Pompeo'dan Biden'a 'Türkiye'ye F-16'ları satmayın' çağrısı

Donald Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mike Pompoe, Türkiye'ye F-16 satışının, S-400'ler sebebiyle uygulanan CAATSA yaptırımlarını delmek anlamına geleceğini söyleyerek, "Hükümetin yasalara uyacağını umuyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.11.2021 06:24 GÜNCELLEME 02.11.2021 10:47 DÜNYA
Pompeo'dan Biden'a 'Türkiye'ye F-16'ları satmayın' çağrısı
Pompeo'dan Biden'a 'Türkiye'ye F-16'ları satmayın' çağrısı

Donald Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mike Pompoe, Yunan devlet televizyonu ERT'ye özel bir mülakat verdi.

Yunanistan'nın sadece Doğu Akdeniz'de değil, Avrupa'da ve Orta Doğu'daki ülkelerle de ilişkilerini geliştirdiğini söyleyen Pompeo, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"HÜKÜMETİN YASALARA UYACAĞINI UMUYORUM"

Yunan televizyonun "Türkiye'nin F-16 talebi" sorusuna da cevap veren Mike Pompeo, S-400 sebebiyle Türkiye'ye F-35'lerin verilmediği ve CAATSA yaptırımlarının uygulandığını hatırlatarak, Biden yönetiminin ABD yasalarını çiğnemeyeceğine inandığını belirtti:

"Hükümetimiz hiçbir zaman CAATSA'yı ihlal eden bir eylemde bulunmamalı. Yönetimin ABD yasalarına uyacağını umuyorum."

"TEHDİT DİLİ KULLANILMAMALI"

Kendi döneminde Ankara ile olan ilişkilerine değinen eski Dışişleri Bakanı, "Hiçbir zaman askeri güç kullanımını desteklemedik. Onları (Türkleri) her zaman diyalog masasına çağırdı. İyi NATO müttefikleri, birbirleri için böyle (tehdit dili) kullanmamalı" ifadelerini kullandı.

ABD'li milletvekillerinden Dışişleri Bakanı'na mektup: Türkiye'ye F-16'ları vermeyinABD'li milletvekillerinden Dışişleri Bakanı'na mektup: Türkiye'ye F-16'ları vermeyin

"TÜRKİYE'YE F-16 SATMAYIN" DİYEN VEKİL SAYISI 41'E YÜKSELDİ

Öte yandan ABD Kongresi'nin 3 üyesi tarafından kaleme alınan "Türkiye'ye F-16 satmayın" mektubunu imzalayan vekil sayısı 41'e yükseldi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Trm 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman pompeo versin 1400 milyarı
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz 60 adet F 16 alacagiz Amerka vermeyecek, bunun bedeli amerkaya agir olur. Bu bir kenara yazilir elbet. Ama gercektende gerek yok. Elimizdeki silahlar simdilik fazlasiyla yeter. Biz son nesil savas ucagimizi yapmaya simdiden konsetre olalim. Cunku bu hamle Amerkayi sikistirmak icin yapiliyor.Amerka iki kez dusunsun...
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    f35 ortaklığından çıkarırken de keşke kanunlari dusunseydiniz.
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş Yapma... Ne Biliyorsun Kız ismet...
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin nato ülkesine s 400 veriyor. Pompeo gavuru, sen nato ülkesine niye f 35 vermiyorsun...
    Cevapla
  • emin 2 yıl önce Şikayet Et
    deldik bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR