NATO ve AGİT'te Türk SİHA'sı şaşkınlığı: Siz bu konuda niye bu kadar başarılısınız?

Türkiye'nin ürettiği S/İHA'lar cezbetmeye devam ediyor. Kısa sürede büyük ihracat başarısı gösteren SİHA'lar, NATO ve AGİT'in de gündeminde. Çok sayıda Bakan, Türkiye'nin İHA konusunda nasıl ve neden bu kadar başarılı olduğunu sorguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2021 12:26 GÜNCELLEME 04.12.2021 12:41 DÜNYA
NATO ve AGİT'te Türk SİHA'sı şaşkınlığı: Siz bu konuda niye bu kadar başarılısınız?
NATO ve AGİT'te Türk SİHA'sı şaşkınlığı: Siz bu konuda niye bu kadar başarılısınız?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinden Küresel Stratejiler Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, konferansın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Savunma sanayii alanındaki yatırımları değerlendiren Çavuşoğlu, "İhracatta rekorlar kırıyoruz. Bu yıl savunma sanayii ihracatı 2,8 milyar dolara yaklaştı. Savunma sanayimiz ayrıca istihdamımızın itici gücü KOBİ'leri destekleyen ve güçlendiren bir nitelik taşıyor. Çok sayıda ürünler KOBİ'ler tarafından üretilip, katkı sağlıyor. Diplomasi alanında savunma sanayimiz ilişkilerimize ve dış politikadaki etkinliğimize katkı sunuyor. Pakistan için 4 MİLGEM korvet inşa ediyoruz. Filipinler'e ATAK helikopterlerimizin ihracatına ilişkin süreçte sona yaklaşıyoruz. Sahada başarılarını kanıtlayan tüm ürünlerimizle yurt dışında ihraç ettiğimiz ürünlerle etkinliğimiz artıyor" dedi.

Irak, Bayraktar TB2 almak için 100 milyon dolarlık bütçeye onay verdiİŞTE BUGÜNE KADAR TÜRK SİHA'SI SATIN ALAN VE ALMAYI DÜŞÜNEN ÜLKELER

Alman basınında Bayraktar TB2 övgüsü: Sırada bekliyorlarAlman basınında Bayraktar TB2 övgüsü: Sırada bekliyorlar

BAE'li şirket, Bayraktar TB2 SİHA'nın kopyasını yaptıBAE'li şirket, Bayraktar TB2 SİHA'nın kopyasını yaptı

"BANA 'SİZİ BU KONUDA NİYE BU KADAR BAŞARILISINIZ' DİYE SORUYORLAR"

Çavuşoğlu, sahada başarılarını kanıtlayan BAYRAKTAR ve TUSAŞ'ın İHA ve SİHA'larını satın alan ve dünyaca tanınan bu ürünlere ilgi gösteren ülkelerin sayısının da arttığını ifade etti.

İHA'lar ve SİHA'lar savaş literatüründe yeni bir paradigma değişikliği yarattığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak buna önemli katkı sağlıyoruz. Bunda öncü rol oynuyoruz. Son NATO ve AGİT toplantılarında çok sayıda yabancı Bakan bana 'Siz bu konuda niye bu kadar başarılısınız' diye soruyorlar. Çünkü bizim yatırımcımız, mühendisimiz, bilim insanlarımız çok zeki diyorum. Polonya'nın ülkemizden SİHA almasıyla ilk kez bir NATO ve AB üyesinin envanterine bu ürünleri katması önemli. Şu anda çok sayıda AB ve NATO üyesi ülkeler bu tür ürünlerimize ilgi duyuyor. Çok sayıda ülkeyle bu anlamda temaslarımızı devam ediyor. Bugün bölgemizde kalıcı barış için bir fırsat pencereleri açılıyorsa, sahada dengeler sağlanıyorsa bunda Türk savunma sanayi ürünlerinin oynadığı rol ortadadır."

Çavuşoğlu'nun, Antalya'daki konferansta yaptığı açılış konuşmasından bir kare.

"ÇOK SAYIDA ÜLKEYLE TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR"

Çavuşoğlu, Polonya'nın Türkiye'den SİHA almasıyla, ilk kez bir NATO ve AB üyesinin envanterine bu ürünleri katmasının önemli olduğunun altını çizerek, "İsimlerini vermek istemiyorum ama çok sayıda ülkeyle temaslarımız sürüyor" dedi.

"Bugün bölgemizde kalıcı barış için bir fırsat pencereleri açılıyorsa, bunda Türk savunma sanayi ürünlerinin oynadığı rol ortada" diyen Çavuşoğlu, "Çok yönlü, çok boyutlu ve çok paydaşlı bir diplomasi anlayışımız var. Aslında değişen dünyada bir zorunluluk. Savunma Sanayi Başkanlığı ve savunma sanayii sektörüyle yakın çalışıyoruz. Yabancı muhataplarımla görüşmelerimde savunma sanayii konularını mutlaka ele alıyorum. İkili savunma sanayi işbirliği anlaşmalarının sıkı takibini yapıyoruz. Ayrıca sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik girişimlerimizi teşkilat olarak sürdürüyoruz. Son Seul ziyaretimizde Altay Milli Tankımızın güç grubuna (motor ve şanzıman) ilişkin niyet mektubu imzalandı. Kore Savunma Sanayi ve Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı arasında bir iş bir mütabakat imzalanması için müzakerelere elimizden gelen katkıyı veriyoruz" diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Nazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkcu olarak son yıllarda en gurur duyduğum şey sihalar. Helal sana Bayraktar
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve sayın Çavuşoğlu, toplumumuz basınımız farkında olmadığı için farkındalığı çok düşük. Hoş tomar toar kağıdı nereden geldiği belli olmayan gazeteler ve fonlanan köşe taşları.. safdillik olurdu. Siz ise Muhataplarınız ile değişik platformlarda görüşüyorsunuz. MYMMAR (burma) ortada, bugünlerde Hindistanda Müslüman (Pakistanlılar) namusuna yapılan saldırılar, veya diğer yerlerden haberler geliyor. Hibrit ve senkronize bi savaşın öncü çatışmaları: KÜLTÜR SAVAŞLARI cereyan ediyor, resmen. Bunları da köşelere haberlere taşımak sizin elinizde.. KAhvehane "mekan basma" ağzı ve edebiyatına ufak bi ŞOK TEREPİSİ.
    Cevapla
  • zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    içerideki ve dışarıdaki düşmanlar çatlasın patlasın........
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve sayın ÇAVUŞOĞLU, bir noktada fark yaratmanız lazım. Öngörü. TAYVAN krizi ile Ukrayna krizlerinde ÇİN ve RUSYA nın senkronize harekete grçmesi ihtimali. Bu ihtimal KUVVETLENMEYE devam ediyor. Ve ALTERNATİF hareket tarzı Ne NATO ne de MERİCA cephesinde YOK. Nükleer cevap bir ihtimal olmamalı. Konvansiyonel harp durumunda bu iki ülke de işgal edilir.
    Cevapla
  • almenes 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka açıklarmısın
    Cevapla
  • boynukalın 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin, yaratmakta emretmekte Allah'a aittir! ( Â'râf sûresi, 54)
    Cevapla
  • Rotasız deli 2 yıl önce Şikayet Et
    rabbim yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR