DSÖ'den Delta ve Mu varyantı açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son dönemde sıklıkla gündeme gelen ve Türkiye'de de tespit edilen Delta ve Mu varyantı ile ilgili bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2021 10:26 GÜNCELLEME 26.09.2021 11:06 DÜNYA
DSÖ'den Delta ve Mu varyantı açıklaması
DSÖ'den Delta ve Mu varyantı açıklaması

Son dönemde Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede tespit edilen ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yakından izlediği Mu varyantı ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

MU DAHA AZ, DELTA DAHA ÇOK BULAŞICI

DSÖ'nün üst düzey isimlerinden Dr. Maria Van Kerkhove, Delta varyantının Mu varyantından çok daha bulaşıcı olduğunu söyledi.

Kerkhove, "Hem Delta hem de Mu varyantlarının görüldüğü ülkelerde Delta varyantı çok daha baskın halde. Kolombiya'da Mu varyantı ön planda fakat her iki varyantın da bulunduğu ülkelerde Delta varyantı Mu varyantını geri planda bırakıyor" dedi.

Van Kerkhove, "Şu an Mu varyantı 50 ülkede tespit edildi ve Güney Amerika'daki vakaların da yaklaşık yüzde 30'una denk geliyor. Şu an Delta varyantı en çok yayılan varyant halinde. 185'ten fazla ülkede görüldü. Delta varyantı daha fit. Çok daha fazla bulaşıyor ve diğer virüslerin yerini alıyor" dedi.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Ziyaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaha pandomime devam fevammm
    Cevapla
  • URFALI KARTAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he çok korktuk sizin varyantlariniz batsın insanlara korku enjekte etmeye devam edin kurduğunuz düzen başınıza devrilsin altında binbir türlü varyanta yakalanin
    Cevapla
  • Korkmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostum seni bilmem ama ben delta varyant ini yeni vede çok zor atlattım 3 aşı olan 2 doz olanların da öldükleri ne şahit oldum lütfen küçümsemeyin çok buyuk yanilirsiniz gerçekten de çok tehlikeli saygılar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada virüsü çıkaranlar öldürülüp labaratuvarı yok etmedikten sonra ne olacak viruste bitmez virüs ismide bitmez ben bir virüs ismi söyliyim iban no tr yle başlarsa bunlar mu ile başlar. Mu59 0001 0000 4565 4768 9843 5003 gerçekten isim kolay bazıları alfabede harf kalmadı diyorlarda sonsuz rakam var.
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    vrüse mutasyonlu vrüsle birleştirip zararsız evcilleştirilmiş sağlıklı bir vürüse döndürmemiz gerekiyor gerekirse atomaltı işlem yaparakta olsa vrüsün kimyasını bozmalıyız ve yeni bir mutasyon yaratmalıyız zararlı mutasyonu yararlı mutasyonla çifleştirip yeni faydalı bir mutasyon çıkartmalıyız bunun için çalışmalıyız
    Cevapla
  • mmed 2 yıl önce Şikayet Et
    sen bu pandomime iyi inanmışsın yürü kimse tutamaz seni
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar civi civiyi söker derler dogrudur vrüsün tedavisi mutasyonlu üzerinde oynanmış zayıflatılmış vrüsle mutasyona sokmaktır savascıyı daha ıyı bır savascıyla savastırırsın yada onları birbirine düşürüp bir birleriyle savastırırsın vrüsü vrüsle savastırmaz isek baş edemeyiz yeni bir mutasyonlu vrüs çıkartmalıyız diger zarralı mutasyonla birleştiğinde zararsız hale gelecek şekilde yeni bir zararsız vrüse döndürmesi gerekiyor ama yoksa bir işe yaramayacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR