Joe Biden'dan Türkiye açıklaması: Basın toplantısına damga vuran liste

ABD Başkanı Joe Biden, AB Liderler Zirvesinde Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zirve öncesi düzenlediği basın toplantısına ise liste damga vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 09:27 GÜNCELLEME 26.03.2021 17:19 DÜNYA
Joe Biden'dan Türkiye açıklaması: Basın toplantısına damga vuran liste
Joe Biden'dan Türkiye açıklaması: Basın toplantısına damga vuran liste

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'ne video konferans ile katıldı. ABD-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması için adımlar atılması gerektiğini söyleyen Biden, ortak çıkarlara vurgu yaptı.

Görüşmenin detayları ile alakalı bir açıklama yayımlayan Beyaz Saray, "Başkan Biden, Çin ve Rusya da dahil ortak dış politika çıkarları konusunda birlikte çalışmak istediğini dile getirdi. Ayrıca Türkiye, Güney Kafkasya, Doğu Avrupa ve Batı Balkanlar konusunda da AB ile ABD'nin temasının sürmesi gerektiğini vurguladı" ifadelerini kullandı.

Biden, AB Liderler Zirvesine katıldı

"TÜRKİYE'NİN RUSYA'YA YAKINLAŞMASINDAN ENDİŞELİYİM"

Öte yandan, video konferans yöntemiyle yapılan zirvenin içeriğine hakim bir AB yetkilisi, Bloomberg'e verdiği demeçte Biden'ın görüşmede Türkiye'nin "demokratik gerilemesinden" ve "Ankara'nın Rusya ile giderek yakınlaşan bağlarından" dolayı endişeli olduğunu söylediğini belirtti.

Yetkiliye göre AB liderleri ise Biden'a, Türkiye'ye yaptırımların halen daha masada olduğu cevabını verdi. Liderler, Ankara ile daha yakın ekonomik ilişkiler için Doğu Akdeniz'deki iddialarından feragat etmesini gösterdi.

Blomberg'de yer alan haberin detayı

MİÇOTAKİS İLE DE GÖRÜŞTÜ

Zirve sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Biden, Doğu Akdeniz'de istikrar için umutlu olduğu mesajını vererek, iş birliği vurgusu yaptı.

ABD tarihinde bir ilk! Biden 'suskunluk' rekorunu ele geçirdi

BASIN TOPLANTISINA DAMGA VURAN LİSTE

ABD Başkanı Joe Biden, geçen hafta ilginç bir rekorun sahibi olmuştu. Biden, geçen 100 yıllık süre içinde göreve başladıktan sonra en uzun süreyle medyayla sorulu cevaplı toplantı düzenlemeyen ABD Başkanı olarak kayda geçmişti.

Uzun bir bekleyişin ardından, AB Liderleriyle görüşmesinden önce, ilk kez kameralar karşısına geçen Biden, iç politika, Çin, Rusya ve koronavirüs pandemisiyle alakalı konular hakkında açıklamalar yaptı. Türkiye kelimesi ise sadece bir kez geçti. Göçmen krizinin yaşandığı dönemde Türkiye'de olduğunu söyleyen ABD Başkanı, "Obama beni geri çağırmıştı" dedi.

Basın toplantına damga vuran an

Basın toplantısının en dikkat çeken noktası ise, bir fotoğrafçının çektiği yukarıdaki kare oldu.

Biden'ın basın toplantısında önüne bir kitapçık konduğu, soru soracak gazetecilerin sırası, fotoğrafı ve kime çalıştıklarının yazdığı görüldü.

İLK BASIN TOPLANTISINDA İLK GAF

78 yaşındaki Biden, düzenlediği ilk basın toplantısında 120 yıl önce ABD Senatosu'nda göreve geldiğini ifade etti. Gazetecilere verdiği demeçte, "Haydutlar' konusuna geldiğimizde, ben inanıyorum bizim haydutluk teriminin ilk çıktığı, benim 120 yıl önce ABD Senatosu'na girdiğimdeki pozisyonumuza geri dönmeyiz" dedi. Biden'ın "120 yıl önce ABD Senatosu'na girdim" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Temel reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunak bildiğin bunak işte.
    Cevapla
  • alpagu 3 yıl önce Şikayet Et
    dogu akdenızden feragat ettıler derken?? varmı boyle bırsey ??? varsda sıkıntı yok b8u hukumet ettıyse gelecek olan etmez . kısacası ısın enınde sonunda bıze aıt olan bızım o9lucak . emanetlerımıze ıyı bakın sımdılık almaya geldıgımızde kotu bırseyle karsılasmak ıstemıyoruz eger karsılasırsak bedelını agır odedıtırız.cok degıl maksımum 50 yıl.
    Cevapla
  • Temel reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Ettiler değil etsinler Ankara'yı dışlayıp bizimle konuşacaksa taviz versin diyorlar.
    Cevapla
  • tekirdağlı 3 yıl önce Şikayet Et
    6 ay 1 sene içinde saglik sorunları yada hecel sebebiyle başkanılığı bırakır bu. putinin dediği aksine sagliklar değil aksilikler diliyoruz..
    Cevapla
  • klavye pehlivanı 3 yıl önce Şikayet Et
    Demokratik gerileme=menfaatlermize aykırı demek abd için.
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı içerden yıkanlar bunların adamlarıydı.bunlara güven demek devletimizin tehlike altına girmesi demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR