Türk SİHA'ları Dağlık Karabağ'da destan yazdı: Bu yeni bir çağın başlangıcı

Libya ve Suriye'de savaşın dengesini değiştiren Türk SİHA'ları, Azerbaycan mevzilerine saldıran Ermenistan'a da ağır darbeler vurdu. Turan Oğuz, "SİHA'ların oyun değiştirici bir rol üstlendiğini görüyoruz. Daha önce asimetrik hedeflere, terör örgütlerine karşı kullanılıyordu. Bugün gelinen noktada Suriye rejimi ve Ermenistan gibi düzenli ordularının da yok edilmesinde kullanılıyor. Bu yeni bir çağın başlangıcı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2020 13:15 GÜNCELLEME 28.09.2020 13:15 DÜNYA
Türk SİHA'ları Dağlık Karabağ'da destan yazdı: Bu yeni bir çağın başlangıcı
Türk SİHA'ları Dağlık Karabağ'da destan yazdı: Bu yeni bir çağın başlangıcı

Azerbaycan Ordusu, dün Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan çatışmalarda Ermenistan ordusuna çok ağır darbeler vurdu.

 

24 saatten kısa bir sürede Ermenistan ordusuna ait onlarca zırhlı araç ve hava savunma sistemi Türk SİHA'ları tarafından imha edildi.

Dağlık Karabağ'daki operasyonlarda SİHA ve MAM-L mühimmatı "ikilisinin" önemli bir başarıya daha imza attığını belirten Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, "İHA'lar daha önce keşif, gözetleme ve istihbarat unsurlarıyken, daha sonra terör örgütlerine karşı kullanılmaya başlandı. Bugün artık Suriye rejimi ve Ermenistan gibi düzenli ordularının da yok edilmesinde kullanılıyor. Bu yeni bir çağın başlangıcı. Ermenistan sahasında ilk günde 22 tane tank ve zırhlı araç, 15'in üzerinde hava savunma sistemi vurduğunu görüyoruz. Artık burada oyun değiştirici rol üstlendiğini görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

"DRONE DİPLOMASİSİ"

Türkiye'nin savunma sanayi alanında ürettiği teknolojiiyi "dost ve müttefik ülkelerin" kullanımına da açtığını belirten Oğuz, bu durumu "Drone Diplomasisi" olarak nitelendirdi.

SİHA VE MAM-L MÜHİMMATI'NIN KRİTİK ROLÜ

Dağlık Karabağ sahasındaki operasyonlarda SİHA'lar kadar MAM-L mühimmatlarının çok önemli roller üstlendiğine dikkat çeken Oğuz, şu bilgileri paylaştı: "MAM-L, 22.5 kilogramlık ve sadece 10 kg civarı patlayıcıdan oluşan 'mini akıllı mühimmat. Ancak ilk geliştirilen mühimmat hızlı bir değişim geçirip sahadan gelen geri beslemelerle çok ciddi üstün kabiliyetlere sahip oldu. Bu ufacık mühimmat, reaktif zırhlı tankları dahi vurabilecek TANDEM başlığına sahip. Reaktif zırhlar en yeni teknolojilerdendir. MAM-L bu sistemlere karşı daha etkili olabiliyor.

SİHA'LAR RADARLARA NASIL GÖRÜNMEDİ?

SİHA'larımız da çok önemli. Ermenistan örneği özelinde konuşursak, vurulan sistemler 1970 teknolojisi ancak Ermenistan bunların bir kısmını modernize ettirdi. 1970'lerin teknolojisi olsa bile, vurulan sistemlerde radarların aktif olduğunu görüyoruz. S/İHA'ların görünmemesini sağlayan bir şey var. Bayraktar TB-2 hem yapısal formu hem de özel kaplaması sebebiyle "düşük radar görünürlüğüne" sahip. TB2'lerin yaklaşma açılarının da buna göre seçildiğini ve radarları tarafından rahatsız edilmeden hava savunma sistemlerinin çok yakınına kadar yaklaşabildiğini görüyoruz."

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • ZaZaKi 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP olmasaydı Türkiye şimdi marsta maden cıkarıyordu... dünyadaki en gerici zihniyet CHP de... Rabbim düşmanıma bile CHP li vermesin...
    Cevapla
  • ZaZaKi 3 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk ün bahsettigi istikbal göklerdedir ey çakma Atatürkçüler istikbal heykellerde degil ...
    Cevapla
  • Baykal 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok çocukça yorumlar yapan lar var burda. Açık destek demek Türkiyenin ve Azerbaycanın Direk büyük bir savaşa davetiye çılartmak demektir. Türkiyenin ilerlemesine engel olmak için Türkiy'yi savaşa çekmeye çalışıldığını hala anlamıyormusunuz. Amaç yeni bir savaş ve bitecek Lozan anlaşmasının bir 100 yıl daha uzatmak. Çok dikkatli ve akıllı hareket etmekten başka bir çaremiz yok.
    Cevapla
  • Veysi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Sözle yapılan destek açık verilmelidir. Silah ve sahadaki desteği gizliden perde arkasından vermek gerekir. Biz açıktan verirsek başka devletlerde ermenilere yardım eder. Bir Müslüman neredeyse bizim kalbimiz canımız onunladır.
    Cevapla
  • Maşallah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktar, Battal gazi veya kara murat gibi maşallah. Nerde bir savaş var kafadan dalıyor. Bu uçağı gazi ilan etmek lazım. İller gazi oluyor da (Gaziantep gibi) uçak niye olmasın? Bir Selçuk Bayraktar ve ekibi neler yaptı. Destek olan herkesten Allah razı olsun. Şu üzerimize atılan eziklikten ve chp kafasından kurtuldukça destan yazıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR