Rusya'dan NATO'ya Ukrayna uyarısı: Asker gönderirseniz...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "NATO Ukrayna'ya asker gönderirse biz de ulusal güvenliğimizi sağlamak için ekstra adımlar atmak zorunda kalırız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2021 16:13 GÜNCELLEME 02.04.2021 16:13 DÜNYA
Rusya'dan NATO'ya Ukrayna uyarısı: Asker gönderirseniz...
Rusya'dan NATO'ya Ukrayna uyarısı: Asker gönderirseniz...

NATO birliklerinin Ukrayna'ya konuşlandırılıp konuşlandırılmamasıyla alakalı açıklama yapan Peskov, "Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi, NATO askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmesi, Rusya sınırları yakınındaki gerilimin tırmanmasına yol açar. Elbette bu durum, Rus tarafını güvenliğini sağlamaya dönük ek önlemler almak zorunda bırakır" dedi.

Peskov, bu önlemlerin neler olabileceği sorusu karşısında "Gerekli görülen her önlem" yanıtını verdi.

Karadeniz'de askeri hareketlilik! Rusya'dan Ukrayna'ya Kırım tehdidi

"DURUM KORKU VERİCİ"

Rusya'nın Donbass'la ilgili söyleminin son derece yapıcı olduğunu ve Moskova'nın "görmek istediğini değil gerçekleri belirttiğini" iddia eden Peskov, "Maalesef Donbass'ta temas hattındaki durum korku verici. Ukrayna ordusu, birkaç değil çok sayıda provokasyonda bulunuyor" diye konuştu.

Kiev'in bölgeye ABD askerlerinin gönderilebileceği yönündeki açıklaması için "kabul edilemez" diyen Peskov, "Rusya'nın bir düşman gibi gösterilmesi, bizim için kabul edilemez ve yersiz bir davranıştır. Rusya kimseyi tehdit etmiyor ve hiçbir zaman etmedi. Bizim tutumumuz bunun üzerine inşa ediliyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'dan Rusya'ya hodri meydan!

"SAVAŞI BAŞLATIRSANIZ YIKIMA UĞRARSINIZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Ukrayna'yı Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik silahlı çatışmayı kışkırtmakla ve daha önce yapılan anlaşmaları yerine getirmemekle suçladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Devlet Başkanı Vladimir Putin kısa süre önce söylemişti ancak bu sözler bugün de geçerli; Donbass'ta yeni savaş başlatmaya çalışanlar Ukrayna'yı yıkıma uğratır" dedi.

HODRİ MEYDAN

Askeri tatbikat şeklinde Ukrayna sınırında güç göstermenin ateşkes ve barış müzakerelerini baskı altına almak için bir girişim olduğunu vurgulayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Ordu sadece güç ve kuvvet değildir, ayrıca akıl ve dengedir" dedi.

KARADENİZ'DE UKRAYNA-RUSYA GERGİNLİĞİNİN TEMELİ: KIRIM

Moskova yönetimi son günlerde, işgal ettiği Kırım'a çok sayıda tank dahil askeri araç yığdı.

Türkiye dahil Batı ülkeleri, Kırım'ın ilhakını tanımıyor.

Hali hazırda Donetsk (Donbass) ve Lugansk kentlerindeki ayrılıkçıları destekleyen ve burada bağımsız cumhuriyetler kurulmasına ön ayak olan Moskova yönetimi, Ukrayna'nın doğusunda faaliyetlerini artırıyor.

Lugansk ve Donetsk (Donbass) kentleri, 2014 yılında ülkenin kriz yaşamasını fırsata çeviren ve Rusya'nın desteklediği isyancılar tarafından ele geçirilmişti. Daha sonra 7 Nisan 2014'te Donetsk Halk Cumhuriyeti, 27 Nisan 2014'te ise Lugansk Halk Cumhuriyeti adında iki özerk cumhuriyet kurulmuştu. Kiev yönetimi, bu iki devletçiğin Rusya'dan destek aldığını belirtiyor. Ancak Moskova bu durumu reddediyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rusya ile beraber nato ya karsi savasmali rusya Ukraine yi vurmaya basladimi türkiye yunanistan i vurmali acil nükleer silah gelistirilmeli
    Cevapla
  • Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarih bilen nasılda belli oluyor. Helal Olsun Şaban Bey
    Cevapla
  • Saban 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar zamaninda balkanların bağımsızlığı için başkanları ayaklandirdi yunan bulgar sırp çetelerine silah verdi aynı zamanda bizimle kirimda savaştı onun için ruslara karşı uyanık olmalı ruslarada abd ve avrupaya fazla guvenmemeliyiz
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO savaş gemileri Montrö sözleşmesine kasten aykırı davranarak "Boğazlardan Geçişine izin verirsekkk " Türkiyeyi zor durumda bırakarak bizi Rusya ile karşı karşıya getirebilir. Bizi Birinci Dünya savaşına da bu şekilde soktular. Yine aynı tuzağa düşmek aptallık olur. Rusyayı ve Türkiye ile karşı karşıya getirip Suriye'deki Rusya-Türkiye-İran dayanışmasını ortadan kaldırmak emperyalizmin ve Batının tüm hedefi artık ortaya çıktı.
    Cevapla
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Devamı 3: Tıpkı bazı Arap aşiretlerinin düşmanla birlik olup, Osmanlı’yı arkadan vurdukları ve bu güne kadar yüzlerinin gülmediği gibi. Birleşik Haçlı orduları karşısında bozguna uğrayıp çekilme durumunda kalan Osmanlı ordusunun önemli bir bölümü Haçlılar tarafından imha edilmiş ve Merzifonlu kara Mustafa Paşa gibi değerli bir kumandanda bu bozgunun faturasını hayatıyla ödemişti.
    Cevapla
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Devamı 2: Sonuç; Tuna nehrini geçip Osmanlıyı arkadan kuşatan Haçlı destek güçleriyle, Avusturya orduları birleşince büyük bir hezimet ve büyük bir bozgun yaşandı.Kırım Hanlığı daha sonra bu ihanetinin bedelini, Ruslar tarafından istilâ edilerek ödedi ve tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Kırım hanlığı tarihten silindi ve fakat Kırım Tatarlarının yüzü günümüze kadar da hiç gülmedi. Katiamlar, sürgünler Tatar milletinin yakasını bırakmadı.
    Cevapla
  • ERCAN 2 yıl önce Şikayet Et
    İhanetin bedeli mutlaka ödenir VİYANA kuşatması merzifonlu kara mustafa paşanın akılsızca kuşatması olmakla birlikte kimler ihanet etmişti acaba OSMANLIYA ihanet eden tüm halklar inliyor sadece tatarlar değil
    Cevapla
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Alın size sevgili Kırım tatarlarınızın Osmanlı ihaneti ,tarihten okuyun da boş sallamayın. Giray Han düşman ordularının Tuna nehrini geçip Osmanlı ordusunu arkadan kuşatmasına göz yumdu, hatta destek oldu. Ayrıca Velinimeti olan Osmanlı’ya olan kinini de kustu. Murat Giray Han yüksek bir tepeden bozgunu seyrederken büyük bir keyifle; ‘’Bu Osmanlıların yanında Eflâk ve Boğdan keferesi kadar dahi değerimiz kalmadı. Viyana’ya destek için gelen bu kefereyi def etmek bizim için işten bile değildir. Biz şimdi Osmanlıya destek olmayalım da, Kırım Hanının desteği olmadan Osmanlı nasıl zafer kazanırmış görsünler. Belki o zaman Tatarların kadrini kıymetini bilirler’’ diyerek düşmana yardımcı olmuştu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR