Nijer'den Bayraktar TB2 hamlesi: Onları Türk SİHA'larıyla vuracağız

Son dakika haberi: Fas, Cezayir, Ruanda ve Nijerya'nın ardından Afrika'da bir ülke daha Bayraktar TB2'lere talip oldu. Nijer de El Kaide ve DEAŞ gibi örgütlere karşı mücadelesini Türk SİHA ve zırhlı araçları ile verecek.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2021 14:24 GÜNCELLEME 23.11.2021 10:57 DÜNYA
Nijer'den Bayraktar TB2 hamlesi: Onları Türk SİHA'larıyla vuracağız
Nijer'den Bayraktar TB2 hamlesi: Onları Türk SİHA'larıyla vuracağız

Son dakika haberi: Türkiye, Nijer'e Bayraktar TB2 SİHA, eğitim uçağı HÜRKUŞ ve zırhlı araçlar satma konusunda anlaşma sağladı.

Nijer'in SİHA, eğitim uçağı ve zırhlı araçları komşu ülke Mali'den gelip saldırılar düzenleyen El-Kaide ve DEAŞ militanlarına karşı kullanması bekleniyor.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEDE, SAVUNMA SANAYİ İHALELERİ GÜNDEME GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile telefonda yaptığı görüşmede bu ülke ile yapılan savunma sanayi ihaleleri de gündeme geldi.

Erdoğan Nijer Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü Erdoğan Nijer Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü

ERDOĞAN: TB2 SİHA'LAR SAYESİNDE ASKERİ KAPASİTENİZ ARTACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından önceki gün yapılan açıklamada, söz konusu görüşmede, Türkiye-Nijer ilişkileri ve bölgesel konular ele alındığı belirtilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Nijer'in Türkiye'den tedarik edeceği TB2 SİHA, HÜRKUŞ ve zırhlı araçların bu ülkenin askeri ve güvenlik kuvvetlerinin kapasitelerini artıracağını dile getirdiği aktarılmıştı.

YETKİLİLER SATIN ALMA PLANINI TEYİT ETTİ

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Nijerli yetkililer, bu ülkenin Türkiye'den SİHA, eğitim uçağı ve zırhlı araç satın alma planlarını teyit etti. Yetkililerin "DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerini Türk SİHA'larıyla vuracağız" çıkışında bulundukları öğrenildi.

KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yémen de geri adim atmak zorunda Kalan islam ordusu ilerlemeye başladı
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dua dua dua
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    ACELE GİTMEK İSTİYORSAn TÜRK HAVA YOLLARI, ECELE GİTMEK İSTİYORSAN,TÜRK SİHA YOLLARI, İKİSİDE SİZİ UÇURUR, SEÇİM SİZİN, HİZ MET DEDİĞİN BÖYLE OLUR.
    Cevapla
  • Şükrü 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi kazanımları ( chp- kötü parti ve terör korucuları) siha- İHA TV 2 gibi nice projeleri Rafa kaldırmak için kötüler korosunu Allah bu milletin başına getirmesin.
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk SİHA'ları CIA ve Mossadın planlarına büyük darbeler vurdu, vurmaya devam ediyor çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR