Türkiye'nin talebi sonrası Ermeni lobisinden F-16 kampanyası

ABD'de faaliyet gösteren bazı Ermenistan yanlısı STK'lar, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 ve 80 adet de modernizasyon kiti talebini engellemek için kampanya başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2021 07:40 GÜNCELLEME 09.10.2021 20:15 DÜNYA
Türkiye'nin talebi sonrası Ermeni lobisinden F-16 kampanyası
Türkiye'nin talebi sonrası Ermeni lobisinden F-16 kampanyası

Türkiye'nin, ABD'li savunma şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen F-16 savaş uçaklarından 40 adet, yaklaşık 80 adet de modernizasyon kiti almak için ABD'ye başvurması üzerine, Ermenistan bir dizi engellemelerde bulunmak üzere çalışmalar başlattı.

ABD'deki bazı STK'lar, Türkiye'nin talepleri karşısında lobi faaliyetlerinde bulunarak, bu isteklerin karşılıksız kalması için uğraşıyor.

Reuters: Türkiye 40 adet F-16 alımı için ABD'ye başvurduReuters: Türkiye 40 adet F-16 alımı için ABD'ye başvurdu

Türkiye'nin F-16 talebiyle ilgili ABD'den açıklamaTürkiye'nin F-16 talebiyle ilgili ABD'den açıklama

TÜRKİYE'NİN F-16 ALMASINI ENGELLEMEK İÇİN SOSYAL MEDYADA HAREKETE GEÇRİLER

'Hellenic Leaders', 'In Defense of Christians' (IDC), 'American Friends of Kurdistan', 'Middle East Forum' ve 'Armenian National Committee of America' (ANCA) adlı sivil toplum kuruluşları (STK), Türkiye'nin talebine tepki göstererek, sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

"F-16 ALIMLARINI ENGELLEMEK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTILAR

ANCA'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Amerikan sivil toplum gruplarından oluşan bir koalisyon, Türkiye'nin niyet ettiği 40 adet Lockheed Martin F-16 savaş uçağı alımını engellemek için bir kampanya başlattı" ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda, "#NoJetsForTurkey (Türkiye'ye jet yok)" etiketi kullanıldı.

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Nail 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıktı artık du uçak muhabbeti alın parayı gidin tuşlara getirin ne kadar uçağa ihtiyacıniz varsa gerisini abd düşünsün NATO mmato traş yunanla kapissak ilk önce bunlar bize saldırır rusla savaşsalar ilk önce bizi öne sürerler yıllarca terörü desteklediler turkiyede terörü destekleyenler hepsi kolunu sallaya sallaya geziyor Pervin canan manan hepsinin içeride olması lazım bunlara çok tolerans tanınıyor her gün başında sallayıp duruyorlar masaya elini vuran yok basibosluk almış başını gidiyor hadi gönderin şu 10 elciyi göreyim sizi ulke casus kaynıyor atıp tutmaya olmuyor bu işler
    Cevapla
  • Tms 2 yıl önce Şikayet Et
    İyiii ateş bacayı sarmış.. Birbirlerine düşecekler. Çünkü verseler olmuyor vermeseler olmuyor. Bu kararsızlıkta bunlar bocalarken Türkiye planını rahatça işler. İşte başarılı dış politika budur. Oyun içinde düşmanı bloke edip işine bakmak. Halkımızı içteki hain muhalefete karşı da uyarmalı gerçekleri anlatmalıyız. Seçime kadar mücadele hat safhada olmalı. Adeta bir ikbal meselesi Kurtuluş savaşı gibi. Halk cephane taşıyordu şimdi doğru bilgi taşıma ve fitnecilere karşı siper olma zamanıdır.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Türküye büyüdükçe abd çıldırıyor ve yahudiler bizi hiç sevmiyor
    Cevapla
  • Mutlu mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    savaş ucaklarimizi alalım ... S.400 leri kuralım ... Ondan sonrasini imanimiza bırakalım ...
    Cevapla
  • GREYWOLF 2 yıl önce Şikayet Et
    Gülüyorum sadece Türk ne isterse o olur Amerikayıda sınırlarımıza alacaz yakında Teşkitı Mahsusa çalışıyor.Genç Bozkurtlar Young Turks ölmedi...Bir Türk dünyaya bedeldir.Allahu Akbar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR