Rusya'dan Türkiye'ye Ermenistan mesajı! Paşinyan Ankara'ya saldırdı, Gece 01'de ağır darbe

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Azerbaycan'da sivil yerleşim yerlerini vuran Ermenistan'a ait balistik füze sistemleri etkisiz hale getirildi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan karşıtı açıklamalarına bir yenisini daha eklerken, Rusya'dan iki ülkeye olay teklif geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 12:39 GÜNCELLEME 14.10.2020 14:55 DÜNYA
Rusya'dan Türkiye'ye Ermenistan mesajı! Paşinyan Ankara'ya saldırdı, Gece 01'de ağır darbe
Rusya'dan Türkiye'ye Ermenistan mesajı! Paşinyan Ankara'ya saldırdı, Gece 01'de ağır darbe

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

-  Azerbaycan ordusu, 8 köyü Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, öğle saatlerinde cephenin Fuzuli yönünde uçuş gerçekleştiren Ermenistan'a ait İHA'nın, Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği belirtildi.

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ hattında Rusya askeri gözlemcilerinin görevlendirilmesinin doğru olacağını, ancak kararın Bakü ve Erivan'a ait olduğunu söyledi. Lavrov ayrıca, Dağlık Karabağ sorununda Türkiye ile aynı pozisyonda olmadıklarını söyledi.

- Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Azerbaycanlı ve Ermeni nevkidaşıyla görüşerek, Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkese uyma çağrısında bulundu.

HANKENDİ BOŞALTILDI

- Rusya'nın MASH isimli haber sitesinin Dağlık Karabağ'ın başkenti olarak kabul edilen Hankendi'den yaptığı paylaşımda, sivil nüfusun şehri tamamen terk ettiği, sadece ordu, bazı yetkililer ve az sayıda gazetecinin kentte kaldığı gösterildi.

PAŞİNYAN SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYOR

- Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülke liderlerine Türkiye ve Azerbaycan'ı şikayet etmeye devam ediyor. Paşinyan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi arayarak Türkiye-Azerbaycan saldırganlığının bölgede devam ettiğini iddia etti ve "Azerbaycan insani ateşkese uymuyor" yalanını ortaya attı.

Öte yandan Reuters'a da konuşan Paşinyan, Türkiye'yi ateşkesi sabote etmekle suçlayarak, "Dağlık Karabağ'daki askeri harekatın durdurulması, ancak Türkiye tutumunu değiştirse mümkün olur" dedi. Saçma açıklamalarına devam eden Ermenistan lideri, Türkiye'nin Azerbaycan'a talimat verdiğini iddia ederek, "Türkiye, Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı ve yine Libya, Suriye veya Irak'ta yürüttüğü politikayı sürdürmek için Güney Kafkasya'ya geldi. Bu yayılmacı bir politikadır" dedi.

SİVİLLERİ VURAN BALİSTİK FÜZELER İMHA EDİLDİ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 14 Ekim, yerel saatle 01:00 civarında, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın işgal altında bulunan Kelbecer bölgesi ile sınıra yakın bir noktaya birkaç balistik füze sistemi yerleştirdiği ve bu bölgedeki füze sistemlerinin, Gence, Mingeçevir ve Azerbaycan'ın diğer şehirlerindeki sivilleri ve altyapıyı hedeflediği belirtildi. Açıklamada, Ermenistan'ın 11 Ekim'de Gence'ye düzenlediği füzeli saldırının benzeri olmaması için ateşlemeye hazır duruma getirilen balistik füze sistemlerinin Azerbaycan ordusu tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Konu ile alakalı açıklama yapan Erivan yönetimi ise, askeri teçhizatlarının Azerbaycan ordusu tarafından vurulduğunu belirtti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 100 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan'a bütün dünya liderleri Reis diyor Ama içimizdeki hainler Diktatör diyor
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip tErdoğan dan Allah razı olsun. Eskiden pkk bile bize kafa tutuyor du. Şimdi ise herkes Türkiye yi konuşuyor. Her yerde biz varız Mısır'daki iç savaş a yetişemedik ona üzülüyorum sadece...
    Cevapla
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenıler scukut fuzesı atıyor dahası varmı ellerınde olsa buzuklerı yese atomda atar kafırler bızde seyrederız lanet olsun ne bıcım bı dunya ya !
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    paşinyan bir konuda haklı! rus ve batılı liderleri aptal yerine koyuyor... aslında tebrik edilmesi lazımgelir!
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Pasinyan türk ulusuna savas ilan ettin bunun hesabini ödeyeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR