Etiyopya ordusuna 6 adet TB2 SİHA teslim edildi iddiası

Türkiye'nin Etiyopya Ordusu'na 6 adet Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı teslim ettiği iddia edildi. Etiyopya Ordusu'nun SİHA'ları Tigray'daki isyancılara karşı kullanacağı öne sürüldü

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2021 16:17 GÜNCELLEME 20.11.2021 16:18 DÜNYA
Etiyopya ordusuna 6 adet TB2 SİHA teslim edildi iddiası
Etiyopya ordusuna 6 adet TB2 SİHA teslim edildi iddiası

Türkiye’nin Libya ve Karabağ savaşında sahneye çıkardığı Bayraktar TB2’ler “oyunun kurallarını değiştiren” silahlı insansız hava aracı (SİHA) olarak Afrika’da çatışma denklemlerine giriyor

Afrika'da yayın yapan Africa Intelligence gazetesinin haberine göre Türkiye, Etiyopya Ordusu'na 6 adet Bayraktar TB2 SİHA teslim etti.

Etiyopya Ordusu'nun SİHA'ları Tigray bölgesindeki isyancı güçlere karşı kullanacağı belirtildi.

Türkiye'nin Fas ve Etiyopya ile TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) satış sözleşmeleri imzaladığı ileri sürülmüştü.

Türkiye, Etiyopya ve Fas, herhangi bir silahlı insansız hava aracı anlaşmasını resmi olarak açıklamadı. Ancak Reuters'a konuşan kaynaklar konu hakkında bilgi paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17-20 Ekim tarihlerinde Angola, Togo ve Nijerya'yı kapsayan Afrika turunda da SİHA pazarlığı yapacağı bekleniyordu. Ziyaret öncesinde Nijerya’nın Zamfara Valisi Bello Matawale SİHA alacaklarını kaydetti. Nijerya mühimmat tedariki için Roketsan ile de görüşüyor. 

ETİYOPYA'DAKİ DURUM

Etiyopya hükümeti, kuzeyde ilerleyişini sürdüren isyancı TPLF'nin saldırıları nedeniyle bugün ülkede olağanüstü hal ilan etti. TPLF'nin Addis Ababa'ya yapabileceği muhtemel saldırılara karşı savunma görev birlikleri oluşturuldu.

Ülkede federal ordu ile TPLF arasında çıkan çatışmalar Kasım 2020'den bu yana devam ediyor. Ağır çatışmaların ardından Amhara eyaletindeki Dessie ve Kombolcha kentlerini alan TPLF güçlerinin başkente yaklaşık 350 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

ABD'den vatandaşlarına: Etiyopya'yı terk edinABD'den vatandaşlarına: Etiyopya'yı terk edin

Etiyopya'da gerilim artıyorEtiyopya'da gerilim artıyor

Etiyopya ordusu, Kasım 2020'de isyancılara karşı başlatılan operasyonlarda kısmi başarı sağlasa da insani durumu gerekçe göstererek 28 Haziran'da Tigray'ın merkezi Mekelle'den çekilmişti. TPLF'nin Amhara ve Afar eyaletlerindeki ilerleyişi sonrasında ordu karşı saldırıya geçmişti.

Ülkenin kuzeyinde 11 aydır süren çatışmalar, yaklaşık 2,5 milyon kişiyi yerinden etti, bölgede 5 milyondan fazla kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • ONUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada İsrail ve Mısır ajanları ortalığı karıştırıyorlar
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK SİHA' yı, SON GÖREN İLK GÖRENDİR.
    Cevapla
  • SİSİ DÜŞÜNSÜN 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalkmış gelmiş Yunan’la burnumuzun dibinde tatbikat yapıp bize karşı iş tutuyor..Hatta Etilerle Mısır sınırında tatbikat bile yapalım, sonrasını Sisicik düşünsün.
    Cevapla
  • ankaralı yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    afrika ülkeleri teröre karşı Türkiye sayesinde sihalarla başarı sağlayabilirler ve önümüzdeki 10 yıl içinde farklı bir afrika görebiliriz tabii batının hoşuna gitmez bu durum
    Cevapla
  • Hanifi 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel gelişme inşallah bizlerede refah olarak yansır bu ihracatlar
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Yansiyor zaten. Yuzlerce Turk genci calisiyor bu islerde. O gencler yüzünden kac tane lokanta, kac berber kac firinci para kazanıyor. Sahsen sana bana birsey olmasada memleketi kalkindiriyor. Yarin adi gecen ulkelerde baska ticaret olanaklari da çıkar ve daha fazla vatandasimiza refah saglar. Hersey adim adim, sabırla, ilmek ilmek islemek gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR