:32 DÜNYA
Alman basını Karabağ meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı
Alman basını Karabağ meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

Ermenistan'ın saldırgan ve savaş isteyen tavırları, dün had safhaya ulaştı. Sabah saatlerinde Karabağ'dan sivil yerleşim yerlerini hedef alan atışların yapılmasının akabinde başlayan çatışmaya, Azerbaycan da tüm gücüyle karşılık veriyor. Özellikle sınır boylarında yürütülen operasyonlar neticesinde Azerbaycan Türk ordusu büyük bir ilerleme kaydederek işgal altındaki köylerin bir kısmını özgürleştirdi.

 

 

Uluslararası basında da önemli bir yer edinen bu konuyu Alman basını ilginç bir bakış açısıyla kaleme aldı. Welt, Karabağ'daki gerilimi "Dağlık Karabağ: Erdoğan'ın yeni savaşı" başlığıyla yayınlayarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarla verdi.

TÜRKİYE-RUSYA/ ERDOĞAN-PUTİN

Welt muhabiri Alfred Hackensberger tarafından kaleme alınan haberde, Türkiye ile Rusya arasında yaşanabilecek bir görüş ayrılığına değinirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşı karşıya geldiğini ve karşı karşıya geldiklerini ifade etti.

Welt'in söz konusu haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Karabağ'daki savaş iklimini körüklendirmeye çalıştığını belirterek Erdoğan'ı açıkça bir savaş istemekle suçladı.

AGİT Minsk grubu üyelerinden Türkiye, yıllardır bölgedeki anlaşmazlığı diplomatik çözümlendirme yolunda en çok faaliyet gösteren ülkelerin başında geliyor.

YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • Azerbaycan Türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c Azərbaycanımızı Türküyəmizi Pakistanı mızı Turk islam dünyasını əsgərlərimizi Turk əsgərlərin R.T.Erdoğanı qorusun amin ecmain
    Cevapla
  • sel yaz 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz dağlık karabag konusunu dıplomatık yollarla cozmek ermenı soykırımı dıye uydurdukları safsafatayı gelın bu konuyu tarıhcılere bırakalım Turkıye rusya ermenıstan arsıvkerını acalım , bunun sonunda tarıhcıler evet soykırım vardır derse bunu bıle kabul ederız demiş ve demektedır , bizden başka kımse arsıvlerını acma cesaretını gosterememış lakın ermenıstan hala arsızlık haksızlık terbıyesızlık lerıne devam etmektedir.daglık karabag konusunu dıplomatık yolla cozmek ıcın bır bir millet dediğimiz azarbaycanı bile karsımıza aldık sırf konuyu dıplomatık kanallarla cozmek ıcın anlamadınız , ermenıstan a sozumuz sız kendınızı ne zannediyorsunuz.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Gawur ! Ne demek ? Son senelerde Çok iyi anlaşıldı. Önceleri ; "gavur diyorsunuz ama, onlar medeniyet için uğraşıyorlar" Falan diyorlardı. Nah senin medeniyetine.
    Cevapla
  • Atakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gebertin alayını bir tane sağ bırakmayın sağ teslim almayın şehitlerimizin kanı yerde kalmasın
    Cevapla
  • Frankfurt lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ini severim durusun varligin yeter...osmanli turunu böylelerine denir iste
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Frankfurtu cok mu sahiplendin esasen nerelisin kökeni yazsana dost bayburtlu konyalı falan yazsana gavurun memleketını sahıplenme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR