Reuters: Türkiye 40 adet F-16 alımı için ABD'ye başvurdu

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'ın kaynaklarına dayandırdığı son dakika haberinde; Türkiye'nin 80 adet F-16 savaş uçağı modernizasyonu ve 40 tane yeni F-16 alımı için ABD'ye talepte bulunduğu iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2021 12:28 GÜNCELLEME 08.10.2021 12:28 DÜNYA
Reuters: Türkiye 40 adet F-16 alımı için ABD'ye başvurdu
Reuters: Türkiye 40 adet F-16 alımı için ABD'ye başvurdu

Türkiye'nin ABD'den 40 adet yeni F-16 Block 70 (F-16'ların en üst sürümü) alımı için talep mektubu gönderdiği iddia edildi.

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan son dakika iddiasına göre Türkiye aynı mektupta; 80 adet F-16 uçağının modernizasyonu konusunda da talepte bulundu.

BAŞVURU HENÜZ İLK AŞAMADA

"LoR" olarak adlandırılan Talep Mektu.bu (Letter of Request), FMS (Foreign Military Sales-Dış Askeri Satışlar) aşamasının ilk ayağını oluşturuyor. Başvurunun, birinci basamak olarak kabul edilen, ABD Dış Askeri Satışlar aşamasında olduğu, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Kongresi tarafından da onay alması gerekeceği kaydedildi.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ'NİN ENVANTERİNDE KAÇ F-16 VAR?

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde, halihazırda Blok 30, Blok 40, Blok 50 ve Blok 50+ konfigürasyonlarında 230 adetten fazla F-16 savaş uçağı var.

Blok 30 savaş uçakları, halihazırda TUSAŞ tarafından yapısal modernizasyonundan geçiriliyor.

80 adet modernizasyon kiti tedarikinin ise Blok 50 ve Block 50+ konfigürasyonlu F-16'ları kapsadığı belirtildi.

TÜRKİYE PROGRAMDAN ÇIKARTILMIŞTI

Ankara, daha önce ABD'li savunma şirketi Lockheed Martin'den 100'ün üzerinde F-35 sipariş etmiş ancak S-400 krizi nedeniyle 2019'da F-35 programından çıkarılmıştı.

ERDOĞAN'IN F-16 VURGUSU

ABD ziyareti sırasında CBS televizyonuna verdiği röportajda muhabirin, S-400 alımı nedeniyle F-35'lerin teslim edilmediğini söylemesi üzerine, "Kimse buna karışamaz. Türkiye'nin güvenlik riskini kim paylaşacak. Türkiye kendi güvenlik riskini kendisi temin edemezse acaba birilerinin eline avucuna mı bakacak. Sen bana Patriot vermeyeceksin, benim hangi ülkeden hangi savunma sistemini aldığıma da müdahale edeceksin. Böyle bir şey olamaz. Hava kuvvetleri noktasında da Amerika’nın F-16'ların devamını sürdüreceğine dair elimde benim bir garanti var mı? Böyle bir garanti de olmayacağına göre belki o zaman biz çok daha farklı adımları da atmak zorunda kalacağız" demişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 139 TÜMÜ
  • Haso 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten iliskileri abd île sonlandirilmali
    Cevapla
  • anti-hain 2 yıl önce Şikayet Et
    icimizdeki abd temizlenmeli önce bizi abd ye satanlari vatana ihanetten aasmaliyiz
    Cevapla
  • Nsksow 2 yıl önce Şikayet Et
    Parasini vermeyin f35e saysinlar...
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz ajansının yalan haberi dikkate almayın.Modernizasyonunu biz yapıyoruz.8000 bin uçma saatini suan 12 bine çıkarıyoruz.Ilk teslimat yapıldı hızla devam ediyor..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    F 16 gerekli, eğitim, yer destek teçhizatı, yedek parça tamir ekipmanları, yetişkin personel olan bir set. Öyle hadi deyince değiştirilmez. Filo eskidi yenilenmesi gerekiyor. F 16 savunma uçağıdır. Saldırı ve bombardıman uçağı eksiğimiz devam ediyor. F 35 ler de bunun için gerekli. ABD den almak zorundayız. Daha iyisini yapana kadar. Eyt üytle siyaset yapılmaz.
    Cevapla
  • tc türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin ekmegini yiyip hainlik edenlerin ALLAH belalarini versin
    Cevapla
  • Nehir Şavran 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Korkusuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR