Paşinyan saçmaladı, çok sayıda şehit var! Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun ateşkese rağmen gece boyunca düzenlediği saldırıları önledi. Ermenistan'a ait İHA'lar, topçu bataryaları vb. askeri mühimmatlar etkisiz hale getirilirken, çok sayıda Ermeni askeri de asker öldürüldü. Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıların da ise şu ana kadar 41 sivil şehit oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2020 12:36 GÜNCELLEME 13.10.2020 12:36 DÜNYA
Paşinyan saçmaladı, çok sayıda şehit var! Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe
Paşinyan saçmaladı, çok sayıda şehit var! Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

 

FİLİSTİN ASILLI ABD'Lİ HADİD KARDEŞLERDEN KİM KARDASHİAN'A BÜYÜK ŞOK

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

ERMENİ LİDER SAÇMALADI

- Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'da akredite olan yabancı diplomatlarla görüşerek, Dağlık Karabağ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Paşinyan, "Türkiye çatışmalara katılmaya hazır olduğunu göstermeseydi, bu savaş başlamazdı. Türkiye tam olarak çatışmalara katılma isteğini göstermeseydi bu savaş başlamazdı ve sonuçta Türkiye de savaşın içine tamamıyla çekilmemiş olurdu, bu açıkça ortada. Hepinizin dikkatini, çatışmaların Türk-Azerbaycan ortak askeri tatbikatlarının devamı olarak başladığına çekmek istiyorum. Olup bitenler, Türkiye'nin Akdeniz'de, Suriye'de, Irak'ta, Yunanistan ile ilişkilerinde, Kıbrıs'la ilişkilerindeki politikası bağlamında değerlendirilmeli. Ve bu kesinlikle Türk İmparatorluğu’nu yeniden canlandırmayı amaçlayan bir politika" dedi.

İRAN SINIRINDA İHA DÜŞTÜ

- İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Erdebil Vali Yardımcısı Behruz Nedayi, Azerbaycan sınırındaki Parsabad ilçesine bağlı Uzun Tepe Aliya köyüne bir İHA düştüğünü söyledi. İHA'nin kime ait olduğu ve nasıl düştüğüyle ilgili araştırma başlatıldığını dile getiren Nedayi, kırsal bölgeye düşen İHA'nın can ya da mal kaybına neden olmadığını aktardı.

YENİDEN SALDIRAN ERMENİSTAN'A AZERBAYCAN'A AĞIR DARBE

 

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Ağdere, Ağdam, Fuzuli ve Hadrut yönünde küçük gruplar halinde saldırı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, Azerbaycan ordusunun saldırıları önlediği, Ermenistan ordusuna ait 3 Grad füze sistemi, 1 Tor-M2KM uçaksavar sistemi, 1 ZSU-23-4 Şilka kundağı motorlu uçaksavar, 2 BMP-2 zırhlı piyade aracı, 3 Giatsint B obüsü, 1 KS-19 uçaksavar topu, 1 D-20 obüsü, 3 İHA ve birkaç personel aracının imha edildiği, çok sayıda askerin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ermenistan ordusu 5. Muhrip Alayının ön hattaki personelinin etkisiz hale getirildiği de aktarılan açıklamada, 1. Motorize Piyade Alayının bir bölüğünün pusuya düşürüldüğü, hareket eden araçlarının imha edildiği kaydedildi. Açıklamada, Askeran yönünde hareket eden 4. Motorize Piyade Alayının araçlarından oluşan bir konvoyun da vurulduğu ve Ermenistan'ın Sisian bölgesinden işgal altındaki Azerbaycan topraklarına hareket eden bir grup gönüllünün Azerbaycan ordusunca etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Direnci kırılan Ermenistan güçleri arasında toplu firarların gözlemlendiği belirtilen açıklamada, insani ateşkese uyan Azerbaycan ordusunun ise tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu aktarıldı. Bakanlığın bir diğer açıklamasında da Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Ağdam, Terter, Ağcebedi ve Goranboy illerine ateş açtığı bildirildi.

ÇOK SAYIDA ŞEHİT VAR

- Ermenistan güçlerinin sivillere yönelik saldırısı sonucunda şu ana kadar 41 sivil hayatını ve 200'den fazla kişi yaralandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydut barbar gavur Azebaycan'a saldırıyon.Sonra da Türkiye'yi suçluyon.Siz de hiç utanma yok.Masum sivillerin ne suçu var.Sizde yürek varsa gidin cephede savaşın.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane dahi teslim almayın öldürün gitsin cehenneme. Yardım isterseniz buradayım.
    Cevapla
  • balkanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle veya böyle sen bi işgal ettiğin yerlerden defol sonra kankalarınla ağlaşmaya devam edersin.
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    PAÇiNYAN sana bu beylik lafları annesi ERMENİ olduğu bilinen BAYBURT lu gazete patronu mi ısmarladı... MAXWELL de rüzgara karşı işerdi; top top kağıtlar alır düzmece haberler yazar ekmek yediği ele pislerdi. Sahipleri boğuverdi, okyanusta...
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    su kopegin kellesini alin artik, Erivan sa Erivan yetti bukadar zulum, artik herkes ayagini denk alacak ve yaptiklarinin hesabini verecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR