Türkiye'nin F-16 talebiyle ilgili ABD'den açıklama

İngiliz haber ajansı Reuters'ın, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı almak için teklifte bulunduğunu yazmasının ardından ABD'den konu ile ilgili açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2021 13:55 GÜNCELLEME 09.10.2021 13:55 DÜNYA
Türkiye'nin F-16 talebiyle ilgili ABD'den açıklama
Türkiye'nin F-16 talebiyle ilgili ABD'den açıklama

İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye'nin 40 adet F-16 savaş uçağı ve varolan yaklaşık 80 uçak için modernizasyon kiti satın almak için ABD'ye talepte bulunduğunu duyurmuştu.

Reuters: Türkiye 40 adet F-16 alımı için ABD'ye başvurduReuters: Türkiye 40 adet F-16 alımı için ABD'ye başvurdu

ABD F-16 talebine olumlu cevap gelmezse... Türkiye'nin planı ortaya çıktıABD F-16 talebine olumlu cevap gelmezse... Türkiye'nin planı ortaya çıktı

Türkiye'nin talebi sonrası kampanya başlattılar: F-16'ları vermeyinTürkiye'nin talebi sonrası kampanya başlattılar: F-16'ları vermeyin

Çok çarpıcı iddia: F-16 teklifi ABD'den mi geldi?Çok çarpıcı iddia: F-16 teklifi ABD'den mi geldi?

"KONGRE'YE RESMİ OLARAK BİLDİRİLİNCEYE KADAR YORUM YAPAMAYIZ"

F-16 konusuyla ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Politika gereği, Bakanlık, önerilen savunma satışları veya transferleri Kongre'ye resmi olarak bildirilinceye kadar onaylamaz veya yorum yapmaz" dedi.

Satın alma ABD'nin Yabancı Askeri Satışlar düzenlemelerine tabi olduğu için ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan sonra da ABD Kongresi'nden onay alması gerekecek.

KAYNAK : Reuters
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Ali aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Din gücünün ne denli bir,kuvvet oldugunu en iyi bilen hristiyan dünyasidir,12 haçli seferleri kiliseler tarfindan organize edilmiştir.Pes dogrusu,futbol maçlarinda sahaya giren,siyahi ve beyaz tenliler ISTAVROS IŞARETI YAPIYOR ama bir zavalli elleri açip gökyüzüne baktimi,yadirganiyor...Gelde sn.,cb.,rte nin girdigi yolllun yüzdeyüz dogru ve hakli oldugunun tasvip etme!
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi uçağımız 1-2 seneye hazır zaten. Vermeselerde olur. Kafaları çok karışacak. Türkiye çok gelişiyor ve natonun en güçlü silahı. Rusya ile müttefik olmamıza az kaldı. Bu onları epey korkutuyor. Araplarda artık Amerika'ya güvenmiyor. Hatta artık Amerika dünya çapında güvenilmez durumda.
    Cevapla
  • Eşkiya 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile savaş yakındır hem suriyede hem egede sanki haçlı seferleri başlayacak
    Cevapla
  • Ben 2 yıl önce Şikayet Et
    İstedik vermediniz deyip rusyayla yeni ve milli uçak hamlesi başlamış oldu
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi Kongre yönetir. Başkan emir veremez... Onların oylama elemanları yoktur...
    Cevapla
  • Megecer 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi Pentogon yönetir, Pentagon’u İsrail.. Obama, Afganistan’dan üç sefer, Irak’tan iki sefer, Suriyeden bir sefer, Trump, her yerden defalarca Çıktı… Pentagon hiçbirini Takmadı da— çıkmadı da … Canı isterse çıkar.. Suriye deki de ABD değil, ABD görünümlü İsrail(Pentagon) dur.. Hiç çıkmazlar Kongre de işin Makyajı.. ABD de ağır, Asker vesayeti vardır, ama makyajı mükemmeldir..
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Öylemi dersin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR