Balistik füzeleri rampalara yerleştirdiler, korkunç gerçek! Azerbaycan'ın tam kalbinden...

Son dakika haberi: Azerbaycan Hava Kuvvetleri Karargah Komutanı İkram Eliyev, "Dünkü balistik füze sistemi imha edilmeseydi, füze Bakü'ye ulaşabilirdi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 17:37 GÜNCELLEME 15.10.2020 09:45 GÜNCEL
Balistik füzeleri rampalara yerleştirdiler, korkunç gerçek! Azerbaycan'ın tam kalbinden...
Balistik füzeleri rampalara yerleştirdiler, korkunç gerçek! Azerbaycan'ın tam kalbinden...

Son dakika: Ermenistan ordusu dün gece işgal altındaki Kelbecer bölgesine, birden fazla operasyonel-taktik balistik füze kompleksi konuşlandırmıştı. Daha önce Gence ve Mingeçevir'i hedef alan füze saldırıları da bu tür komplekslerle düzenlenmişti. Ermenistan'ın ateşlemeye hazır duruma getirdiği füze sistemleri ise ateşlenmeden önce Azerbaycan Hava Kuvvetleri tarafından imha edilmişti.

 

 

"BAKÜ'YE ULAŞABİLİRDİ"

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Azerbaycan Hava Kuvvetleri Karargah Komutanı İkram Eliyev, "Dünkü balistik füze sistemi imha edilmeseydi, füze Bakü'ye ulaşabilirdi" dedi.

 

 

ATEŞLENMEYE HAZIR DURUMA GETİRİLMİŞ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklama ile meşru bir askeri hedef olarak füze sistemini etkisiz hale getirdiğini duyurmuştu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Ermenistan füze sistemlerinin Gence, Mingaçevir ve Azerbaycan'ın diğer şehirlerindeki sivil nüfusu ve altyapıyı hedefliyor. Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın 11 Ekim'de Gence'de işlediği savaş suçuna benzer başka bir olayın tekrarını önlemek ve bir füze saldırısını önlemek için önleyici tedbirler aldı. Sonuç olarak, ateşlemeye hazır duruma getirilen operasyonel-taktik füze sistemleri, meşru bir askeri hedef olarak tarafımızdan etkisiz hale getirildi" ifadelerine yer verilmişti.

BALİSTİK FÜZE BÖYLE İMHA EDİLDİ

Azerbaycan ordusu, sivil yerleşim birimlerine saldırı hazırlığında bulunan Ermenistan'a ait balistik füze sistemlerini imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan'da konuşlu iki balistik füze sisteminin birinin yerel saatle 01.00 civarında diğerinin de 08.36'da nokta atışı ile imha edildiği bildirildi.

YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Tarik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu savas acima olmaz vuracaksın gerekirse kokten yok edeceksin
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli zamaninda da rusya ile savastirmak icin her yolu denediler yine ayni plan. Turklerle ruslari karsi karsiya getirip 3. Dünya savasinin fitilini ateslemek istiyorlar.
    Cevapla
  • Savaşcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş karabağ azerbeycan savaşına döndü. Ermenistana savaş açmak rusyayada savaş açmak demek. Sonu hayırlı olsun.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C zerre fırsat vermesin inşallah.
    Cevapla
  • tanju 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözde ateşkes ne zaman bitiyor Bilen varmı? Yoksa sadece azerilere geçerlimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR