Paşinyan açıkladı: Vahagn Asatryan öldürüldü! Ermenistan işgalinden kurtarıldı

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ermenistan sivil alanları bombalarken, Azerbaycan ordusunun operasyonu sonucu, Ermenistan ordusunda Albay olarak görev yapan Vahagn Asatryan öldürüldü. Azerbaycan ordusu, 6 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardı

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2020 13:31 GÜNCELLEME 16.10.2020 06:53 DÜNYA
Paşinyan açıkladı: Vahagn Asatryan öldürüldü! Ermenistan işgalinden kurtarıldı
Paşinyan açıkladı: Vahagn Asatryan öldürüldü! Ermenistan işgalinden kurtarıldı

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

 

PUTİN, TÜRKİYE'NİN HAMLESİNDEN KORKUYOR

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

6 KÖY DAHA KURTARILDI

- Azerbaycan ordusu, 6 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.

MEZARLIK ZİYARETİNDEKİ SİVİLLER HEDEF ALINDI

- Ermenistan, Azerbaycan'ın Terter kentindeki bir mezarlığa defin işlemi sırasında bombalı saldırıda bulundu. Mezarlık ziyaretindeyken bombaların hedefinde kalan 3 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla tedavi edilmek üzere Berde Rayon Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ermenistan'ın sivillere yönelik alçak saldırıları devam ediyor. Son olarak Terter'de mezarlık ziyaretindeki siviller hedef alındı.

ŞU ANA KADAR 43 ŞEHİT VAR

- Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 15 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde 43 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 218'i ise yaralandı. Ermenistan'ın saldırılarında 1592 ev, 79 apartman, 290 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

ASATRYAN ÖLDÜRÜLDÜ

- Resmi Facebook hesabından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan ordusunda Albay olarak görev yapan Vahagn Asatryan'ın öldürüldüğünü doğruladı. Paşinyan ayrıca, Vahagn Asatryan'a ülkenin en yüksek nişanı olan "Ermenistan Ulusal Kahramanı" unvanının verileceğini belirtti.

ERMENİSTAN GÜÇLERİ GERİ ÇEKİLMEYE DEVAM EDİYOR

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 14 Ekim'i 15 Ekim'e bağlayan gece saatlerinde Ağdere, Ağdam, Fizuli, Hadrut ve Cebrayıl yönünde cephe hattındaki gergin durumun devam ettiği aktarıldı. Açıklamada gece boyunca Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun mevzilerine çeşitli yönlerinde saldırdığı ve Azerbaycan birlikleri tarafından karşılık verilmesiyle Ermenistan tarafının kayıplar vererek geri çekildiği belirtildi. Azerbaycan ordusunun yürüttüğü operasyonlar sonucunda cephenin farklı yönlerinde Ermenistan’a ait 2 T-72 tankı, 1 Tor-M2KM uçaksavar füze sistemi, 4 BM-21 Grad çok namlulu roketatar, 1 D-20, 1 D-30, 2 D-1 obüs, birkaç İHA ve askeri araçların imha edildiği bildirildi.

BUNUN ADI ALÇAKLIK! FOSFOR VE MİSKET BOMBASI KULLANDILAR

- Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'da sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik misket bombası ve fosfor gazı kullandığının tespit edildiği bildirildi. Azerbaycan Hukuki ve insan Hakları Meseleleri Daire Başkanı Yarbay Samet Aliyev yaptığı açıklamada, "Ermenistan tarafından atılan Fuzuli, Yevlax, Goranboy, Gence ve Terter arazilerinde 88 adet patlamayan bomba, 863 mühimmat, 2 drone, 178 roket mermisi bulundu. Bunun yanında Ermenistan SKAT, Tocka-u roket sistemi, misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor. Misket bombası ve fosfor gazı silahlı kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

"FOSFOR GAZI BOĞULMAYA NEDEN OLUR! MİSKET BOMBASI GENİŞ BİR ALANDA TAHRİBAT YARATIR"

Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü: "Ermenistan tarafından yapılan saldırılarda zaman zaman patlamamış bombalara ve mühimmatlara da rastlanıyor. Bombalar içerisinde savaş hukukunda kullanılması yasak olan misket bombası ve fosfor gazının kullanıldığı tespit edildi. Ermenistan kanunları çiğneyerek sivilleri hedef alıyor. Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açmaktadır. Hemen sonraki aşamada insan vücudu içten dışa doğru yanmaktadır. Çoğu kez, beyaz fosforla yanan kişinin elbiselerinde fazla iz meydana gelmemekte, yanma reaksiyonu vücut içinden cilde kadar sürmektedir. Misket bombası ise "Salkım bomba" olarak da anılır. Bomba içinde bombalar barındıran bu silah atıldığı yerde çok geniş alana yayılarak büyük zarar vermektedir."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    dikkat dikkat ermenıstan krabag deil de ermenistanın içinden saldıraçak karabaha alırken ermenıstanın için deki askeri hedefleri ağır saldırı yapılmalı ımha edılmeli saygılar
    Cevapla
  • Ülkücü03 3 yıl önce Şikayet Et
    Paşinyan ordunda rütbeli kalmadı, geç ordunun başına sen, eğer yiyorsa...
    Cevapla
  • Atak43 3 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah vah. Üzgünüz. Darısı senin başına.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayni sekilde misliyle karsilik verilmeli iki kere düsünsün bir daha sivil vurmayi
    Cevapla
  • Ferman 3 yıl önce Şikayet Et
    bu gün mezarlik yarin okulunu vurur bunu yapandan çok yaptiran da önemli onlara destek veren dilsiz seytan neden çünkü azerbeyçan türktür müslüman dir sesleri çikmaz ama bundan daha kötüsü nedir biliyormusun müslüman diye geçinen arap kralari sesleri çikmiyor esap sormazlar görmezden gelirler ama Azerbaycan ermeniyi mezarinda vursaydi bu dilsiz seytanlarin dili çözülürdü allah topunuzun belasini versin AZERBAYCAN TÜRKIYE baskasi yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR