Türkiye'ye karşı savaş provası: F-16'lar havalandı

Yunanistan, Bağımsızlık Günü'nde havada, karada ve denizde provokasyona imza attı. Yunan jetleri Türkiye sınırında alçak uçtu, savaş gemisine paçavra çekildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 14:30 GÜNCELLEME 27.03.2021 10:19 DÜNYA
Türkiye'ye karşı savaş provası: F-16'lar havalandı
Türkiye'ye karşı savaş provası: F-16'lar havalandı

Yunanistan'ın Osmanlı İmparatorluğu'na karşı ayaklanmanın 200. yılını kutladığı Bağımsızlık Günü, Antalya Kaş'ın hemen karşısında yer alan Meis Adası'nda Yunan ordusunun provokasyonuna dönüştü.

Başkent Atina'da düzenlenen resmi törenlere Birleşik Krallık Galler Prensi Charles ve eşi Camilla, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve Macron'u temsilen Fransa Savunma Bakanı Florence Parly katıldı. Atina'nın simgesel Sintagma Meydanı'ndaki törende Fransız ve ABD jetleri havalandı, Yunan ordusuna ait savaş uçakları ve helikopterler uçtu.

Prens Charles (sağda), Mişustin (ortada), Parly (solda)

BIDEN MİÇOTAKIS'İ ARADI

Kutlamalara bir video mesaj gönderen ABD Başkanı Joe Biden, gece yarısı Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yunan basını görüşmenin yarım saat sürdüğünü ve olumlu bir havada geçtiğini bildirdi. Doğu Akdeniz krizinde açık şekilde Atina'yı destekleyen Joe Biden, tebriklerini ilettiği Miçotakis'e Washington'ı ziyaret etmesi için davet gönderdi. İki ülke arasındaki güçlü ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesini istediğini söyledi.

Joe Biden'dan Türkiye açıklaması! Basın toplantısına damga vuran liste

HAVADA PROVOKASYON

Antalya'nın Kaş ilçesine birkaç kilometre uzaklıktaki Meis Adası'nda ise, Yunan savaş uçakları alçak uçuş yaptı. Sosyal medyada iki F-16 jetinin Meis üzerinden geçtiği çok sayıda görüntü paylaşıldı. Meis Adası'ndaki bir tepede askerlerin ellerinde Yunanistan bayraklarıyla savaş uçaklarını selamladığı görüntüler de yine sosyal medyada paylaşılan video kayıtları arasındaydı.

DENİZDE DE PROVOKASYON

Sosyal medyada yer alan bir fotoğrafta ise, Meis etrafında devriye gezen güdümlü füze taşıma kapasiteli Yunan savaş gemisi P68 HS Daniolos'un 1821 ayaklanmasına ait bayrak taşıdığı görüldü. Savaş uçaklarının Girit Adası'ndaki Suda Üssü'nden kalkış yaptığını aktaran Yunan medyası, geçtiğimiz yaz mevsiminde sıkça gündeme gelen Meis'teki alçak uçuşla Türkiye'ye yanıt verildiğini yazdı.

KAYNAK : Haber7, Milliyet
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • TC Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan insani hz.musanın asasi yeniden denizi ayirip. tam ortasinda sizi yüce Rabbim in gazabı ile karşi karşiya getirmeden. iman edin ve dünyada iyilik yapin. o istemezse bir yaprak kıpırdamaz...
    Cevapla
  • Nihat B. 3 yıl önce Şikayet Et
    biden yunan dostu biliyoruz aslına bakarsanız abd yunan gibi sinsi düşman halkımız bunu biliyor startejik yerde olmamız natoda olmamız bunları frenliyor Türke Türk ten başka dost yok hatta araplar bile düşman
    Cevapla
  • BizSizOnlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan, para babalarının istediği tonda havlıyorsunuz, bu kafayla giderseniz 200 saat mi desem, 200 gün mü desem, 200 hafta mı desem.............................. (başınıza talih kuşu) konacak
    Cevapla
  • asd 3 yıl önce Şikayet Et
    suç onlarda değil!
    Cevapla
  • ercany 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan osmanlı dan kurtulmanın sevincini yaşıyor ama etrafına etten duvarlar ördürmeye de devam ediyor. Demekki yunanistan osmanlıdan tam olarak kurtulamamış, kurtulamayacakta. Yanına aldığı çakallarda onları koruyamayacak. Tıpkı çanakkalede izmirde koruyamayadıkları gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR